Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiliideri on ADHD!

Kirjoitettu 11.10.20
Esseen kirjoittaja: Liisa Jamsa
Kirjapisteet: 2
Kirja: Adhd-voimavarana
Kirjan kirjoittaja: Anders Hansen
Kategoriat: 4. Johtaminen, 4.2. Johjajan / valmentajan taidot ja työkalut, 4.4. Johtamisen haasteet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Minkälainen olisi adhd-tiimiliiderinä?

Epävakaa, epäluotettava, impulsiivisesti liian moneen sitoutuva ja tiimiä laiminlyövä? Unohteleva tuuliviiri, joka pakottaa muut kantamaan vastuun?

Vai osaako hän tietoisesti priorisoida ja sanooko uudelle ensin, että anna mä mietin? Kanavoiko verrattoman energiansa tiimiin, omistautuen täysillä?

Keksii uusia tapoja kannustaa tiimiä tai hauskoja tapoja tehdä tylsiä asioita?

Huomaa herkästi tiimiläisen murheet, kiinnittää huomion poikkeuksellisiin taitoihin ja ominaisuuksiin ja tuo niitä esille? Aistii heidän tunteensa ja osaa ohjata keskustelua ja treeniaiheita ratkomaan ydinongelmia?

Mitä adhd oikeastaan on?

Sain tänä syksynä adhd-diagnoosin. Se oli helpotus. Luin kaksi kirjaa aiheesta, ja ymmärsin miten paljon kaikkea elämässäni se selittääkään.

Huom huom! En ole ADHD-ekspertti; lääkäri, joka kirjoitti kirjan selittää, että ei ole mustavalkoisesti adhd-ihmisiä ja niitä, joilla sitä ei ole, vaan kaikki ihmiset asettuvat asteikolle, joista jotkut ovat hyvin adhd-oireisia ja toiset vähemmän.

Älä siis turhaan kiusaa itseäsi miettimällä, oletko vai etkö ole adhd, jos siis sattumoisin olet sitä miettinyt. Diagnoosilla saa lääkkeitä, joilla voi hoitaa oireita, joita ihminen ei muutoin pysty hallitsemaan. Tärkeämpää on tunnistaa omat ongelmat ja miettiä niiden syitä. Ja oppia arvostamaan ominaisuuksien mukanaan tuomia vahvuuksia 🙂

Mutta – dopamiini on hormoni, joka pitää ihmisen motivoituneena ja siten keskittyneenä. Adhd:ssa dopamiini syystä tai toisesta ei riitä, vaan jännittävää ja kivaa pitää jatkuvasti etsiä ympäristöstä. Se aiheuttaa levottomuutta ja turhautumista hitaisiin asioihin, kuten junnaaviin projekteihin, päämäärättömiin treeneihin ja uuden opetteluun, erityisesti jos käsky tulee ulkopuolelta.

Oma johtajuus

Tyypillistä ADHD:ssa on, että asiat jäävät kesken. Se voi aiheuttaa negatiivisia tunteita itseä kohtaan ja johtaa huonoon itseluottamukseen, kuten itselläni on vuosien aikana käynyt. Puhumattakaan ihmissuhdeongelmista, joita velvollisuuksien laiminlyönti aiheuttaa. Jotenkin kaikki on seurausta jostain, ja lopulta kuitenkin tuntuu, että alun perin kaikki on nimenomaan adhd:n syytä tavalla tai toisella.

Halusin tiimiliideriksi, muun muassa haastaakseni itseni sietämään pitkäjänteisyyttä. Ennen kaikkea halusin oppia johtajuutta. Tämä on valtava ja epäluonteenomainen haaste itselleni, sillä en ole koskaan ollut vastaavassa roolissa. Koen olevani ennemmin innovatiivinen taitelija, joka tekee viihdettä.

Mutta koska saan usein ideoita, joita minun tulee muille johtaa, koen johtajuustaitojen olevan itselleni kriittisen tärkeitä oppia.

