Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiäly

Kirjoitettu 10.01.20
Esseen kirjoittaja: Samuli Ala-Kasari
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tiimiäly
Kirjan kirjoittaja: Ilona Hilla & Maaretta Tukiainen & Ida Hakola
Kategoriat: 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Älykäs tiimi on enemmän kuin osiensa summa. Tiimiälyllä tarkoitetaan joukkoa ihmisiä, jotka toimivat yhdessä niin että jokaisen potentiaali tukee yhteiseen tavoitteeseen pääsemistä. Itselleni on muodostunut ajatus, kuten monelle muullekin akatemialaiselle, ettei halua tehdä enää yksin projekteja. Toimimme tehokkaammin yhdessä. Toimiva tiimiäly tuo meille kilpailuetua markkinoilla. Kirjassa kiteytettiin hyvin onnistuneen tiimiälyn hyödyt kuuteen näkökulmaan:

 

  1. Tiimi on enemmän kuin yksilön vahvuudet
  2. Tiimissä yksilö oppii enemmän
  3. Tiimi ratkaisee monipuolisempia ongelmia kuin yksilö
  4. Tiimi tunnistaa ongelmat nopeammin kuin yksilö
  5. Tiimi työskentelee tehokkaammin kuin yksilö
  6. Tiimityö lisää työtyytyväisyyttä

 

Tiimi on enemmän kuin osiensa summa. Meidänkin 12-henkisessä tiimissämme on monenlaista osaajaa. Monelta löytyy jostain asiasta huippuosaamista. Usein kuitenkin projektien haasteet vaativat monialaisempaa osaamista, jolloin tarvitaan monipuolisuutta. Tiimissämme moni tuo osaamistaan esille voimakkaammin, jolloin heidän vahvuuksiin on helpompi turvautua. Meidän tulisikin saada mielestäni tiimissämme vieläkin tehokkaammin jokaisen tiimiläisen vahvuudet esiin, jolloin pystyisimme hyödyntämään vieläkin monipuolisemmin laajempaa osaamista.

Tiimissämme yhtenä tärkeänä ohjaavana arvona on oppiminen. Monelle suuri liikevaihto ei tuo niin paljon onnellisuutta, kuin oppiminen. Mielestäni olemme kehittyneet jakamaan oppeja ja kehittämään toisiamme. Esimerkiksi nettisivujen tekeminen. Tiimissämme oli aluksi vain kaksi ihmistä, joilla oli osaamista nettisivuista. Pääsimme tuottamaan asiakkaalle uudet nettisivut, joissa nämä 2 osaajaa lähinnä opetti muita kiinnostuneita. Vaikka projektin kulku oli hitaampaa oppimista tapahtui sitäkin enemmän. Tällä hetkellä tiimissämme on viisi ihmistä, jotka kykenevät toteuttamaan nettisivuja. Tietysti edelleen tukea tarvitaan, mutta kukapa meistä yksin haluaisikaan puurtaa nettisivuja. Kuitenkin oppien ja kokemuksien jakamista pitäisi tuoda vieläkin aktiivisemmin tiimiläisten tietoisuuteen, jotta samoja virheitä ei tarvitse enää toistaa.

Konsulttiyritys Ernst & Youngin tutkimuksen mukaan 90 prosenttia yrityksen ongelmista on niin monimutkaisia, ettei niitä voida ratkaista ilman tiimityötä. Vaikka ajattelen itseni suhteellisen monipuoliseksi ajattelijaksi on oma ajatukseni todellakin kapea verrattuna ajatusmaailmaan mitä tiiminä tuotamme. Ennen joulua painiskelin itse liikaa työskennellessäni yksin, enkä osannut pyytää tarpeeksi apua. Tästä seurauksena oli, että stressasin ja projekti pitkittyi. Vaikka työskentelin iltamyöhään asti ja tein pitkiä päiviä ei se tuottanut niin tehokasta tulosta, mikäli olisin tarpeeksi ajoissa rohkeammin pyytänyt apua. Välttämättä projektia ei olisi saatu päätökseen yhtään sen nopeammin, mutta ainakin olisin välttynyt stresseiltä ja työskennellyt tehokkaammin aikoina, jolloin työskentelyni on vielä tehokasta. Tulevaisuudessa pyrinkin organisoimaan projektit paremmin ja delegoimaan tehtäviä tehokkaammin, jotta pystymme yhdessä työskentelemään tehokkaammin.

