Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimivalmentajan parhaat työkalut

Kirjoitettu 06.10.13
Esseen kirjoittaja: Teo Tarri
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tiimivalmentajan parhaat työkalut
Kirjan kirjoittaja: Johannes Partanen
Kategoriat: Yleinen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Kirjoitan Johannes Partasen kirjasta Tiimivalmentajan parhaat työkalut. Reflektoin tässä tekstissä Sote-alan valmennusprojektiani ja tiimiäni. Samalla kasaan ajatuksiani NJL-koulutuksen Meitsin paperiin. Tämä lukemani/selailemani/kääntelemäni/punnitsemani kirja on käytännössä itselleni TA-käsikirja, väline, jolla jokainen tiimiyrittäjä ja –valmentaja seuraa helposti Rakettimallin prosesseja, sekä siihen liittyviä teorioita. Tämä on kirja, jota en ole koskaan lukenut kannesta kanteen, mutta jonka sivuja olen lukenut kymmeniä kertoja.

 

Asetimme täpitystavoitteemme muutama viikko sitten. Johtamallani TL-solulla on koostettava ja seurattavanaan viisi täppää, jotka aiomme täpittää jouluna. Seuraavat kokonaisuudet vien syksyn mittaan solutapaamisiimme. Meidän tarvitsee siis huolehtia, että jokaisella on lukusuunnitelma, ja että pysymme vaaditussa kirjapistetahdissa. Oppimissopimuksia käytetään jatkuvasti oppimisen työkaluna. Lisäksi meidän tulee muistuttaa siitä, että tuntikirjausta tehdään yhä kesän jälkeenkin Driveen.

Tarkoituksenani on olla enemmän perillä hyvin toimivan asiakas-solun toiminnasta, sekä osaltani johtaa tiimiä kohti asiakkuuksia. Delegoin motorola –raporttien oppien tuomista AP-solulle, sekä muutamille reenien vetäjille. Solullamme olemme ”soitelleet” synnytyksiä, mutta sitäkin varten tarvitsemme uuden strategian toimintaa tehostaaksemme. Omien reflektiopapereiden rinnalle tänä syksynä kirjoitamme tiimireflektiot. Jokainen tiimiläinen saa tuoda esille oman näkemyksensä tiimiyrityksen kehityksestä. Tähän aiheeseen haluan myös lisätä käsiteltäväksi muutaman bonarikysymyksen! Reflektiot tehdään mahdollisesti kahdessa erässä, joista jälkimmäinen lähella joulua. Tarvitseekin kirjoittaa ensin johtoryhmällä omamme – kalenteriin! Pidämme yhdessä hauskaa ja opimme, mutta tuloksellisesti tiimiyrityksemme on kehityttävä lisää.

 

Johtamisprosesseja tarkastellessa olemme kurottamassa ensimmäiselle tasolle. Tiimiläisten on ymmärrettä mitä oleminen Tiimiakatemialla merkitsee ja haluan nähdä lisää paloa henkilökohtaisessa oppimisessa. Pidämme maailmanympärysmatkaa mielessämme. Uskon, että Mittavassa ymmärretään päämäärän merkitys, mutta itsensäjohtamisessa on ongelmia. Mielestäni johtotehtäviin ei ole tarpeeksi halukkuutta. Se näkyy silloin tällöin johtoryhmässämmekin, itseäni unohtamatta, tiimiliiderin virka on päällä jatkuvasti, mielestäni toteutan omaa johtamistehtävääni eri tavoin kuin esimerkiksi talouspäällikkö. Tästä syystä minun on ensimmäisenä ihmisenä otettava onkeeni Mittavan huonosta taloustilanteesta. Tämä siitäkin huolimatta, että TL-kauteni tärkeimpänä tehtävänä koen tiimiytymisen ohessa oppimisen. Sen lisäksi rahaa korkeammalle nostan Tiimiakatemian ja siellä käytettävien metodien ymmärtämisen. Olemme selkeästi potentiaalinen tiimi.

Olen innoissani JTC-koulutuksen jälkeisestä sosiaali- ja terveysalan valmennustehtävästäni. Sparraan syksyn aikana tiimien kapteenistoa ja valmentajia esimerkiksi projektisuunnittelussa. En ole itse osallistunut ensimmäisen vuoden aikana projektiin, jossa voitaisiin sanoa olleen kunnollinen projektisuunnitelma. Lisäksi meillä on JTC-koutsien kanssa edessä yhteinen esimotorola/projektisuunnitelmapäivä. Haluan parhaani mukaan auttaa Sote-tiimejäni menestymään tiimioppimisessa.

 

Tiimiakatemialla on käytetään taitoprofiilia, itsensä tutkailuun ja kehittämiseen. Taitoprofiili on Johannes Partasen mukaan ”herättelijä” , hänen mukaansa on paras siirtyä irti kurssiarvosanoista. Taitoprofiilista on luettavissa palautetta, joka siten johtaisi toimintaan. Toisin kuin kurssiarvosana: 3.

Käyn tärkeimmältä osalta, Tiimiliiderin taidot, taitoprofiilin läpi. Kokoan alapuolelle asioita ja suunnitelmia tulevaisuutta koskien. Itsensä johtamisentaidoissa koen pärjääväni hyvin. Hallitsen kalenterista ja treenipäiväkirjasta huolehtimisen. Viimeisen vuoden aikana on päässyt hyvin harjoittelemaan stressin lieventämistä. Loppukeväästä 2013 oli tilanne tiimissä ja omassa työskentelytehossa huolestuttavan raastava, johtamistehtävä ja osaltaa tiimiliiderifoorumi saivat jaksamaan positiivisena kesään saakka. Olen tietoisesti lähtenyt kasvattamaan ammatillista identiteettiäni kohti esimies-asiantuntija –roolia. Pyrin haasteellisiin työtehtäviin, mutta minun on harjoiteltava suunnitelmallisemmaksi johtajaksi. Käytettävä itsensjohtamisen välineiden lisäksi muita työkaluja. En pelkää saada palautetta, sillä olen huomannut, että tiedostan jo, muiden mielestä kehittävät taitoni ja tilanteet, joissa olisi pitänyt toimia toisin.

 

Haluan kehittyä tavoitteiden asettajana. Tavoitteiden asettamista olen kieltämättä lykännyt ja ikäänkuin odottanut, että visio syntyisi itsestään. Konfliktien ratkaisuun olen saanut virtaa, ja siitä aion pitää myös tulevat johtoryhmät kartalla omalta osaltani. Nykyisellään olen aina kuullut ongelmista mutkien ja huhupuheiden kautta. Toivoisin, että tulevaisuudessa voisimme käsitellä ongelmiamme entistä avoimemmin. Eiköhän syksyn mittaan siis muutamaan kertaan pelikenttä levitellä! Juuri se taitoprofiilinkin mukaan, vankin pohja, uupuu omasta osaamisestani. Olen huono tekemään pitkän ajan suunnitelmia, ja tuntuukin, että monet suunnittelumenetelmät ovat itselleni vielä vieraita.

Ja jotta kaikki tämä ei olisi turhaa

”Työn tekeminen on 1% suunnittelua ja 99% toimintaa”

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!