Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiakatemia Trenders

Kirjoitettu 02.04.20
Esseen kirjoittaja: Jesse Branthin
Kirjapisteet: 1
Kirja: Tiimiakatemia Trenders
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2. Yhteisöllisyys, 9.02. Yhteisöllisyys, 9.10 Tapahtumat

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemia Trenders

 

Paljon puhuttu 4.0 on jäänyt historiaan. Akatemian pinkkuja ei uutinen hirveästi hetkauta, katseet käännetään välittömästi uudistettuun Tiimiakatemia Trenders– konseptiin ja tikulla silmään sitä, joka vanhoja muistelee.

Akatemian seinät alkoivat täyttymään hyvissä ajoin Trendersin flyereistä. Trenders- tiimi pyrki siihen, ettei kukaan jää kylmäksi tai ainakaan kuulematta tapahtumasta. Paikalle oli tulossa valmennusyhtiö Varapuu Oy:n Mikko Sjögren ja Mimmit Sijoittaa- podcastista tuttu Pia-Maria Nickström. Vieraat ja aihe kiinnosti itseäni. Omien rahojen sijoittaminen on kiinnostanut jo pitkään ja olen sitä harrastanutkin hyvin pienessä mittakaavassa, ehkä jokseenkin pienen budjetin takia. Odotinkin siis innolla, mitä uutta puhujilta oppisi ja josko sitä innostuisi taas pukemaan ostohousut jalkaan ja suuntaamaan pörssimarkkinoille.

 

Kuin yleensä hommaan kuuluu, niin ei aivan kaikki mennyt tapahtumaa odotellessa putkeen. Maailmalla para-aikaa jylläävä koronavirus (COVID-19) sotki hieman suunnitelmia ja tapahtumaa oli siirrettävä. Nokkelina tiimiyrittäjinä tapahtumatiimi ei kuitenkaan jäänyt asiaa sen enempää suremaan vaan päättikin muuttaa tästä suljettujen ovien tapahtumasta julkisen yleisötapahtuman, webinaarin muodossa! Mielestäni oivallus oli mainio ja webinaari onnistui loistavasti. Tyytyväisenä sai sivusta seurailla, kuinka vanhemmat akatemialaiset klaarasivat homman kotiin.

Tyytyväisenä sai myös kuunnella Varapuu Oy:n Mikko Sjögrenin puheenvuoroa, kun hän avasi hieman talouden nykytilaa ja tulevaisuutta. Lopussa ollut Q&A, oli myös hyvä lisä! Kun talousasioiden perusjutut ja muutama knoppi sijoittamisesta olivat itsellä jo etukäteen tiedossa, jäi Mikon puheenvuorosta parhaana knoppina käteen se ’’ettei Pariisin kartta auta, jos on fyysisesti porissa.’’ Meni välittömästi käyttöön. Mielenkiintoista oli myös kuulla mitä alustaa ’’konkarisijoittaja’’ suosii ja se saikin minut heti mietteliäälle päälle, että pitäisiköhän sitä siirtää rahastot pankin hoivista suosiolla takaisin jollekin eri alustalle. Oli myös mukava kuunnella hänen ennustuksiaan talouden kyykkäämisestä ja uudesta noususta. Huomasi, että ammattilainen oli asialla. Ei raaskinut moni lähteä kyseenalaistamaan häntä kommenttiosiossa.

 

Mikon puheenvuoroa seurasi aurinkoinen Pia-Maria suoraan omalta kotisohvalta. Tämä olikin itseasiassa webinaarissa ihan hauska puoli. Pääsi tavallaan hieman lähemmäs puhujaa, kuin normaalisti hänen ollessaan lavalla pyörimässä. Pia-Maria veti setin, jossa yllätyksekseni käytiin läpi todella paljon sijoittamistermejä, itse sijoittamisen sijaan. Uskon, että tästä toisesta puolesta sai todella paljon irti henkilö, joka miettii sijoittamisuran aloittamistaan ja henkilölle, jolla on perusteet jo hallussa niin tässä oli paljon tavaraa muistin virkistykseksi. Mukava konkreettinen asia Pia-Marian osiossa oli oman sijoitussuunnitelman teko! Uskon, että moni otti siitä koppia ja tajusi sen, että sijoittamaan voi alkaa pienilläkin summilla, kunhan tekee vain tämän mukaisen sijoitussuunnitelman! Korkoa korolle- ilmiötä käytiin hyvin läpi ja sen hyväksi käyttämistä suositeltiin. Always Buy, Never sell- sijoitusplääni käyttöön ja korkoa korolle- ilmiö kasvattamaan itsellesi mukavat eläkerahat!

Kiitos Tiimiakatemia Trenders porukalle tästä webinaarista ja mielenkiinnolla jään seuraamaan mitä seuraavaksi on luvassa!

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!