Haaste: ailehtelevuus

Johtajuus, kuten moni muu homma akatemialla, ei tarjoa samanlaista tyydytystä kuin vaikkapa pensaan trimmaus. Laittamalla 1 yksikön työtä ei saa 1 yksikköä palkintoa. Kenelle tahansa semmoinen ei ole kivaa, ja adhd-oireiselle se voi olla mahdotonta.

Yritän tänä syksynä tasapainottaa abstraktimpaa hommaa tekemällä jotain konkreettisempaa projektia samalla. Jos kaikki projektit on suunnittelua ja asiakassegmenttien pohdintaa, siinä hajoaa nopeasti nuppi!

Perus dopamiini-ongelman lisäksi monet muut asiat haittaavat liideriyttä.

En ole parhaimmillani paineen alla, ja pienikin stressi tuntuu kuin herne patjakasan alla. Palaudun ylikuormituksesta myös nopeasti, mutta ei ole tavatonta, että lähden kotiin kesken työpäivän. Yksi velvollisuuksistani on olla paikalla, saatavilla, ja poden todella huonoa omatuntoa, jos joudun lepäämään kesken kaiken.

Mielialan voimakkaan ailahtelun vuoksi saatan romahtaa kesken viikkoa. Saman päivänkin aikana voin olla maanisella tapaa innoissani ja sitten energiani loppuu yhtäkkiä ja menen masennuksen kaltaiseen tilaan.

Rutiinien vaaliminen: En voi perustaa johtamistani fiilikseen, jonkin niin epävarman varaan en voi luottamustehtävää jättää. Siksi olen kehittänyt tarkat rutiinit. Aikaisemmin tiimissäni johtoryhmä kokoontui aika satunnaisesti, mutta omalla kaudellani joka viikko samaan aikaan.

Reflektoin johtajuutta joka sunnuntai (tässä rutiinissa olen pysynyt jo 5 viikkoa!) ja käsittelen maanantaisin kaikki muistiinpanemani havainnot, palautteet ja ongelmat omille välilehdilleen OneNotessa.

Kirjoitan tiimille viikkokirjeen maanantaisin Slackiin kertoen talon tapahtumista, tavoitteiden etenemisestä, treeneistä ja muusta ajankohtaisesta.

Olen jo pitkään ollut turhautunut ongelmiini ajankäytön ja aikaansaamisen kanssa, joten olen itseasiassa erittäin hyvä ja täsmällinen sellaisessa nykyään. En laske sitä enää omaksi ongelmakseni, mutta voisin kuvitella, että se on isoimpia ongelmia adhd-johtajilla.

Haaste: heikko itseluottamus

Se, miten pitkällä tähtäimellä aikaansaamattomuus ja ”sekoilu” saa kokemaan, ettei osaa mitään. Olen tehnyt ja kokeillut vaikka mitä, mutta en mitään niin kauaa että siitä olisi kehittynyt kummoista taitoa.

Alkusyksystä sairastelin enemmän kuin koskaan, ja uskon että se johtui johtajuuden aiheuttamasta stressistä. Stressi on kokemus siitä, ettei riitä täyttämään vaatimuksia. Joskus se johtuu toki ihan vaan siitä, että aika ei riitä kaikkeen mihin on lupautunut.

Minulla tästä ei yleensä ole kyse, sillä olen huomannut, että monet stressaamani asiat paljastuvat lopulta typerän helpoiksi ja nopeiksi tehdä. Jos vain saisin itseni uskomaan, että pystyn, niin saisin aloitettua aikaisemmin.

Itseluottamus-ongelman otin huomioon ennen saappaisiin astumista ja preppasin itseäni haasteeseen.

Strategiani on pyytää palautetta kaikesta mahdollisesta niin usein kuin vain voin, ja tottua siten kritiikkiin ja lopulta saada kokemuksen siitä, että muut hyväksyvät heikkouteni, jos itsekin hyväksyn ne.

Haaste: ulkopuolisuus

Mielenkiinnonkohteiden runsaus on siunaus ja kirous. Tunnen (ja ymmärrän!) valtavasti erilaisia ihmisiä. Juteltavaa löytyy kaikkien kanssa (Paitsi jääkiekkoilijoiden! Voisinko saada yhden tutustumiskappaleen?).