 

Kulttuuri sekä ilmapiiri

Toimiva tiimi on semmoinen, jossa on oma kulttuurinsa sekä salliva ilmapiiri. Jokaisen tiimin kulttuuri ja toimintatavat ovat uniikkeja. Välttämättä kaikki meidän tiimimme toimintatavat eivät sovi akatemian toisiin tiimeihin. Olemme löytäneet hyviä käytänteitä tiimimme sisälle, mikä mielestäni näkyy hyvänä aktiivisuutena talon sisällä. Aloitamme viikot viikkopalavereilla, haluamme työskennellä yhdessä akatemialla, josta apua on varmasti saatavilla, osallistumme aktiivisesti yhdessä tapahtumiin ja vietämme aikaa yhdessä.

Salliva ilmapiiri on yksi toimivan tiimiälyn tärkeimmistä asioista. Jokaisella tiimiläisellä täytyy olla mahdollisuus epäonnistua ilman suurempia pelkotiloja seurauksista. Kannustamme tiimissämme toisiamme rohkeisiin kokeiluihin. Kuitenkin vaikka ilmapiirimme on salliva se voisi olla vielä kannustavampi ja haastavampi. Tällä en tarkoita sitä, että ideat halutaan lytätä ja synnyttää konflikteja, mutta haasteilla synnyttää monipuolisempaa ajattelua, ettei ideat tyssäisi vain omiin ajatuksiin. Pienikin 10min sparrailu ei varmasti omia aikatauluja kaada, mutta voi olla toiselle sitäkin arvokkaampi. Merkityksellisessä työssä tulisi miettiä miten, mitä ja miksi kysymysten kautta. Nämä kolmekin yksinkertaista asiaa kysymällä kannustat idean synnyttäjää ajattelemaan.

 

Tulevaisuuden työelämä

Ei ole sattumaa, että tiimiakatemialta valmistuvat ihmiset työllistyvät valmistumisen jälkeen tehokkaasti. Organisaatiot ovat ymmärtämässä tiimityöskentelyn merkityksen, jolloin tiimiakatemian toimintatavat sekä oppimistapa nousevat arvokkaaksi. Tulevaisuuden työelämässä korostuu siis älykäs tiimityöskentely. Tämän lisäksi muuttuvassa maailmassa tarvitaan uudistumiskykyä. Erityisesti ajattelutavan muutos on tärkeää. Digitalisoidumme, joten ne jotka pystyvät muuttumaan tehokkaimmin muutoksiin ja jopa olemaan muutoksia edellä menestyvät parhaiten. Työnantajilla ja johtajilla tulevaisuudessa on tärkeää keskittyä enemmän ihmisiin kuin pelkästään rahaan. Elinikäinen oppiminen, työntekijöistä huolehtiminen ja palkitseminen kehittää ihmisiä. Tällöin ihmiset myös pysyvät tehokkaina ja onnellisena. Vaikka tähän kaikkeen tarvitaan aikaa, rahaa ja sitoutuneisuutta tuottaa se pidemmällä tähtäimellä suurempaa tulosta myös taloudellisesti. Olen päässyt näkemään, mitä organisaatioissa tapahtuu, jos siellä ei ole minkäänlaista tiimityöskentelyä. Työntekijät ajautuvat sairaslomalle ja lopulta joutuvat vaihtamaan työpaikkaa, mikä on taas uusi kuluerä myös yritykselle.

Tiimiakatemialle työskentely ja opiskelu muistuttaa hyvin paljon tulevaisuuden työelämää, mikäli vertaan sitä joihinkin tiettyihin aikaisempiin työpaikkoihini. Kaiken menestyksen takana on aina ollut itselläni menestyvä tiimi.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!