Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiiminä!

Kirjoitettu 09.12.15
Esseen kirjoittaja: Sanna Peltoniemi
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tiimiytys ja sen läpivienti
Kirjan kirjoittaja: Antti Skyttä
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.3. Oppivan organisaation ja tiimiyrityksen kehittämistyökalut, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 2.4. Tiimiliiderinä ja -valmentajana toimiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Valmistun Tiimiakatemialta ensi viikolla, mutta halusin silti lukea vielä kirjan tiimiytymisestä. Olen lähdössä ensi vuonna apuvalmentajaksi Ranskaan ja haluan tutustua lisää tiimin vaiheisiin ja valmentamiseen. Vaikka olen itse käynyt tämän kaiken läpi, ei sitä vielä kokonaan hahmota. 3,5 vuotta on totisesti ollut yhtä vuoristorataa ja näin jälkeenpäin ajateltuna kaikki vaiheet on käyty läpi pohjia myöten. Tämä tulee varmasti olemaan minulle suurena apuna valmentajana toimiessa.

 

Muistelin pinkku vuoden alkua ja sitä intoa mikä meillä oli. On kiva tuntea samanlaista intoa tällä kertaa kuitenkin niin, että taustalla on paljon alamäkiä ja kolahduksia tiiminä. Tässä vaiheessa olemme kaikki löytäneet oman paikkamme tiimissä ja tunnemme toisemme jo niin hyvin, että osaamme regoida asioihin ja käyttäytymisiin oikein. Kaikista tärkeintä onkin oppia tuntemaan tiiminsä ja tietämään minkälaiset kokemukset vaikuttavat hänen taustallaan. Muistan miten tätä höpötettiin meille aluksi jatkuvasti, mutta silti se tapahtuu itsestään eikä sitä voi pakottaa tai nopeuttaa. Että toisiimme tutustuminen ja luottaminen onnistuisi tulisi tiimin tehdä paljon juttuja yhdessä ja kehottaa heitä olemaan avoimia ja unohtaa tuomitsemisen. On helppo nähdä nämä asiat näin jälkikäteen, mutta miten saada pieni pinkku ymmärtämään näitä asioita? Kun muistelen pinkku vuottani koen parhaita kolahduksia tulleen vanhemmilta tiimiyrittäjiltä jotka rohkaisivat jakamaan ideoitamme ja kertomaan vapaasti itsestämme. Se, että kehotettiin riisumaan aseet ja vanhat käyttäytymismallit pudotti minut ainakin pikku hiljaa Tiimiakatemian maailmaan. Täällä emme kilpaile toisiamme vastaan, vaan teemme töitä yhdessä tiiminä toisiamme nostaen! Muistan kuin eilisen vanhemman tiimiyrittäjän sanat tästä aiheesta ollessamme salamyhkäisiä jonkun projektin kanssa ettei ideoitamme pöllittäisi.

 

 

Jokaisella tiimillä tulee vaihe, jolloin aletaan syyttämään kaikkia ulkopuolisia virheistä. Tässä vaiheessa on vaikea nähdä mitään virheitä itsessään. Kun tiimillä on nämä lasit silmillä tulee siitä oppimisen este. Niin kauan kuin katsotaan näiden lasien läpi pönöttää tiimi samalla paikalla, eikä se mene eteenpäin. Muistan Idealekalla tämän vaiheen ja se oli kyllä raskasta aikaa. Näin myöhemmin se tuntuu naurettavalta ja miettii miten sitä on itsekin voinut ajatella asioista niin tyhmästi, mutta se kuuluu vaiheeseen. Noihin samoihin aikoihin oli tiimiläisillä vaikeuksia ottaa vastuuta. Vastuunotto on todella tärkeää, että tiimi toimii hyvin ja menee eteenpäin. Kirjassa annetaan vinkkejä vastuunoton helpottamiseksi. Kun vastuuta otetaan täytyy tiimin antaa sille tukensa, eikä heittää toista kylmään veteen odottaen, että hän selviytyy. Itsellä tästä on kokemusta ollessani johtoryhmässä tämän vaiheen kohdalla. Tiimi antoi paljon risuja johtoryhmälle ja välillä tuntuu, että jopa odotettiin meidän epäonnistuvan. Se ei tuntunut tiimityöltä. Tiiminä seistään kaverin takana tuli mitä tuli! Vastuunotossa auttaa tuki ja tavoitteet. Tehdään lyhyen aikavälin tavoitteita ja kuljetaan niihin yhdessä pikku hiljaa.

 

 

Tavoitteita luodessa tulee tiimin miettiä aina kenelle tavoitteita tehdään. Ketä varten ja kuka niistä hyötyy? Idealekalla oli aina todella hankalaa luoda tavoitteita ja minusta tuntuu, että se johtui siitä, että me ei koskaan mietitty mitä tavoitteet on ja mitä niillä halutaan tavoitella. Idealekan tavoitteet oli yleensä vain sanoja ilmassa joiden merkitystä ei tunnettu. Toisaalta on vaikea luoda tavoitteita noin isolla porukalla, joilla ei periaatteessa ole yhteistä projektia. Tavoitteiden olisi kenties pitänyt pohjautua yhteisiin lukuihin tai oppimiseen. Parhaiten tavoitteet toimivat kun ne liittyy johonkin sidosryhmään kuten asiakkaisiin. Mikä olisi voinut olla Idealekan tavoite liittyen asiakkaisiin? Mitä me haluamme antaa Idealekana asiakkaillemme?

 

Yksi tiimin tärkeimmistä taidoista on varmasti palautteenanto. Miten antaa palautetta niin, että se vie eteenpäin. Ratkaisukeskeisyys on sellainen asia jota ei vain voi suitsuttaa ikinä liikaa! Se on sellainen asia jonka itse olen kokenut hyvin vahvana varsinkin viimeisen puolentoista vuoden aikana. Kun tiimi ymmärtää sen, että ajetaan samaa asiaa eteenpäin ja että kaikilla on erilaiset taustat ja kokemukset päästään pitkälle. Täytyy osata suhtautua asioihin aina sillä asenteella, että tiimiläiset eivät kilpaile toisiaan vastaan vaan ovat kaikki samassa veneessä. Ampuessasi toisen veneen pohjaan reiän joutuu koko tiimi vetämään perässään uppoavaa venettä, se ei auta ketään.

 

Tiimityö on prosessi, jota ei voi nopeuttaa määräänsä enempää eikä pidäkkään. Ei Roomaakaan rakennettu päivässä. Odotan innolla valmentajana toimimista ja siinä kehittymistä. Upea päästä seuraamaan kokopäiväisesti tiimin kehitystä ja olemaan mukana siinä.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!