Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimivalmentajan parhaat työkalut

Kirjoitettu 03.12.13
Esseen kirjoittaja: Niko Niemelä
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tiimivalmentajan parhaat työkalut
Kirjan kirjoittaja: Johannes Partanen
Kategoriat: 2.6. Tiimiyrittäjävalmentajien yhteisöllisyyden "pakolliset kirjat", 5. Valmentaminen, 5.1. Valmentaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tiimivalmentajan parhaat työkalut

Jos ja kun tiimiyrittäjä haluaa saada syväluotaavampaa ajatusta siitä, mihin tiimiakatemialla toimiminen perustuu, on syytä lukea tämä kirja. Jokaisella meistä on olemassa myös arviointipassi, jossa on paljon samoja asioita kuin tässä kirjassa, mutta tässä ne ovat aukiselitettynä. On selvää että jos tiimit tekevät esimerkiksi omia arviointeja tai tiimin täpityksiä vain koska niin pitää tehdä, alkaa se tuntua puulta ja pakotetulta. Tiimiakatemia on oppimisympäristönä ainutlaatuinen ja jokaisen on tietämisen lisäksi myös ymmärrettävä se. Tämän kirjan myötä sekin onnistuu.

Sain kunnian olla osallisena jo pinkkuna Junior Team Coach – valmennusohjelman pilotissa. Jo pelkästään osallistuminen ko. valmennukseen avasi paljon Tiimiakatemian historiaa ja koko systeemin merkitystä. Oli hyvä palautella mieliin kirjan myötä mistä tässä kaikessa on oikein kyse. Olen syksyn aikana miettinyt mitä kaikkea akatemian historian aikana on saatu aikaiseksi ja verrannut sitä omiin suorituksiin. Toki on vaikea suhteuttaa historiaa kaikilta osin nykyaikaan mutta jotenkin tuntuu että omat teot eivät ole mitään verrattuna aikaisempaan. Tästä ajatusjatkumona on tullut mieleen että mikä on ollut se juttu millä suurelta kuulostavia tekoja on saatu aikaiseksi. Maailman talouden tilanne, uutuuden viehätys, eri painopisteissä oleva valmennus vaiko mikä?

Olen aina toitottanut sitä että historiaan ei pidä kajota ellei sieltä hae hyviä asioita ja oppeja. Historiasta on hyvä kaivaa myös inspiraatiota ja ajatusta siitä että kyllä minäkin pystyn. En aio sen enempää purkaa kirjassa olleita kohtia erikseen, ne jokainen lukekoon ja sisäistäköön itse. Aion hieman pureutua siihen mitä aion tehdä tulevaisuudessani tiimiakatemialla.

On olemassa unelmia. Jokaisella on semmoinen. Ne ovat suuria tai ne ovat hieman pienempiä. Jokainen määrittää unelmansa itse, sitä ei voi kukaan kenenkään toisen puolesta päättää. Tiimiakatemian tehtävä on saada ihmiset oppimaan. Saamaan yksiölle ajatus siitä että oppiminen ei lopu ikinä. Antamaan valmiudet työllistää itsensä tai saamaan työ haluamastaan paikasta. Siihen on apuna oman itsensä lisäksi kaksi oppimista tukevaa ja jopa nopeuttavaa asiaa: tiimi ja tiimivalmentaja. Nämä kaksi yhdistettynä omaan motivaatioon, haluun kehittyä ja teorioiden tankkaamiseen ovat edelleen kova juttu ja parhaimmillaan jokainen löytää unelmansa. En itse oikein vielä tiedä mitä haluan tehdä ”isona”. Akatemialla olen kuitenkin oppinut haastamaan itseni tekemään asioita, joita en ole ennen tehnyt ja tekemään niitä asioita niin pitkään että olen tyytyväinen.

Koskaan ei pidä tyytyä siihen että on tyytyväinen. On pystyttävä tekemään paremmin. Pystyttävä antamaan jotain uutta, kokeilla. Siksipä ensi kevääni ja kesäni täyttyy kahdesta tapahtumasta, joita teen toista kertaa ja yhtä ensimmäistä kertaa. Teen siis tapahtumia. Ei tässä näin pitänyt käydä?! En ajatellut olevani tapahtumien kanssa tekemisissä näin tiiviisti. Niin vain kävi. Ja miksi? No siksi että kokeilin, homma meni ihan ok ja haluan parantaa ja ajatella isommin. Tästä on kyse. Tämä on se juttu mitä haluan nähdä enemmän akatemialla, jotta toiminta tempaisisi mukaansa kaikki! On myös pystyttävä ajattelemaan enemmän akatemian seinien ulkopuolelle. Siellä on sekä asiakkaat että myös työvoimaa. Aina ei pidä itse tehdä kaikkea vaikka se mukavalta tuntuukin. Tiimiakatemialta täytyy mielestäni nousta enemmän yrityksiä, jotka ovat alkaneet tekemään liiketoiminnan kehittämistä jo akatemian aikana. Tekoja ja rohkeutta ihmiset!

Tämä tämmöisenä välipalana. Tämä kirja avaa ymmärrystä siitä, mitä sinä arvoista lukija, olet tekemässä akatemialla. Lukekaa tämä, varsinkin jos tiimeissänne on epäselvyyksiä esimerkiksi arviointimenetelmien kanssa.

 

Niko Niemelä

Idealeka

niko.niemela(a)idealeka.fi

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!