Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimivalmentajan parhaat työkalut

Kirjoitettu 04.04.16
Esseen kirjoittaja: Noora Halttunen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tiimivalmentajan parhaat työkalut
Kirjan kirjoittaja: Johannes Partanen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Olen aina pitänyt auktoriteettejä jonkinlaisina jumalina. He tietävät kaiken, he osaavat kaiken ja kaikki mitä he sanovat on totuus. En ole ikinä osannut kyseenalaistaa auktoriteettieni toimintatapoja vaan pitänyt niitä ainoina oikeina tapoina toimia. Nyt kun olen itse hieman vanhentunut ja viisastunut, ymmärrän jokaisen auktoriteetinkin olevan vain yksilö, jonka mielipide on muodostunut hänen omassa päässään. Se ei edusta minkäälaista suurempaa kokonaisuutta vain on ainoastaan hänen tapansa katsella maailmaa. Nyt uusien haasteiden tullessa ja matkani espanjaan lähestyessä aloin pohtimaan, minkälainen auktoriteetti ja valmentaja minä olen?

Espanjassa tehtäväni on vielä hieman epäselvä. Toivoisin kuitenkin pääseväni jonkinlaisiin valmennustehtäviin, joko tiimiyrittäjien keskellä tai start uppien maailmassa.  Kuinka selviän tästä jos en osaa johtaa edes itseäni tarpeeksi hyvin? Osaanko ohjata tiimiä oikeaan suuntaan vai joutuvatko he suoraan kadotukseen minun vinkeilläni. Mikä todellisuudessa onkaan se tapa, jolla ohjata tiimi voittoon? Eihän tätä kukaan muu minulle voi kertoa kuin itse Johannes Partanen kirjassaan tiimivalmentajan parhaat työkalut.

 

”Hyvä johtaja tiedostaa itselleen ominaiset persoonalliset toimintatavat, arvot, sekä tietysti vahvuudet ja heikkoudet.”

Mitä ovat minun toimintatapojani? Olen huomannut omassa työskentelyssä vahvuudekseni aikataulutuksen. Pystyn jäsentelemään asioita pidemmäksikin aikaa ja siten tekemään asiat yksi kohta kerrallaan. En ikinä tee liian vähän tai liikaa. Kun olen saanut päivän täpät asian tiimoilta suoritettua, poistan työt päästäni. En murehdi tulevia tehtäviä liikaa vaan nautin jo tehdyistä asioista. Tämä on asia, jota haluaisin jakaa eteenpäin. Scrum -järjestelmän soveltaminen ja sen päivittäinen käyttö auttaa varmasti start uppeja pysymään aikataulussa (mikä on espanjassa yhtä todennäköistä kuin yksisarvisten olemassaolo). Myös tehtävien pilkkominen ja vastuun jakaminen ovat suuria vahvuusalueitani. Ikinä ei voi liikaa painottaa vastuun jakamisen tärkeyttä. ”Joku” on kyllä hyvä tyyppi, mutta hän ei osaa tehdä nettisivuja, luoda sinne sisältöä tai markkinoida niitä facebookissa.

Kuinka sitten siirrän tätä tietotaitoani eteenpäin? Minulla on usein tapana päästä pätemään liikaa asioista. Jos tiedän aihealuuesta yhtään mitään, täytyy minun päästä tuomaan tietoni kaikille, koska muutenhan he saattavat nähdä turhaa vaivaa ja kuluttaa aikaa tiedon etsimiseen. Yksi Johanneksen laieista oli puuttumattomuuden laki. ”Älä puutu kun koet, että sinun tulisi puuttua. Puutu, kun koet, että sinun ei tulisi puuttua.” Omasta valmentajastamme olen huomannut, että hän antaa meidän mennä niin päin seinää kun vaan kerkeämme. Hän tietää aika aijoin tasan mitä meidän tulisi tehdä, kenelle soittaa ja miten jakaa tehtävät, mutta hän ei kerro meille. Hän myhäilee nurkassa ja katsoo meidän touhuilevan ihan miten sattuu. Kun olemme kohdanneet seinän, hän esittää kysymyksen, joka johdattelee meitä oikeille raiteille. Hitaasti, mutta varmasti. Itse vihaan tällaista tekniikkaa. Kaikkihan me haluaisimme vastaukset suoraan nenämme eteen, ettei meidän tarvitsisi tuhlata aikaamme niitä etsiessämme. Tällöin kuitenkin mieltä saattaisi jäädä jotain elintärkeää oppimatta tai kokematta. Jokaisen kysymyksen takana on suurempi vastaus, joka tulee itse etsiä ja valmentajan tehtävä on vain ja ainoastaan ohjata oikealle polulle kohti vastausta.

Jos minä olisin valmentaja, painottaisin erityisesti jälkimotorolan tekemistä. Omaa tekemistä pitää pystyä arvioimaan ja tutkimaan, jotta sieltä löytää oikeat epäkohdat ja osaa sittemmin korjata ne. On myös tärkeää juhlistaa omia onnistumisiaan. Mikään ei ole parempaa kun palata niihin hyviin muistoihin projektissa ja näin vahvistaa sitä tunnetta että minä osaan, minä pystyn.

Kirja keskittyi paljolti rakettimalliin ja sen hyödyntämiseen. Itse kuitenkin keskityin enemmän tiimiliiderin ja tiimivalmentajan oppeihin. Sain kirjasta tietynlaista potkua kohti espanjaa ja intoa etsiä lisää valmentamiseen liittyviä kirjoja. Haluan antaa itsestäni mahdollisimman paljon espanjassa ja oppia heiltä uusia tapoja tarkastella maailmaa.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!