Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiakatemian johtavat ajatukset

Kirjoitettu 16.05.21
Esseen kirjoittaja: Ida-Lotta Aksovaara
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Johtavat ajatukset

 

Meidän tiimissä on puhuttu johtavat ajatukset esseestä ainakin puolen vuoden ajan. Aloittaessani esseen kirjoitusta palauttelin mieleen tämän esseen ytimen eli tiimiakatemian johtavat ajatukset.

 

Tiimiakatemian arvot

 

  1. Ihmissuhteet ja kumppanuudet

Olen oppinut asiakaskäyntien tarkoituksen vasta ehkä tänä keväänä ja sen mitä niistä parhaillaan voi saada ja jopa mitä voi toiselle siinä antaa! Ihmissuhteiden ylläpitäminen varsinkin koko tiiminä on tärkeää. Meidänkin tiimissä on paljon erilaisia ihmisiä ja vielä enemmän erilaisia tunteita, siksi on äärimmäisen tärkeää että jokainen saa olla juuri oma itsensä ja tuntea kaikenlaisia tunteita. Meidän viimeisin mökkireissu ja varmasi myös NPS- viikko vei meitä ison loikan eteenpäin tiiminä.

 

  1. Tiimiyrittäjyys

On huippua, että takanamme on muita samassa tilanteessa olevia tyyppejä. Näiltä voi aina pyytää apua ja kehittää siistejä juttuja! Sen lisäksi tulevaisuuden työkaverisi voi seisoa siinä nenäsi edessä ilman, että sitä vielä tiedät.

 

  1. Rohkeat kokeilut ja uuden synnyttäminen

Tiimiakatemialla on tehty paljon rohkeita kokeiluja. Koen meidän tehneen Vanilla vintagessa rohkean kokeilun ottaessamme ompelija harjoittelijan luomaan kanssamme omaa vaatemallistoa. Meillä ei ole hirveästi kokemusta, mutta sitäkin enemmän kiinnostusta ja halua oppia. Myös synnytykset olivat aivan uusi konsepti minulle ja varmasti monelle muulle, kun tänne saavuimme.

 

  1. Tekemällä oppiminen ja käytännönläheisyys

Tämä on syy miksi hain tänne. Haluan olla tekemässä asioita oikeasti enkä vain lukea miten niitä tehtäisiin, jos tehtäisiin. Koen saaneeni ihan hirveästi oppeja hassumarkkinoinnin kurssilta, joita minun pitäisi nyt vielä päästä testaamaan käytännössä. Olen oppinut että jonkun asian aivan alusta luominen on yksi siisteimmistä asioista!

 

  1. Matkustaminen

Meidän piti mennä ekana keväänä Espanjaan. Ei päästy, mutta olen kuullut vanhemmilta oppilailta matkustamisen ulkomaille olevan tiimin kehitykselle loppupeleissä todella hyvä juttu.

 

Näitä viittä Tiimiakatemia nostaa usein ja paljon esiin tai sitten olen aina vain ollut paikalla kun niistä puhutaan. Tällä hetkellä kohta 5 on se mikä on korona aikana varmaan eniten kärsinyt siihen nähden mitä se on ollut ennen tällä tarkoitan niitä maailma ympärys matkoja joita tiimit ovat päässeet tekemään. Osa nyt valmistuneista onkin sitten tehnyt suomen ympäri matkoja. Koen 3. kohdan olevan yksi ihan tiimiakatemian tärkeimmistä jutuista. Täällä on tarpeeksi ”hulluja” tyyppejä lähtemään tekemään ihan kreisejäkin juttuja! Tämä on myös paikka, jossa mokista palkitaan.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!