Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiakatemia sulaa – tehdään jotain!

Kirjoitettu 07.05.17
Esseen kirjoittaja: Claudia Kalin
Kirjapisteet: 2
Kirja: Jäävuoremme sulaa
Kirjan kirjoittaja: John Kotter, Holger Rathgeber
Kategoriat: 4. Johtaminen, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut, 4.4. Johtamisen haasteet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Saimme Tulevaisuuden johtajissa tehtäväksi tehdä näytelmä tästä kirjasta. Kontaktikertamme aihe oli nimittäin muutosjohtaminen. Paineitakin oli jonkin verran, sillä yleisönä olivat ilmasotakoulun kadetit. Tämä kirja oli todella helppolukuinen ja itseen ainakin kolahti, sillä asia jäi yksinkertaisuudessaan hyvin mieleen.

Emme tehneet näytelmää pingviineistä, sillä halusimme lähteä eri näkökulmasta. Teimme näytelmän kierosta näkökulmasta eli siitä, että olimme harjoitelleet näytelmän muka eri tilassa ja meidän piti nyt sopeutua tähän muutokseen. Itse toimin muutoksen johtajana, jotka löytyvät myös Kotterin kirjasta Leading change.

Päivän aikana sitten käsittelimme muutosjohtamista kadettien kanssa eri näkökulmista ja itse puin paljon Tiimiakatemian muutosta. Tähän alkuun pohjaksi Kotterin 8 muutoksen askelta.

 

1.       Saa aikaan kiireen tuntu

2.       Kokoa ryhmä muutosta vetämään

3.       Kehitä muutokselle visio ja strategia

4.       Selvitä visiosi ja kauppaa se muille

5.       Valtuuta toiset toimimaan

6.       Kehitä lyhyen aikavälin voittoja

7.       Älä luovuta

8.       Luo uusi kulttuuri

 

Koko kevään ajan Tiimiakatemialla on ollut vähän kiireen tuntu. Monia on ahdistanut akatemian tulevaisuus ja erilaisia spekulaatioita on käyty. Niin rekryryhmällä kuin monella muullakin on ollut huoli siitä, miten saadaan uusia pinkkuja taloon. Onnistumisia on tehty ja muutamia kahdeksasta stepistä on ehkä käytykin, mutta päällimmäiseksi tästä keväästä jää vähän fiilis paniikista ja hapuilusta.

Tulimme koulutuksessa siihen tulokseen, että suurin osa tästä johtuu viestinnästä. Riikka toi valmentajien näkökulmaa esiin kertomalla, että kaikkea ei ole haluttu selittääkään, ettei meidän kaikkien tarvitsisi murehtia. Kuitenkin olimme sitä mieltä, että viestiä olisi pitänyt enemmän. Kertoa ainakin se, mitä tiedetään. Sillä olisi estetty sellaisia lausahduksia kuin: ”Tiimiakatemia kuolee.” Vaikeutena tässä toki valmentajilla on varmasti ollut se, ettei heilläkään ole ollut tarpeeksi tietoa siitä, mitä kaikkea Tiimiakatemian muutos tarkoittaa.
Talon viestintää olen ollut mukana parantamassa jo tuomalla tiimifoorumin takaisin, mutta nyt tuli ehdotus, että sinne voisi tulla aina joku valmentaja mukaan; tuomaan infoa ja katkaisemaan huhuilta siivet. Lisäksi minulla on odotuksia siitä, kun valmentajat suunnittelevat LC:llä tulevaa syksyä. Miten sen tuloksista ja visiosta viestitään koko talolle?

Itse olen ainakin pitkälti sortunut muutosvastarintaan, mutta nyt ymmärrän, että pitää vain sopeutua siihen, mikä tilanne nyt on. Fakta on se, että pinkkumme käyvät nyt ekan vuoden perusopintoja ja meidän tehtävämme on tuoda heille hyvin Tiimiakatemiaa näkyväksi. Minusta TA-corner oli rekryltä huippuveto. Itse olin pitämässä pistettä kärkihakuinfon päivänä ja silloin ainakin kiinnostuneita ja kuhinaa riitti. Moni kiitteli sitä, että olemme tulleet heidän luokseen. Hyvää oli myös se, että kiinnostuneita kutsuttiin mukaan meidän juttuihin pitkin vuotta. Toivon, että näitä toimintoja jatkaa myös tuleva rekryryhmä ja keksii vielä kaikkea lisää, mitä voimme tehdän Rajakadun päässä. Ja tärkeää on saada vielä paremmin koko talo mukaan rekryyn. Tai ainakin saada vielä paremmin messiin ne, jotka ovat aiheesta oikeasti kiinnostuneet. Tämä vaatii tulevalta rekrypäälliköltä hyvää johtajuutta.
Huikeaa olisi se, jos saisimme jo syksyllä tietää, ketkä ovat alustavasti kiinnostuneita Tiimiakatemiasta, jotta voisimme vielä paremmin osallistaa heitä mukaan heti alkumetreistä. Vaikeutena nyt on ollut muun muassa se, että ne jotka ovat olleet alun perin Tiimiakatemiasta kiinnostuneet, ovat saaneet vuoden aikana normipuolelta kavereita ja kynnys lähteä on kasvanut. Ihan ymmärrettävää. Siksi meidän on oltava haukkana heti syksyn alusta!

Aloin miettiä myös sitä, miten opettajat saisi viestimään akatemiasta paremmin opiskelijoille. Nythän se viesti on: jos olet kiinnostunut yrittäjyydestä, mene akatemialle. Mutta me olemme niin paljon muutakin! Näin vieraita pyörittävänä tuli mieleen, että voisiko kaikille liiketalouden aloittaville järjestää vaikka ryhmittäin tutustumiskäynnin akatemialle. Opettaja olisi aina ryhmänsä mukana. Kierrettäisiin tilat ja kerrottaisiin pähkinänkuoressa, että mitä kaikkea Tiimiakatemia onkaan. En usko, että olisi ihan mahdoton järjestää.

Luulen, että myös tiimifoorumilla voimme joku kerta kerätä ideoita rekryyn ja tässä kannattaa kuunnella varmasti myös tulevia pinkkuja. Omasta mielestäni enää ei pidä niin paljoa korostaa pelleilyä ja erilaisuutta. Ihan olemalla oma itsemme erotumme aika kovasti joukosta.

Nyt on tulossa taas mielenkiintoinen ja haastava vuosi. On saatava kärkihakijat ja muista ammattikorkeakouluista siirtohakijat tavoitettua. Lisäksi jos saamme ensi vuonna hakukoodimme takaisin, on muistettava miettiä myös toista astetta. Millä muilla tavoilla kuin koulukäynneillä näymme heille?

Nyt pitää muistaa kaksi viimeistä kohtaa: älä luovuta ja luo uusi kulttuuri. Itsellä on kovat odotukset, kun syksyllä saamme viimein uusia pinkkuja! Heistä saamme varmasti energiaa ja uutta vilskettä taloon. Uskon, että yksi syy siihen, miksi olemme vaipuneet vähän apatiaan, on se ettei taloon syksyllä tullut uusia ihmisiä, joille näyttää miten kova paikka ollaankaan. Tulevaisuuden johtajat ovat vastuussa syksyn kick offissa, jossa pitää niin toivottaa uudet pinkut mieleenpainuvasti tervetulleiksi kuin innostaa koko muukin talo alkavaan syksyyn. Sen työn haluamme tehdä mahdollisimman hyvin. Itselläni on alkamassa viimeinen puolivuotinen ja haluan antaa talolle takaisin vielä kaiken mikä itsestä irti lähtee!

 

 

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!