Olen samalla todella kiinnostunut mm. musiikista, överistä muodista, urheilusta, filosofiasta ja pelaamisesta. Olen hippi, urheilija, bimbo, hevari, gamer ja bisnesnainen.

Mutta koskaan en tunne kuuluvani aidosti yhteisöihin, ja tuo automaattinen, sitkeä päätelmä on seurannut lapsuudesta tähän päivään asti. En myöskään koskaan pysty olemaan samassa porukassa vaikkapa illanvietossa, vaan lähden seikkailemaan levottomuuttani. Olen aina eri moodissa kuin muut, koska olen niin täynnä energiaa. En pysy keskustelussa mukana ollenkaan, jos paikalla on enemmän kuin 3 ihmistä.

Ulkopuolisuus hankaloittaa johtamista. Ajattelen, että johtajuus on oma taakkani eikä kenenkään kuulu edes tukea minua siinä, vaikka asia ei todellakaan ole näin. Otan siitä siis vielä enemmän stressiä ja vastuuta.

Ajattelen herkästi, että minä vs. muut, joten sovin näppärästi ”punaisen” haastajan rooliin, vaikka liiderinä minun tulisi ottaa objektiivisesti kokonaisuus huomioon.

Vahvuudet johtajana

Noista vaikeuksista olen kärsinyt aina, mutta viimein saatuani varmuuden adhd-epäilyyni ja luettua nämä kaksi erittäin valaisevaa kirjaa – näen ehdottomasti enemmän potentiaalia vahvuuksissani kuin mitä heikkoudet voivat enää tässä kohtaa tuoda!

Yrittäjämäinen rohkeus ottaa riskejä, viihteen ja uutuuden kaipuu saa tekemään asiat eri tavalla, impulsiivinen verkostoituminen, idearikkaus ja monipuolisuus, aikaansaannoksen (palkinnon) tarve saa puskemaan eteenpäin tiimissä, aitous ja tunnerikkaus dialogissa itsen ja muiden kanssa nostaa ongelmat esiin käsiteltäviksi. Ihmiset ja asiat yksityiskohtineen kiinnostaa ylettömästi, ja mitä karisman tutkijoihin on uskominen, kiinnostunut ihminen on kiinnostava ihminen.

Kirjoitan itseasiassa toisen esseen laajemmin adhd:sta liike-elämässä, koska tekstiä tuli niin paljon!

Vahvuus: herkkyys

Adhd-oireisilla tunteet ilmenevät herkemmin. Omani ovat aina vuoristorataa. Olen huomannut, että tulen toimeen tiettyjen tiimiläisten kanssa aina tietyssä fiiliksessä. Jokaisen kanssa pääsee siis syvempään keskusteluun, mistä on tietty hyötyä johtajalle.

Tunnustelen tunnelmaa eikä minulta jää huomaamatta yksikään treeneihin osallistuja. Havaitsen muutoksia tiimiläisten olemuksessa, mahdollisen stressin tai vastahakaisuuden.  Laajan tunneskaalan omistajana olen yleensä hyvin empaattinen.

Mutta vain yleensä, koska innostuessani en näe mitään muuta kuin jonkin idean loistokkaan tulevaisuuden.

Vahvuus: energisyys

Otan häiritsevät asiat puheeksi ja laitan asiat tapahtumaan mielellään heti kun mahdollista.  Kyllä, puhuin heikosta itseluottamuksesta, mutta päästessäni flow-tilaan intoutuessani jostain, pystyn ihan mihin tahansa. Saatan heti tarttua ideaan ja soittaa jollekulle tai nykäistä ohikulkijaa hihasta. Kyseessä ovat positiiviset impulssit, joita ei välttämättä koskaan tule ns. rauhallisemmille ihmisille.

Vahvuus: luovuus

Back in the days lauma tarvitsi sekä tasaista talvivaraston kerääjää että tutkiskelevaa seikkailijaa.

