Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiakatemian johtavat ajatukset

Kirjoitettu 21.05.17
Esseen kirjoittaja: Iiris Nokka
Kirjapisteet: 1
Kirja: Johtavat ajatukset
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 2. Yhteisöllisyys, 2.6. Tiimiyrittäjävalmentajien yhteisöllisyyden "pakolliset kirjat"

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Pinkkuvuoden esseitä

Vaikka luin Tiimiakatemian johtavat ajatukset vasta nyt, ei pääkohdat siellä tulleet lainkaan yllätyksenä. Päätin tässä esseessä kuitenkin tarttua lähinnä kymmeneen ohjeeseen, jotka ovat tarkoitettu tiimiyrittäjälle. Niistä saa eniten irti ihan tässä oikeassa elämässä.

Karsin kymmenestä ohjeesta viisi parasta, jotka on mielestäni tärkein muistaa, kun opiskelee Tiimiakatemialla. Nämä pätee oikeastaan myös muuhun elämään varsin mainiosti.

Miksi nämä 5 kohtaa ovat kaikista tärkeimmät? Lue alta!

1 Tee virheitä. Älä pelkää niitä vaan opi niistä. 

Tiimiakatemialla virheistäkin opitaan. ”Moka on lahja”, niinkuin joku viisas on sanonut.

Vaikka kirjoja lukemalla oppii, ei siinä kerkeä tekemään virheitä. Mutta kun ihan oikeesti teet projektia ihan oikeen asiakkaan kanssa, virheitä tulee. Ja kun mokaat, muistat sen kyllä tosi hyvin, ja toivottavasti opit siitä. Tai sitten toistat virheen ja opit sen jälkeen.

2 Tee parhaasi. Laita rimasi korkealle. 

Melkein helpompaa tehdä parhaansa, mutta kuinka korkealle rima tulee pistää? Akatemialla oppiminen on siinä määrin omissa käsissä, että tavotteet on luotava itse, riippuen siitä mihin tähtäät.

Ja jos joltain kysyy, kaikki tähtäävät pirun korkealle. Onko se kuitenkaan oma maksimi? Päästätkö itsesi liian helpolla?

3 Uskalla kokeilla. 

Tämä on näistä kohdista tärkein kohdan 5 lisäksi. Voit siis edelleenkin lukea niitä kirjoja, tai sitten mennä, tehdä ja uskaltaa. Kukaan ei lupaa, että onnistut, mutta kuten aikasemmin totesin se ei ole pääasia. Se on plussaa.

4 Hymyile, pidä hauskaa ja heittäydy. 

Ihan kuin elämässä ylipäätään, hauskoja tarinoita ei synny kotona istumalla. Hymyilemällä projekteissa helpotat tiimityötä tosi paljon. Ja koska oppimisen ei tarvitse olla vakavaa, voi välillä vaikka vähän naurahtaa ja nauttia siitä mitä tekee.

Tähän kohtaan tulisi palata lähes päivittäin, jotta se pysyisi varmasti mielessä!

5 Kunnioita kanssaihmisiä ja pidä huoli yhteisöstämme. 

Tiimiakatemia on kiinteä yhteisö, perhe. Se antaa valtavat mahdollisuudet tehdä ja kokea, mutta sen eteen pitää tehdä myös töitä.

Iiris Nokka

https://tavotteenamia.wordpress.com/

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!