Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiakatemian arvot eli johtavat ajatukset

Kirjoitettu 06.12.19
Esseen kirjoittaja: Elias Mäkinen
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtavat ajatukset
Kirjan kirjoittaja: Johannes Partanen
Kategoriat: 4.1. Johtavat ajatukset

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemian johtavat ajatukset

Johtavat ajatukset ovat Tiimiakatemian arvot. Ne eivät ole vain kaunista sanahelinää, vaan näkyvät niin tiimiyrityksemme, kuin koko talon arjessa.

Tiimiyrittäjyys

Emme tee asioita yksin. Emme synnytä vain yrittäjiä, vaan rohkeita tiimiyrittäjiä. Yksilöillä on toki eri tavoitteet, mutta pyrimme löytämään yhteisen motivaation koko porukalle. Tiimiakatemia on työpaikka. Sanon usein, että olen opiskelija vain jos sillä saa alennuksia. Tämä mielentila pitää saada kaikille, jotta saamme liiketoimintamme oikeasti kukoistamaan.

Matkustaminen

Olemme syksyn aikana tehneet useita satoja asiakaskäyntejä yrityksiin. Joka käynnillä ei ole tarkoitus tehdä kauppaa, vaan monesti niille mennään oppimaan. Itse erittäin sosiaalisena ihmisenä pidän erittäin paljon asiakaskäynneistä. Nyt alkavana vuonna ajattelin alkaa käydä bisnes-lounailla mielenkiintoisien tyyppien kanssa verkostoitumassa. Kaikki ihmiset syövät, joten mikäpä parempaa, kuin Nordic Business Forumin toimitusjohtajan sanoin: ”Yhdistä asiat, jotka pystyt ollaksesi energia tehokkaampi” Hän kertoi usein esimerkiksi käyttävänsä koiraansa ulkona ja soittamalla samalla työpuheluita tai nukkuvansa junassa. Tässä olisi loistava asia saada  2 kärpästä yhdellä iskulla.

Haemme myös paljon inspiraatiota ja uusia tuulia ulkomailta. Matkustamme vuosittain ympäri maailmaa, kuten viime kevään Learning Circuksella menimme Maateitse Romianiaan. Yksi hullu porukka ATVentures ajoi Romaniaan mönkijöillä. Meillä myös käy viikoittain kansainvälisiä vieraita, jopa kuninkaallisia.

Jatkuva uuden synnyttäminen

Tiimiakatemia on kuin elävä organismi. Osa oksista ja lehdistä kuolee pois ja uusia syntyy tilalle. Tiimiakatemia rakentuu tarpeen päälle. Nyt esimerkiksi vahvuutemme on ollut heikko, joten ei ole ollut resursseja järjestää isoja ja monipuolisia koulutusohjelmia meille. Nyt näitä on kuitenkin tulossa ja itse aion käydä kaksi eri koulutusohjelmaa. Erilaiset foorumit joissa talon päälliköt kokoontuvat yhdessä oppimaan ovat syttymässä uudelleen. Orgaanisesti. Ihmisillä on tarve sellaisille, joten ne syntyvät sisäsyntyisesti. Saamme erittäin vapaat kädet kehittää koko yhteisön toimintaa, jos vain haluamme.

Teemme myös paljon omalle tiimillemme, sekä asiakkaille ”synnytyksiä”, jossa ei synnytetä lasta, vaan uutta tietoa. Synnytykset julkistamme 5E mallin periaatteiden mukaan. Eli esityksestä täytyy löytyä jotain visuaalista (estethics), opettavaa (education), viihdyttävää (entertaining), TA:n henkeä (E-spirit of TA) ja pakoa arjesta ( escapism). Nämä hakkaavat perinteisen koulutusmallin PowerPoint esitykset 100-0. Tätä 5E malli toimii myös tapahtumantuotannossa erittäin hyvin.

Tekemällä oppiminen

Luemme noin pari kirjaa kuukauteen. Luemme vain tarpeeseen, eli niihin projekteihin johon tarvitsemme tietoa. Teoriatiedosta on vielä pitkä matka käytännön osaamiseen. Me lyhennämme tätä väliä soveltamalla teoriaa suoraan käytäntöön. Pääsääntöisesti oppimisprosessimme koostuu teoriapohjan testaamisesta käytännön projekteissa. Tiimiakatemian perustajan, Johannes Partasen sanoin: ”Teillä täytyy olla viimeisin tieto. Viimeisimmän tiedon saatte lukemalla kirjoja ja käymällä asiakkaissa. Kysykää heiltä niin kartoitatte toimiala-osaamistanne huomattavasti ja teistä tulee edelläkävijöitä.”

Tekemällä opimme nopeammin. Emme vain lue kansainvälisyydestä vaan pääsemme kokemaan mitä se on käytännössä viikottain, ellei päivittäin. Tekemällä oppiminen on myös hauskaa ja innostavaa. Ainakin itse kineettisenä oppijana tämä on erittäin toimiva tapa saada asiat menemään päähäni. Hyvä käytännön esimerkki omasta elämästäni taas. Ostin viime kesänä pro-luokan kameratarvikkeet ja olen siitä päivästä lähtien kuljettanut niitä mukanani käytännössä joka päivä. Sitten kun haluan oppia tai muuten vaan leikkiä kameralla, minulla on ne aina mukana. Täten työkaluni on kokoajan erittäin matalan kynnyksen takana ja huomaankin nykyään kuvaavani päivittäin. Teen sitä myös nykyään suurimman osan työssä ollessani. Minulta on paljon kysytty nopean oppimiseni salaisuutta. Se on se, että teet sitä paljon. Paljon saat tehtyä asiaa, jos teet sen itsellesi helpoksi. Helppous lisää omalla kohdallani motivaation sisäsyntyisyyttä.

Hauskuus

Tekemisen pitää olla hauskaa. Jos asia ärsyttää pitkässä juoksussa. Älä tee sitä. Kirjoitin toisessa esseessäni: ”Kuinka olla piittaamatta paskaakaan – urheiluminä takaisin” enempi miten kääntää ärsyyntyminen motivaatioksi. Lyhyesti, jos ongelmat ovat itsevalittuja saat niistä voimaa. Hauskuus ei sulje pois haastavuutta ja sitä kautta eteenpäin menemistä. Eteenpäin tiiminä ja yksilönä on ainakin minusta hauskaa. ”Mennään minne vaan, mutta mennään sinne yhdessä!” huudahdus on jäänyt elämään Tempon kevään Learning Circukselta.

Heti, kun tekeminen muuttuu sitruunamaisen kirpeäksi, oppiminen lähes nollaantuu tekemisen tehokkuuden kanssa. Oppiminen on keskiössä, joten tämä on vakava asia. Tehtävää alkaa vältellä, ehkä jopa unohda sitä

Nämä ovat Tiimiakatemian arvot ja vaikka ne näkyvätkin monen tekemisessä, ne pitää silti iskostaa kaikkien päähän. Tiimiakatemia on paras paikka oppia, mutta siitä ei voi saada kaikkea irti, jos ei tunne johtavia ajatuksia hyvin.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!