Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiakatemian johtavat ajatukset

Kirjoitettu 19.11.13
Esseen kirjoittaja: Teemu Lamminaho
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 4.1. Johtavat ajatukset

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimiakatemian arvoissa on mainittu henkilökohtaiset suhteet toisiimme, perheeseemme ja asiakkaisiimme. Tämä on minunkin mielestä tärkeimpiä asioita mitkä pitää olla kunnossa. Jos suhteet eivät ole tiimiläisten, perheen tai asiakkaan kanssa kunnossa ei yhteistyöstä tule mitään. Tiimiläisten suhteet toisiinsa heijastuvat kaikkeen tekemiseen mitä yhdessä tehdään. Osa asioista voi jäädä hoitamatta, jos yhteistyö ei toimi tiimin sisällä. Sama koskee myös tiimin suhdetta asiakkaaseen. Jos asiakkaalle ei ole luottoa tiimiin ei tiimillä ole minkäänlaista mahdollisuutta tehdä yhteistyötä asiakkaan kanssa.

Toisena arvoissa ovat tiimiyrittäjyys, joka on koulutuksessa yksi olennaisimmista osista. Tiimissä työskentelyssä on paljon hyviä puolia. Löytyy monenlaisia persoonia. Kukaan ei osaa kaikkea ja näin ollen toinen pystyy täydentämään tiimissä niitä kohtia mitä toinen ei osaa. Mutta yksin työskentelyssä on se etuus että saa päättää kaikesta yksin. Siinä ei tarvitse kysyä muiden mielipiteitä, mitkä taas pitää ottaa huomioon tiimissä työskentelyssä. Molemmista löytyy omat hyvät ja huonot puolensa, mutta kuitenkin itse kannatan enemmän tiimityöskentelyä. Tiimiyrittäjyys on myös Tiimiakatemian yksi tärkeistä arvoista.

Jatkuva kokeilu ja uuden synnyttäminen. Tämä on semmoinen asia, joka voi olla monelle ihmiselle haasteellista. Moni ihminen pitäytyy helposti tutussa ja turvallisessa vanhassa tavassa. Omasta mielestäni tämä on jännittävää, jopa vähän pelottavaa. Aina läheskään ei tiedä mitä tulee tapahtumaan, kun jotain uutta luodaan. Mutta vaikea se on tavoittaa mitään uutta ja menestyvää, jos ei uskaltaudu kokeilemaan jotain uutta.

Tiimiakatemian yksi arvoista on tekemällä oppiminen ja käytännönläheisyys. Tekemällä käytännössä asioita oppii sen kaikista parhaiten. Kun on lukenut jostain asiasta kirjasta ja opiskellut asian sitä kautta voi asian käytännössä toteuttaminen olla hyvinkin haasteellista siinä vaiheessa kun on työelämässä todellisessa tilanteessa. Mutta kun yhdistää heti teorian ja käytännön saadaan paljon parempia tuloksia aikaiseksi, kuin pelkällä teorian opiskelulla. Asiat jäävät paljon paremmin mieleen, kun on opiskellut sen teoriassa ja saa tuotua sen käytäntöön heti.

 

Viimeisimpänä arvona on matkustaminen ja kansainvälisyys. Tässä voidaan palata kokeilun ja uuden synnyttämiseen. Monesti asioita on paljon helpompi lähteä uudistamaan ja kokeilemaan uutta kun on nähnyt jotain aivan erilaista. Lisäksi kansainvälisiltä markkinoilta voi saada joitain sellaisia ideoita joita ei tajua pienessä piirissä liikkuessaan.

Kokonaisuudessa Tiimiakatemian johtavissa ajatuksissa on paljon samoja arvoja joita itselleni on.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!