Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimit ja tuloksekas yritys

Kirjoitettu 13.12.14
Esseen kirjoittaja: Sakari Lehto
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tiimit ja tuloksekas yritys
Kirjan kirjoittaja: Jon R. Katzenbach, Douglas K. Smith
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 3.3. Yrityksen roiminnan kehittäminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Oijoi! Onpas kiva fiilis kun viimepäiviltä on takana kasa huonoa karmaa ja nyt sitten löytää tietokoneen uumenista vuoden vanhan valmiin esseen ihan näin opintojenkirjauksien alla 🙂 Alla oleva teksti on siis noin vuosi tämän postauksen päiväyksestä taaksepäin.

Millio – Potentiaalinen tiimi

Treeneissä pidettiin hyvä kirjaesitelmä taannoin, jossa laitettiin tiimiläiset muun muassa pohtimaan, missä tiimin kehitysvaiheessa olemme. Lähes sataprosenttisesti tiimi rankattiin potentiaaliseksi tiimiksi, mikä tarkoittaa tiimin elämänkaaren puolivälipistettä.

Mikä sitten tekee meistä potentiaalisen tiimin?

Se, että olemme onnistuneet ensimmäisen vuoden kehitystavoitteessa tiimiytymisen suhteen kiitettävästi. Tunnemme toistemme vahvuudet ja heikkoudet. Osaamme myös puhua asioista suoraan, mutta rakentavasti. Olemme jo kokeneet valetiimivaiheen, jossa suuret puheet jäivät mitättömiksi teoiksi – ongelmista ei uskallettu puhua. Näitä piirteitä on tiimissä edelleen, etenkin ongelmien esilletuonnissa, mutta yhä pienenevissä määrin.

Olennainen kysymys lieneekin, miksi emme ole vielä todellinen tiimi (4.vaihe)? Ja kuinka sinne pääsemme?

Päällimmäisenö minula tulee mieleen vain ajattelutavan muutos sen suhteen, kuinka aika käytetään?

Havainnollistan tätä jatkaen esimerkkiä treeneistä, joissa pidettiin kirjaesitelmä. Esitelmä oli hyvin osallistava ja sai ihmiset ajattelemaan tiimin kehitystä. Esityksen jälkeen pidettiin tauko, jonka jälkeen olisi hyvä jatkaa keskustelua tiimin kehityksestä. Miten kävi? Treeniaihe muuttui keskusteluksi raksapäivän asusta, mihin käytettiin aikaa lähes tunti. Viime viikolla toimistolla askarreltiinkin sitten miekkoja parin päivän ajan…

Tällaiset hommat ovat sitä ”not important, urgent”, minkä osuus toiminnasta tulisi olla näkymätöntä. Ne ovat kyllä tärkeitä, mutta tappavat tehokkuutta. Siksi ne pitäisi hoitaa pienemmällä panoksella mielellään työajan ulkopuolella.

On myös näkökulma, että kyseiset hommat edistää tiimiytymistä ja ihmissuhteita. Sitä en kiellä, hyvähän se on, mutta onko tarpeen valmistautua siihen viikkoja ennen kyseistä tapahtumaa – työajalla, useiden ihmisten voimin? Akatemialaisen muutenkin tavallista kiireisempään työviikkoon ei mahdu puuhasteluhommia mikäli aikoo saada jotain merkittävää aikaan.

Johtopäätöksenä sanoisin että tiimiytymisvaihe on jäänyt päälle, emmekä keskity oikeisiin asioihin. Tiimiytymisen tärkeyttä on hehkutettu koko ensimmäinen vuosi ja se on todettu mukavaksi, mutta nyt olemme tiimiytyneet ja pitäisi keskittyä siihen mitä tiimillä teemme – liiketoimintaan. Ratkotaan niitä todellisia liiketoiminnan haasteita tiiminä. Yhtälailla ellei paremmin sekin kehittää tiimiytymistä.

Olisiko esimerkiksi ollut kehittävämpää puhua siitä, kuinka ennakkoon valmistaudumme raksapäivien haasteeseen ja millä eväin sen voitamme?

Ensimmäinen askel kohti todellista tiimiä on keskittyä todelliseen työhön ja oikeisiin asioihin.

Toinen olennainen asia on se, millaisia projekteja teemme.

Akatemian alkaessa, tiimiyrityksen ensimmäisinä kuukausina oli tärkeää saada heti tiimille jotain projekteja mistä saataisiin rahaa. Oli mentävä raha edellä, jotta päästäisiin alkuun ja siksi napattiinkin aina ne projektit mitkä helpoiten olivat saatavilla. (Important and urgent) Jossain välissä se kuitenkin alkoi hapottaa, kun tajusi etteivät sellaiset hommat motivoi. Niiden lisäksi pitää saada jotain mielekästä tekemistä. Sellaisten projektien suunnittelu ja käytäntöönpano vain vie paljon enemmän aikaa ja panosta – tosin tarjoaa myös enemmän mahdollisuuksia (important, not urgent). On selvää, että kehittyäksemme seuraavalle tasolle myös toteuttamiemme projektien laadun ja sen kuinka pääsemme niissä toteuttamaan itseämmä, pitää muuttua.

Jokatapauksessa olen varma, että tiimimme tulee saavuttamaan paljon ja kehittymään huimasti tulevan vuoden aikana. Henkilökohtaisesti aion näyttää suuntaa esimerkilläni ja sparrata myös muita ylittämään omat rajansa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!