Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiakatemian johtavat ajatukset toiminnassani

Kirjoitettu 19.01.17
Esseen kirjoittaja: Jarkko Kilpeläinen
Kirjapisteet: 2
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 9.02. Yhteisöllisyys, 9.03. Yrittäjyys, 9.04. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Luin läpi tiimiakatemian johtavat ajatukset vihkosen, jotta voisin tarkastella tämän yhteisön visiota, arvoja aja sitä pohjaa mihin toimintamme yhteisönä perustuu. Olen monesti miettinyt tämän yhteisön toimintamallia, oppimisperiaatteita, niiden tavoitteita sekä toimivuutta. Tavoitteenamme on luoda tulevaisuuden työpaikkoja ja osaamista sekä oppia tiimiyrittäjyyttä oman tiimin avulla. Tullessani tähän kouluun en tiennyt tiimiakatemiasta juuri mitään. Ymmärsin että täällä tehdään jonkinasteista yritystoimintaa yhdessä toisten opiskelijoiden kanssa sekä keräämme tekemisellämme rahaa maailmanympärysmatkaa varten.

Aloittaessani koulun luulin hetken päästä ymmärtäväni tämän yhteisön toimintamallin ja miten meidän tulisi oppia, sitten taas uudelleen kadotin koko idean. Nyt koen pikkuhiljaa, että olen löytänyt itselleni sen idean uudelleen. On mahtavaa miten tämä yhteisö kannustaa kokeilemaan, yrittämään ja antaa ihmisen oppia virheistään. Johtavina ajatuksina uuden kokeilu, lannistumattomuus, positiivinen ajattelu ja yhdessä tekeminen ovat arvokkaita. Miten tämä näkyy meillä käytännössä?

Tilanteena ja ajatuksena se, että 15 erilaisesta, eri ikäisestä, eri kokemuksella, eri tavoitteella tulevista ihmistä kasataan tiimi ja heidän tulee rakentaa itsestään huipputiimi yhdessä tekemällä ja oppimalla on haastava. Erilaiset näkemykset, kokemukset ja päämäärä hankaloittavat yhtenäiseksi kehittymistä. Otetaan vertailun vuoksi vierelle tiimi jolla on yksi ainoa päämäärä ja tehtävä kuten yrityksellä monesti on. Yksilöiden on ehkä helpompaa löytää tekemiseensä se yhteinen sävy eikä toiminta vaadi niin paljoa oman paikkansa ja suuntansa etsimistä kuin meidän tilanteessamme.

Olen itse lähtenyt tähän urakkaan siten, että löydän sieltä tekemisestä merkityksen itse itselleni. Visualisoin eri tilanteita ympäristössämme työelämän tilanteiksi. Ristiriidat kasvattavat suoraan pitämään dialogia myös työympäristössä. Treenit ajattelen viikkopalavereinamme joka on osa päämäärään pääsemistä. Kuinka briefata tiimi ajan tasalle ja tarkistaa tekemisemme suunta ja laatu? Rakettimallia ajattelen organisaation työkaluna, tätähän voi soveltaa vaikka yrityksen 5 vuotis suunnitelmaan. Mielipiteet jotka eivät kohtaa itseni kanssa ajattelen voimina jotka pyrkivät viemään yritystäni visioni vastaiseen suuntaan. Kuinka neuvotella tehokkaasti? Kuinka pitää siilikonsepti tekemisessä yllä kun ympärillä tapahtuu monenlaisia asioita.

Mitä sitten tältä yhteisöltä saan. Kuten tiimiakatemian arvoissa ja visiossakin on tavoitteet määritetty, olen tässä ympäristössä opiskellessa saanut lisää rohkeutta, itsevarmuutta ja energiaa tekemiseeni. Pidän kriittistä suhtautumistani asioihin voimavarana, sillä tämä monesti pienentää mahdollisia riskejä ja parantaa ennakkovalmistautumista tekemiseeni. Ympäristöstäni saan energiaa ja innostusta sekä tukea tekemiseen ja koitan jakaa osaamistani ja näkemystäni tiimilleni sekä kanssani työskenteleville ihmisille. Tekemisemme malli opettaa toimeen tarttumista, aktiivista itsenäistä tiedonhankintaa sekä oppiemme reflektointia. Täällä olenkin oppinut entistä paremmin katsomaan sitä että missä seison tänä päivänä verrattuna vaikka vuoden takaiseen, josta huomaamme aina itse kehityksemme vaikkei sitä aina suoraan ulospäin näe.

Toivon että saamme tänä ensimmäisenä oikeana tiimiyrittäjä vuotenamme kaikki hyppäämään uskonloikan vaativampaan tekemiseemme ja osaamme auttaa toisiamme pahimmissa kompastuskivissä ja pystymme nauramaan yhdessä tekemillemme virheille. Mikä olisikaan parempi ympäristö kokeilla jotain mihin ei normaalisti pysty tai uskalla kuin tämä turvaverkko jossa epäonnistuminen on sallittua ellei jopa suotavaa.

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!