Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimit ja tuloksekas yritys

Kirjoitettu 04.11.13
Esseen kirjoittaja: Suvi Marjanen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tiimit ja tuloksekas yritys
Kirjan kirjoittaja: Katzenbach
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Yhteinen päämäärä ja siihen sitoutuminen

Tiimit syntyvät yhteisen päämäärän kautta. Vaikka tiimillä olisi kaikki edellytykset olla hyvä tiimi, siitä ei tule tiimiä, ellei yhteistä päämäärää ole.
Olemme Innomossa äärimmäisen huonoja luomaan yhteisiä tavoitteita. Joko emme luo tavoitteita ollenkaan, tai sitten ammumme aivan yli. Emme osaa luoda realistia tavoitteita.

Innomossa ei ole ollut yhteisiä päämääriä. On vain tehty milloin mitäkin, välillä ollaan saatu jotain aikaankin, mutta pääasiassa vain pyöritelty kullia ja tuskailtu, miksi mitään ei tapahdu.

Olemme monesti olleet lähdössä ulkomaille. Viime talvena päätimme lähteä Keniaan, mutta eihän siitäkään mitään tullut. Loimme itsellemme rahallisen tavoitteen, ja jos tähän tavoitteeseen päästään, palkintona on yhteinen matka Keniaan. Yksi suurin syy, miksi emme päässeet yhteiseen tavoitteeseemme, oli se, ettei meillä ollut seurantaa. Nyt meidän pitääkin siis saada seuranta kuntoon, jotta jokainen tietää koko ajan, missä menemme ja kuinka paljon matkaa tavoitteisiin on.

Nyt näyttääkin siltä, että saamme vihdoin luotua itsellemme realistisen tavoitteen. Pari henkilöä meidän tiimistä on perustamassa ravintolaa ensi kesänä Turkkiin. Nyt onkin herännyt ajatus, että lähtisimme koko tiimin voimin Turkkiin tsekkaamaan mestoja. Matkaan tulisi menemään arviolta 400 € per naama. Ei siis todellakaan iso summa.

Haasteena on koko tiimin sitouttaminen. Kuinka saamme jokaisen innomolaisen sitoutettua yhteiseen tavoitteeseen? Kuinka saamme viimeisetkin jääräpäät näkemään sen hyödyn, jonka matka voi tuottaa? Uskon, että matkan yleinen hehkutus ja se, että melkein koko tiimi on innoissaan lähdössä reissuun, riittää saamaan jokaisen haluamaan yhdessä matkalle.

Itselläni oli vielä kuukausi sitten semmoinen olo, etten todellakaan lähde näiden tyyppien kanssa maailmanympärysmatkalle. Toisten naamat vain vituttivat (rankalla kesällä lienee ollut osuutensa tähän). Nyt omassa päässäni on auennut joku solmu. Haluan, että palkitsemme jokainen itsemme lähtemällä yhdessä tiimin kanssa matkalle. Tiedämme nyt jo sen, että kaikki eivät tule lähtemään koko reissun ajaksi mymmille.

Tulokset eivät kuitenkaan synny pelkästään tavoitteita luomalla. Vaikka johtoryhmä kuinka puskisi jengiä eteenpäin, ei tapahdu mitään, elleivät yksilöt ole valmiita ottamaan vastuuta omasta toiminnastaan. Tällä hetkellä sitoutuminen ei ole Innomossa kaikista parhainta, mutta uskon, että saamme menon muuttumaan. Mielestäni jokainen ei ole löytänyt sitä omaa juttuaan, joka saa tulemaan innokkaana toimistolle joka ikinen aamu. Nyt juttuja tehdään vain tekemisen vuoksi.

Henkilökohtaiset tavoitteet
Minulla on mym-kassa kerättynä viimeistään elokuun loppuun mennessä. Tienaan ensi keväänä 60 % mym-rahoista, kesällä loput 40 %. En tiedä, kuinka paljon reissuun tulee menemään rahaa, mutta en halua tehdä ihan pienen budjetin reissua, niitä kun on tullut tehtyä tässä useita.

Haluan myös saada aavistuksen siitä, mikä minusta tulee isona.

MYM
Meillä on huomenna treenit, joissa päätämme ensimmäisen MYM-kohteen. Seuraavan vuoden johtoryhmä tulee rakentumaan mymmin ympärille.

Talous

Olemme onnistuneet luomaan seurantatyökalut Innomon talouden seurantaan. Nyt käytänteet pitää saada vielä rullaamaan kunnolla. Tänään valitaan uusi talouspäällikkö, jolla on aito halu puskea Innomoa eteenpäin. Yksilöiltä pitää alkaa vaatia.

Nyt tärkeintä on luoda alustava reittisuunnitelma mymmille. Tämä inspiroi meitä tienaamaan rahaa yhdessä. Tällä hetkellä MYM on ollut lähinnä jokaisen omassa päässä pyörivä ihan kiva juttu, ei konkreettinen yhteinen päämäärä.

Kun reittisuunnitelma on tehty, selviää myös reissun alustava budjetti. Kun tiedämme luvut, paljonko matkaan menee massia, voimme tehdä jokaiselle oman henkilökohtaisen mym-seurannan.

MYM-vastaava

Innomon tuleva tiimiliideri tulee olemaan se tyyppi, joka hehkuttaa mymmiä. Tiimiliiderin pitää aidosti haluta mymmiä ja saavuttaa porukka omiin tavoitteisiinsa niiden kautta. Haluan tiimiliideriksi tyypin, joka saa muut inspiroitua tekemään rahaa ja ennen kaikkea löytämään sen itselleen sopivan jutun.

Elämä akatemian jälkeen

Haluan, että kukaan innomolainen ei ole tyhjän päällä, kun valmistumme joulukuussa. Joko jatko-opiskelupaikka on mietittynä tai tai tuleva työpaikka/yritysidea on varmistettu. En halua, että kukaan jää palloilemaan turhaan (ellei se sitten ole sitä, mitä aidosti haluaa).

Tämä varmistuu siten, että jokaiselle luodaan henkilökohtaiset tavoitteet myös akatemian jälkeen. Vielä on aikaa luoda hyviä kontakteja ja yrittää löytää sitä itselleen tärkeää juttua.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!