Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimit ja tuloksekas yritys

Kirjoitettu 01.06.15
Esseen kirjoittaja: Iiro Naamanka
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tiimit ja tuloksekas yritys
Kirjan kirjoittaja: Jon R. Katzenbach & Douglas K. Smith
Kategoriat: 1.2. Oppimisen taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Onnistunut tiimi tarvitsee viisi asiaa:

  1. Mielekäs päämäärä
  2. Yksityiskohtaiset suoritustavoitteet
  3. Yhteinen toimintamalli eli työskentelytavat
  4. Täydentävät taidot
  5. Yhteisvastuu

Miten Milliossa ollaan tässä onnistuttu?

1. Mielekkään ja ennenkaikkea yhteisen päämäärän löytäminen on varmasti yksi suurimpia haasteita Tiimiakatemian ympäristössä, johtuen jo pelkästään lähtökohdasta, kuinka ”tiimit” muodostetaan. Mielekkyyden etsiminen onkin ensimmäinen asia, johon tuskin voi käyttää liikaa aikaa ja vaivaa. Mielestäni yhteistä päämäärää ei löydä mitenkään muuten, kuin tutustumalla omiin tiimiläisiin ja sitä kautta rakentaa luottamus, jossa jokainen pystyy kertomaan omista mieltymyksen kohteista ja sitä kautta voidaan ehkä joskus löytää jokin yhteinen päämäärä, mikä kaikkia kiinnostaa. Näin kolmannen vuoden tiimiyrittäjänä tottakai MYM alkaa jo häämöttämään nurkan takana ja se voi tuntua hyvältä päämäärältä, jota se toki on, mutta ei kannata unohtaa sitä tosi asiaa, että elämä jatkuu MYM:n jälkeen ja olisi hyvä jos tiimiläisillä olisi ”selvät sävelet”, minkä tiimimme päätti yhteiseksi tavoitteeksi viimeiselle vuodelle.

”Selvät sävelet” tarkoittaa tiimissämme juurikin sitä, että kun on aika lähteä MYM:lle jokainen tietää suunnilleen, mitä tulee paluun jälkeen tekemään ja itse olen tykännyt tästä päämäärästä erittäin paljon. Tottakai vielä tuntuu siltä, että tämän tiimin kanssa voisi työskennellä pitkälle tulveisuuteen ja olen siinä mielessä onnellinen, että pinkkuvuonna ”draftissa” kävi tuuri ja pääsi tutustumaan juuri näihin ihmisiin, vaikka tottakai muissakin tiimeissä on hienoja ihmisiä, tuntuu Millio näin kolmen vuoden jälkeen juuri siltä omalta tiimiltä, joka on antanut mahdollisuuden päästä niin pitkälle, kuin me olemme päässeet. Mutta siis yhteinen päämäärämme ”selvät sävelet” ei ole erityisen tiimiyttävä päämäärä, koska se ohjaa meitä jokaista etsimään jo sitä ”omaa juttuaan”, mikä vaikeuttaa työskentelyä tiimin yhteisissä projekteissa. Omat selvät säveleni eivät ole vielä kovin selvät, mutta olen ajatellut pitää mahdollisimman monta ovea avoinna ja hääräillä vähän siellä sun täällä, toivoen että ehkä sitä jossain vaiheessa osaa alkaa keskittymään johonkin tiettyyn asiaan. Mikä onkin ollut siistiä, kun tiimissämme vallitsee luottamus, mikä antaa meidän kaikkien lähteä jo rakentamaan niitä omia polkuja ja tiimi tukee yksilöitä enemmän taustalla.

2. Suoritustavoitteet on kyllä mielenkiintoinen juttu, kuinka erilaiset asiat voivat motivoida meitä tekemään asioita ja mikä lopulta saa sen sisäisen motivaation heräämään. Miten ryhdymme tuumasta toimeen? Tätä esseetä kirjoittaessa on minun yksityiskohtainen suoritustavoite 17 kirjapistettä ja sitä kautta saada puuttuvat opinnot kirjattua, minkä turvin saisin nostettua kaikki keväältä nostamatta jääneet opintotuet, mikä tarkoittaa näin lyhyellä laskutoimituksella noin 2250 euroa. Se alkaa jo motivoimaan. Aiemmin potti oli ehkä liian pieni tai oma taloudellinen tilanne liian hyvä, joten en nähnyt syytä kirjata opintoja, mutta nyt tuo pikku ”kesälomabonus” alkaa jo houkuttelemaan. Ja niinhän se sangollinen perunoitakin kuoritaan – peruna kerrallaan. Eli eikun vaan puhelin kouraan ja myymään, eikai sitä muuten mitään aikaiseksi saa. Mielenkiintoista myös, että aina kun puhutaan suoritustavoitteista tulee ensimmäisenä mieleen kirjapisteet. Nuo pienet perkeleet, jotka painaa hartioita ja vaikeuttaa nukahtamista. Vaikka kyllähän kirjoista paljon oppii on näin 2015 luvulla vanhanaikaista miettiä pelkkiä kirjoja, kun informaatio tulva on koko ajan läsnä ja jokaisessa päivässä on varmasti monta uutta asiaa, joita voisi reflektoida näin essein tai muuten vaan alitajunnassa unen aikana.

