Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiakatemian johtavat ajatukset

Kirjoitettu 05.11.13
Esseen kirjoittaja: Mikko Niemelä
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Miten omat arvoni kohtaavat Tiimiakatemian johtavat ajatukset?

Johdannossa Ulla Luukas kertoo miksi johtavat ajatukset ovat Tiimiakatemian perusta. Yhteisöllisyyden aikaansaanti on tärkeää. Johtavat ajatukset määrittelevät mitä olemme ja minkä puolesta taistelemme. Kulmakivinä toimii keskinäinen luottamus, itsekuri ja ylpeys omasta tekemisestä. Nämä johtavat ajatukset pätevät myös muussa elämässä ja löydän paljon yhteistä omien arvojeni kanssa. Mielestäni hyviä asioita tapahtuu ihmisille jotka uskovat eniten itseensä ja omaan tekemiseen. Kiinnostus johonkin tiettyyn asiaan on kuin tyhjä taulu, motivaatio ja teot toimivat siveltimenä ja luovat tulokset.

”Kymmenen ohjetta tiimiyrittäjälle” osasta poimin kolme mielestäni tärkeintä ja eniten omia arvojani koskettavat kohdat. Kolmas ohje ”Uskalla kokeilla. Tee virheitä ja opi niistä.” on hyvin kiteytetty ajatus ennakkoluulottomuudesta ja avoimuudesta. Jokainen tekee joskus virheitä, mutta epäilen, että suurin osa ei kuitenkaan ota opikseen niistä. Ne, jotka ottavat opikseen eivät toista virheitä, vaan hyödyntävät saadun tiedon maksimaalisesti. Tällaiseen pitää mielestäni aina pyrkiä, jos ja kun tehdään virheitä. Viides ohje ”Tee parhaasi ja aseta tavoitteesi korkealle.” on hyvin yleispätevä ja kaikkiin elämän osa-alueisiin sovellettavissa oleva ajatus. Tavoitteet ja unelmat ohjaavat ihmistä kohtia menestystä. Omaelämänkerrassaan Paul Gasgoigne kertoi saaneensa koko luokan ja opettajan nauramaan, kun hän kertoi harjoittelevansa nimikirjoituksia, koska hänestä tulee isona jalkapalloilija. Kuka nauroikaan viimeisenä? ”Gazza” tietenkin, hän loi hienon ja menestyksekkään uran jalkapalloilijana. Mielestäni tavoitteiden asettaminen mahdollisimman korkealle on tärkeää, mutta pitää kuitenkin aina olla realistinen. Asettamalla välitavoitteita matkan varrelle ihminen pitää huolen siitä, ettei lannistu tai ala epäröimään omia taitojaan. Yhdeksäs ohje ”Ole nöyrä ja luo menestyksesi aina uudelleen.” oli minulle myös mieluisa. Nöyryys on aina hyvä piirre ihmisessä. Kuitenkin itsensä vähättely ja nöyryys ovat täysin eri asioita. Nöyränä pysyminen ajaa ihmistä eteenpäin, kuin taas niin sanottu ”hyvänolontunne” voi pysäyttää kehityksen. Pitää kuitenkin osata katsoa myös taaksepäin ja olla ylpeä onnistumisista.

Tiimiakatemian arvot kohtaavat voimakkaasti omani. Henkilökohtaiset suhteet toisiimme ovat välttämättömyys, niin perhe- kuin asiakassuhteissa. Rakentava palaute puolin ja toisin kehittää ja se pitää osata hyödyntää. Tekemällä oppiminen ja uusien asioiden tekeminen innostaa minua opetusmenetelmänä eniten. Uskon, että vastuun ottaminen itsestä ja omasta tiimistä kehittää minua ja se on tärkeä asia myös Tiimiakatemian arvoissa. Viides arvo eli ”matkustaminen/kansainvälisyys” tulee laajentamaan näkökulmiani. Maailmanympärysmatkakassan kerääminen toimii hyvänä motivoijana, mutta lopulta sisäinen motivaatio vaikuttaa eniten tulevaisuuteen ja siihen mitä tulee tapahtumaan. Pidän siitä ajatuksesta, että kaikki on itsestä ja omista tavoitteista kiinni.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!