Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimit – Avain uuden luomiseen

Kirjoitettu 10.09.15
Esseen kirjoittaja: Camilla Heikkilä
Kirjapisteet: 3
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Välillä on hyvä pysähtyä ja tarkastella, että kuinkas meillä Dynaamiana on oikein mennytkään. Otin tähän reflektoitavaksi Kristiina Heikkilän Tiimit-avain uuden luomiseen.

 

Omasta mielestä olemme tiiminä ottaneet roiman harppauksen varsinkin nyt kevään aikana. Meillä on ollut hyvä tekemisen meininki päällä, joka on selkeästi piristänyt tiimin henkeä, ja tuonut parempaa sisältöä treeneihin.

 

Kristiina Heikkilä korostaa myös teoksessaan sitä, että kun joukko ihmisiä ryhtyy työskentelemään yhdessä, niin heidän tulisi opetella tuntemaan toisensa niin ammattilaisina kuin persoonina. Olemme varsinkin ensimmäisen vuoden aikana panostaneet paljon persoonien tutustumiseen ja toimintatapoihin, mutta nyt toisen vuoden ja enemmän tekemisen myötä, olemme tutustuneet myös ”ammattiminään”. On tärkeää tunnistaa toisten osaamista sekä toisten tapoja toimia ja ajatella. Se lisää luottamusta sekä monipuolisempaa näkökulmaa asioihin. Olemmekin nyt selkeästi yrittäneet hyötyä vahvuuksistamme, ja projektit hakevat enemmän tukea tiimiltä ja muiden osaamisesta. Hiukan se on tosin jäänyt ehkä vielä pintapuoliseksi ja yksipuoliseksi, mutta menossa kuitenkin koko ajan parempaan.

Olemme kaikki myös kehittyneet tiimin jäseninä; tunnustamaan virheitä, pyytämään apua, arvostamaan toisten mielipiteitä, kuuntelemaan ja ottamaan neuvoja vastaan.

 

Olemme menneet eteenpäin ja luottamus on kasvanut, mutta vieläkin enemmän ehkä kaipaamme kuitenkin sitä avointa tiedon jakamista. Todella todella helposti projektien muu puoli kuin talous jää hiukan hämärän peittoon.

 

Heikkilän teos käsitteli suurelta osin myös tiimin pelisääntöjä ja tiimipalavereita. Monesta kohtaa pomppasi ajatus, että ”no meillä ei kyllä todellakaan ole tuollaista… Eikä tuollaista…”. Kuitenkin omana ajatuksena nousi, että no tarvitseeko ollakaan. Paljon on määritelmiä hyvästä tiimistä, ja mitä hyvässä tiimissä on, mutta en koe että se määrittelee meitä, ollaanko me hyviä vai ei. Toimimme kuitenkin hiukan eri konseptissa, kuin tiimit joita moni kirja käsittelee, ja me olemme luoneet oman kulttuurin ja omat tavat. Menemme niillä, jotka meidän mielestä toimii, ja jotka me näemme tarpeelliseksi. Enemmän meille kuitenkin on tullut kevään myötä raameja sekä yhteisiä kokoontumisia, joissa reflektoimme mennyttä ja punnitsemme hieman tulevaa. Minusta muutenkin on hyvä pikkuhiljaa ottaa uusia asioita esiin, kuin että kerralla kaikki uusiksi, joista puolet sitten unohtuu ja joista puoliin suuri osa ei kiinnitä mitään intressiä. Esimerkiksi huomasi nyt keväällä, kun yritti pienessä ajassa taas koota syklirakennelmaa, visiota, tavoitteita, pelisääntöjä yms. niin osa on sellaista mihin kiinnitetään huomio, ja osa on sellaista että se jää heti unholaan. Esimerkiksi tavoitteet olivat samassa rykäisyssä todella hankalaa (taas kerran), eikä niitä oikein syntynyt mitenkään, mutta nyt loppukeväästä täpityksen yhteydessä ne syntyivät ihan kuin vettä vaan. Olen huomannut, että meidän tiimi on melko hidas muutoksille, ja uusille asioille, ja uusista asioista innostujia on vähän, joten se on selkeä haaste jorylle. Muutoksien läpivientiin meidän tulee kiinnittää enemmän huomiota.

 

Dynaamian kehittyminen keväällä:

-Luottamus

-Tekeminen

-Dialogi

-Tiimihenki/Boogie

-Tukeminen ja kannustaminen

-Treeneihin tullut pikkuhiljaa parempaa sisältöä

 

Kehitettävää:

-Tiedon aktiivisempi jakaminen

-Treenit kehittyneet, mutta voitaisiin pyrkiä hiukan vielä syvemmälle tasolle niin projekteissa kuin kk-chekeissä, teorioissa yms.

-Kunnianhimoisia tavoitteita

-Tavoitteiden seuraaminen

-Muutoksien/uusien asioiden tuomisessa vielä tarkemmin läpikäyntiä MIKSI

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!