Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimit ja tuloksekas yritys

Kirjoitettu 15.04.14
Esseen kirjoittaja: Saija Valkonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tiimit ja tuloksekas yritys
Kirjan kirjoittaja: Jon R.Katzenbach, Douglas K. Smith
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Jon R.Katzenbach, Douglas K. Smith: Tiimit ja tuloksekas yritys

 

Olen toisen vuoden tiimiyritys Milliosta. Aloittaessamme toimintamme vuoden 2012 syksyllä, tiimiimme iskettiin kaksikymmentä innokasta säntäilijää. Ensimmäinen vuotemme pohjautui pitkälti siihen, että kovin ääni ratkaisi mm. jory-paikkoja valittaessa. Syksyn menimme kovalla pöhinällä täysin päättömästi – muistan kuinka tuolloinen kolmannen vuoden tiimiyritys Ideafly nauroi toilailuillemme, mutta emme ottaneet sitä vakavasti vaan uskoimme, että olimme jo heti alusta asti kunnon tiimi. Vuoden vaihteen jälkeen jokin muuttui ja tiimiimme iski hillitön lamaannus, toiminta ikään kuin pysähtyi. Kevään puolivälissä ensimmäisen kerran joku itki treeneissämme, jonka jälkeen naureskelimme, että ”heh-heh nyt ollaan valetiimi”. Todellisuudessa olimme vasta kaivamassa tietämme sinne.

Valetiimille tyypillistä:

–          Kutsuu itseään tiimiksi, ei ole

–          Suoritus heikkoa

–          Korostuu ajatus: kokonaisuus < yksilösuoritusten summa

Edellä mainituista jokainen kohta toteutui viimein loppukeväästä 2013. Olimme pohjalla, jossa olimme luulleet olevamme jo pitkään, kunnes todellisuus sitten iski meidät vielä syvemmälle. Hyvä asia oli, että sieltä oli vain yksi suunta..

 

Kesän aikana tiimistämme lähti kuusi henkilöä, jättäen runsaasti tilaa ja suurta hämmennystä: ”mitäs nyt?”. Tiimidynamiikkamme muuttui täysin ja käänsimme uuden vaiheen tiimikehityksessämme. Syksyn mittaan pääsimme hitaasti mutta varmasti ohi valetiimivaiheesta ja lähdimme tiiminä kokemaan uusia haasteita. Ainaiset puhelinluukutukset jätettiin vähemmälle ja tehtiin isompaa; Maailmanpylväs, Palvelu lahjaksi, Kahjobaari.

 

Missä Millio on nyt?

Mielestäni Millio on tällä hetkellä potentiaalinen tiimi, jolle on tyypillistä:

–          Merkittävä lisäsuoritustarve ð pyrkii tosissaan parantamaan suorituksiaan

–          Tarvitsee selkeyttää päämäärä sekä tavoitteet

–          Ei vielä täysin yhteisvastuullinen

Potentiaalisen tiimin kuvaus osuu nappiin tiimimme kohdalla. Olemme kehittyneet rutkasti siitä, mistä lähdimme, mutta paljon on vielä edessä. Tällä hetkellä tiimimme kehityskohtia ovat omasta mielestäni suorapuheisuuden lisääminen, yhteisvastuullisuus mm. säppien ja kirjapisteiden osalta sekä päämäärän ja tavoitteiden muistuttaminen.

 

Suorapuheisuus

Kun miettii vuoden taaksepäin ensimmäiseen kevääseen, treeniemme laatu oli hyvin heikko ja kaikin puolin negatiivinen. Emme puhuneet suoraan, emme kannustaneet vaan lyttäsimme kaikki ideat. Kesän jälkeen tiimin pienentymisen jälkeen katsoimme toisiamme uusin silmin ja kokeilimme tikulla jäätä alkaen pikkuhiljaa puhua yhä suorempaan. Dialogimme oli kuitenkin edelleen niin heikolla tasolla, että suorapuheisuuteen ei osattu reagoida vaan siitä kehkeytyi kamppailu ihmisten välillä, provosoiduttiin. Kehityimme tässä kuitenkin syksyn mittaan ja ymmärsimme, ettei pelkkä suorapuheisuus poista ongelmia vaan pitää osata myös reagoida suoraan puheeseen. Siitähän dialogissa on kyse.

Vaikka olemme kehittyneet tässä suhteessa paljon, paljon on vielä kehittymisen varaa. Osa puhuu suoraan mutta harmittavan monet istuvat hiljaa. Voi olla, ettei kaikilla ole mitään sanottavaa mutta mielestäni omia mielipiteitä ei tuoda tarpeeksi hyvin vieläkään esille. Mitä pelkäämme?

 

Yhteisvastuullisuus

Tarkoitan tässä nyt nimenomaan säppiä sekä kirjapisteitä, jotka ovat osoittautuneet osalle haasteellisiksi. Loimme itse budjettimme, jonka perusteella laskettiin kuukausittainen säppi. Kirjapisteet ovat puolestaan oppimiseen vaadittava karutodellisuus, jotka pitää saada täyteen. Tässä kohtaa korostuu nimenomaan merkittävä lisäsuoritustarve. Osa tekee, osa ei. Osa pääsee tavoitteisiin, osa ei. Mikä tähän sitten olisi ratkaisu? Vaikka olemmekin täällä oppimassa itseämme varten, on hyvä muistaa, että vastaamme myös tiimillemme. Kenties emme ole korostaneet tätä ajatusta tarpeeksi. Itselleen tehdyt tavoitteet on helpompaa laiminlyödä kuin tiimille. Emme halua luoda pakotteita, sillä uskomme johtamiseen positiivisuuden kautta, mutta ehkä yksi vaihtoehto olisi tosiaan korostaa tiimivelvoitteita entisestään.

 

Päämäärä ja tavoitteet

Kun kuulee puhuttavan visiosta, missiosta ja arvoista, saa aikaan usein vain syviä huokauksia. Näistä on kuitenkin tärkeä puhua ja ne tulee iskostaa jokaisen mieliin, jotta tiedämme minne olemme menossa ja mitä varten pyöritämme tiimiä. Tällä hetkellä asiasta ei ole juurikaan puhuttu juuri noiden syvien huokauksien vuoksi, joita se saa aikaan toisinaan myös johtoryhmässä. Ratkaisuna asiaan on keksittävä jokin uusi lähestymistapa. Jokin joka saa huokailujen sijaan aikaan innostusta. En tiedä vielä mikä se on mutta sitä lähdetään etsimään..

 

Tagit: , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!