Myynti on muuten siisti laji, jossa etenkin tiimi ja pienet suoritustavoitteet ovat kultaakin arvokkaammat. Pienet step-by-step tavoitteet ja kun kaverit soittelevat vieressä on paras tapa motivoida ihmiset myymään puhelimessa. Tällöin on myös tärkeää tietää, mikä kutakin yksilöä motivoi ja luoda mielikuvia sen saavuttamisesta myymisen avulla. Vaikea sanoa kumpiko motivoi enenmmän, se että hommaa tehdään yhdessä ja porukka on siihen sitoutunut vai se, että myymällä voit saavuttaa jotain itsellesi. Ja etenkin se motivoi silloin, kun tiimissä joku ”ei-niin-innokas-myyjä” menee sinne epämukavuusalueelle ja alkaa soittelemaan, silloin se buustaa itseänikin! Kunhan ei tarvitse syödä liian isoa palaa kakkua.

3. Tää nyt on tämmöstä liirumlaarumia. Tähän on niin yksinkertainen kaava, kun jotain sovitaan ja siitä pidetään kiinni. Sitten se sama asia sovitaan riittävän usein ja kohta siitä on tullut tapa. Moni asia lähtenyt rakentumaan meidän tiimissä juurikin niin, että asioista on vain sovittu riittävän usein ja kukaan ei ole tullut petetyksi, eli kaikki ovat pitäneet lupauksensa. Mihin niitä sääntöjä tarvitaan jos kaikki haluaa kohti yhteistä päämäärää ja kaikki pitää omat lupauksensa. Tässä pitää tietää lupauksen ja ”lupauksen” ero. Lupaus on sitä, että kaksi miestä kättelee miehekkäästi ja katsoo toisiaan silmiin miehekkäästi luvaten tehdä jotain miehekästä, kuten Aleksin kanssa lupasimme toisillemme polkea Roomasta Amsterdamiin. ”Lupaus” on se ikävä nakki, joka joskus leijailee treeneissä ja jonkun tulee pelata martyyrikortti lupaamalla hoitaa homma, että päästään seuraavaan aiheeseen. Homman tekemättä jättäminen on kuitenkin jo yhdessä hiljaisesti hyväksytty ja usein kukaan ei edes muista koko juttua enää treenien jälkeen ja hyvä niin.

4. Täydentävät taidot tai ehkä ennemminkin ne kaikille jaetut tiimiroolit ja ominaisuudet. Sen verran pitkään olemme jo olleet yhdessä, että pikkuhiljaa tiedämme todella hyvin jokaisen vahvuudet ja heikkoudet. Tässä tiimi astuukin siihen arvoon, mikä sille kuuluu, koska ei ole montaa juttua, mitkä olisimme voineet yksin tehdä, mutta yhdessä olemme kyllä onnistuneet tekemään siistejä juttuja! Vahvuuksien tunteminen on tärkeää, että saadaan ohjattua oikea ihminen tekemään oikeaa hommaa ja kun vielä on hajua heikkouksista, voi tiimi tarjota tukeaan, kun tietää sitä yksilön tarvitsevan.

5. Tiimin yhteisvastuuta lisätään tekemällä vaan enemmän juttuja yhdessä, mitä olemmekin mukavasti menneinä vuosina tehneet ja pikkuhiljaa se alkaa olemaan aika hoitaa viimeiset yhteiset haasteet pois alta ja siirtyä uusien haasteiden pariin, koska niin on aiemmat tiimit meitä ennen tehneet ja niin tulevat tiimit meidän jälkeenkin tekemään, joten ehkä emme ole poikkeus siinä suhteessa. Haasteena onkin, kun alamme yhä enemmän jo suuntautua omille poluillemme, kuinka pitää porukka kasassa ja vastuullisena Milliosta? Tässä vaiheessa vielä turha haikeudella miettiä sitä, kun jokainen lähtee omalle polulleen, koska on vielä Learning Revolution järjestettävänä, MYM rahat tienattavana ja opinnäytetyö tehtävänä. Mutta kohta on ainakin massia, kun saan opinnot kirjattua.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!