Tiimissäni on rauhallisia ja luotettavia ihmisiä, jotka tekevät tasaista työtä eivätkä etsi suuruuksia ja äärimmäistä viihdettä kuten me muutamat höyrypäät. Aluksi tuntui, ettäivät muut vain ymmärrä – vielä – mitä kaikkea siistiä voi tehdä.

Mutta totuus on, etteivät he kaipaa elämyksiä niin kuin me adhdt. Ja siksi nimenomaan he ovat niin tärkeitä minulle työkavereina. Kriittisiä oikeastaan, projekteissa, jotka usein laitan alulle ja sitten mielenkiintoni jo lopahtaa.

Luovuus ajatella ihmisille erilaisia ”käyttötarkoituksia”(sori tiimi) ja täten kyky nähdä heikkoudetkin vahvuuksina on mielestäni tärkeä ominaisuus tiimissä, jossa on kourallinen yksilöitä.

Tavoittelen, että minun liiderikauden aikana jokainen ymmärtää olevansa tärkeä osa tiimiä juuri sellaisena kuin on. Koska näin ei mielestäni ole! Meillä on dominoivia yksilöitä, ja toisia, jotka eivät koe pääsevänsä samalle tasolle. Toivon että he ymmärtävät itsekin, mitä näen heissä!

Vahvuus: hyperfokus

Adhd:illa on siis tarkkaavaisuusongelma, mutta se ei tarkoita ettemme voi koskaan olla tarkkaavaisia. Päinvastoin meille myös ylikeskittyminen on tyypillistä. Jokin asia on äärettömän mielenkiintoinen, emmekä saa irroitettua fokustamme siitä.

Joskus, aika usein omalla kohdallani, tämä tapahtuu ihmisten kanssa. Erityisesti eräs tiimini henkilö kokee intensiivisen läsnäoloni (=”tuijottamisen” ja ”liian lähelle tulemisen”) epämukavana. Tuota käy välillä vahingossa ja useimmin läpällä. Ainakin toivon, että osaan esittää normaalia.

Totta kuitenkin on, että ihmiset ovat mielestäni todella kiehtovia, ja silloin kun he puhuvat jostain muusta kuin bisneksestä, kuuntelen kiinnostuneena. Olen saanut paljon palautetta, että kanssani juttelu on kuin oltaisiin aina tunnettu.

Tiimiliiderinä on hyvä olla kiinnostunut nimenomaan tiimiläisistä, sillä heistähän tiimi koostuu. Muissa johtajuustehtävissä kenties katsellaan myös lukuja ja mennään tavoite edellä, mutta eikös leadershipin pointti ollutkin ihmisten johtaminen.

And in the end, there’s love

Kun luotan itseeni, muutkin voivat. Ei ole reilua jättää tiimiläisten huoleksi kannustaa ja tsempata minua. Tähän toimii self-love. Suosittelen henkilökohtaista, syvempää reflektointia tai sitten juttelua hyvän ystävän kanssa. Ja murra tunnelukkosi-kirjaa!

Tärkeää on uskaltaa kohdata omat heikkoudet ja antaa itselleen armoa. Tällöin voin hyväksyä ja ymmärtää myös muiden heikkoudet.

Hassua kyllä, yhteenvetona esseetä lukiessani huomaan, ettei johtajuus kenties ole kutsumusroolini. Tiimiakatemiassa kuitenkin on se hyvä puoli, että tällaiset asiat voi oppia ajoissa ilman korkeaa riskiä.

Tästä pääset uuteen esseeseeni Tiimiläinen on adhd!

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

2 kommenttia to “Tiimiliideri on ADHD!”

  1. Arttu Karisto sanoo:

    Kiitos tästä! Useammassa kohdassa kolahti. Erittäin avointa ja realistista pohdintaa. Tsemppiä meille sekoilijoille johtajuuden kriiseihin!

    • Liisa Jamsa sanoo:

      Jess Arttu tiesin et mun kiusallisesta yliavoimuudesta on jollekki hyötyä :´D

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!