Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimit – loputkin ajatukset ulos

Kirjoitettu 01.02.16
Esseen kirjoittaja: Noora Suokas
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tiimit - avain uuden luomiseen
Kirjan kirjoittaja: Kristiina Heikkilä
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Täytyy sanoa, että tiimikirjoja muutaman lukeneena tämä kirja; Tiimit – avain uuden luomiseen, oli pitkästyttävästi kirjoitettu. Seillä oli kutienkin ihan hyviäkin juttuja. Itse jäin pohtimaan esimerkiksi sitä, että en muista olemmeko käyneet tiimirooleja läpi nykyisellä kokoonpanolla. Olisi mielenkiintoista laittaa kaikki tekemään belbinin tiimiroolitesti uudelleen, ja käydä sitten sen pohjalta läpi joisen tiimirooli, ja se puuttuuko meiltä joitain rooleja nyt kun tiimistä on lähtenyt, jonkun verran porukkaa.

Tajusi tänään myös ensimmäistä kertaa miksi valmentajat ovat kokeileet pienempiä tiimejä meidän kohdallamme. Kirjan mukaan ideaali tiimikoko on alle 10 henkieä, keskiarvollisesti 8 hengen tiimi on kaikkein tehokkain. Tällöin jäsenten on helppo sitoutua tiimiin ja sen kommunikaatio säilyy hyvänä. Tällöin ihanne tilanteessa pieni tiimi olisi alkanut toimia hyvin yhteen ja päässyt nopeammin työntekoon ja tuloksiin kuin iso tiimi. Mielestäni yhdistymisemme oli kuitenkin ehdottomasti hyvä asia.

Sen yksi ongelmista vaan on ollut juuri se, että osa ei koe tuntevansa toisia kunnolla, koska emme ole käyttäneet uutena tiiminä kovinkaan paljon aikaa tiimiytymiseen ja tutustumiseen. Emme tiedä toistemme vahvuusalueita kunnolla, mikä varmasti osaltaan vaikuttaa siihen, että tehdään niissä tutuissa porukoissa. Klikkejen aukeamista voisi edesauttaa sillä, että teemme jonkin tiimiroolitestin tai muun tehtävän, jossa selviää toisten vahvuudet.

Kirjaa lukiessa aloin myös pohtia sitä, että jos joku tiimistämme ei ole lukenut yhtään tiimi oppimisen tai ylipäänsä tiimiä käsittelevää kirjaa, on hänellä varmasti varsin erilainen käsitys siitä mitä tiimi on kuin minulla. Voi toki myös olla, että hän on kanssani samaa mieltä, mutta miten voimme tietää mitä haluamme omalta tiimiltämme, jos enne tiedä millaisia tiimejä on olemassa ja miten tiimiprosessit etenevät. Kyllähän meille on jauhettu paljon siitä valetiimivaiheesta, mutta jos ei siitä ole yhtään lukenut niin sen käsittäminen on varmasti hyvin eri tasolla.

Silloin on varmasti myös vaikeampaa hyväksyä muutoksia joita tehdään ”tiimin hyväksi”. Tällöin jää nimittäin helposti kokonaiskuva näkemättä. Emme oikeastaan myöskään ole puhuneet siitä mitä kukakin tahtoo tiimiltä ja millainen on jokaisen unelma tiimi.

Emme ole myöskään puhuneet siitä mitä jokainen käsittää sillä, että joku johtaa tiimiä. Se kun ei suinkaan suoraan tarkoita sitä, että meillä on johtaja joka käskee mitä muut tekee. Mikä varmasti on yksi käsitys siitä mitä tiimin johtamisella tarkoitetaan. Osaa saattaa ahdistaa myös luopuminen siitä, kun nyt ei ole välttämättä tarvinnut tehdä mitään, koska ei ole tarvinnut vastata asioista kenellekään muulle kuin itselleen.  Esimerkiksi kirjapisteet on helposti voinut vain unohtaa, kun tiimi ei niitä kysele, tekee sitten kun hyvälle tuntuu. Osaa varmasti ahdistaa se, että tavallaan on sitouduttava tiimiin enemmän, jos meillä on yhteisenä tavoitteena saada esimerkiksi kirjapisteet ajallaan kuntoon.  Samoin kuin opintojen kirjaukset.

Jos saisin yksin luoda meille yhden tavoitteen se olisi, että jokainen meistä valmistuu ajoissa niin, että viimeisen puolen vuoden aikana, ei tehdä enää yhtään kirjapistettä tai pakollista kurssia. Mielellään ei myöskään opparia. Viimeinen puolivuotta pyhitettäisiin täysin mymmirahojen tekemiseen ja yrityksen alasajoon. Hieno tavoite, jossa kukaan tiimi ei ole aiemmin tietääkseni onnistunut.

Oma tavoitteeni tiimin eteen, on näyttää esimerkkiä kevään kirjapisteissä ja tehdä ne aikataulun mukaisesti, niin että ne on valmiina viikkoa ennen opintojenkirjausta.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!