Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimivalmentajan parhaat työkalut

Kirjoitettu 04.12.13
Esseen kirjoittaja: Ibrahim Sekersöz
Kirjapisteet: 3
Kirja: Johannes Partanen
Kirjan kirjoittaja: Tiimivalmentajan parhaat työkalut
Kategoriat: 1. Oppiminen, 4. Johtaminen, 4.1. Johtavat ajatukset, 4.2. Johjajan / valmentajan taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Johannes partasen kirjoittama Tiimivalmentajan parhaat työkalut kirja on rautainen opus kaikille jotka haluavat saada syvällisemmän käsityksen siitä että miksi asioita tehdään täällä akatemialla niinkuin tehdään. Koska kaikki opit eivät tule suoraan asiakkaalta vaan, myös niiden pienien työkalujen avulla joita käytämme projekteissamme ja myös vähän isommalla työkalulla jota kutsutaan treeneiksi. Kerron esseessäni että miten itse olen oppinut akatemialla ja mitä suosittelen.

Oppiminen on on koko elämän mittainen matka. Joka päivä opit jotain uutta, uusia työkaluja, teorioita. Niinkin yksinkertainen asia kuin rakettimalli pitäisi olla selvää pässinlihaa meille, niin se ei kuitenkaan ole sitä, ainakaan minulle. Olen pitänyt sitä vaan tiimiyrittäjän työkaluna, arvioida kaikkia 14 eri prosessia. Mutta meidän päävastuumme on enemmänkin huolehtia kehityksestämme yksilönä, eli kokonaan se oikea pysty kaista. Keskikaista on tiimiyrityksen, yksilön ja asiakkaan yhteinen alue, jossa valmentaja toimii vaan konsulttina. Valmentajan tehtävä ei ole opettajamainen toiminta, valmentajat eivät anna suoraan oikeita tai vääriä vastauksia. Ennemminkin rohkaisevat kokeilemaan ja toimimaan omaoppisesti. Vasen kaista on taas hitusen enemmän tiimivalmentajamme vastuulla. Tai ei ehkä niinkään vastuulla. Koska se mitä kirjasta ymmärsin niin johtavien ajatusten ja ideointityökalujen  jalkauttaminen, sekä  tiimiakatemian brandin mukaisen toiminnan ylläpitäminen on tiimivalmentajien vastuulla.

 

Näin opin akatemialla

Jotta voisin oppia lisää ja kehittyä niin minun on tiedostettava ensin, että mitä tiedän ja mitä osaan, jotta saan realistisen kuvan tämän hetkisestä tilanteestani. Eli niin sanotusti vahvuuksien ja heikkouksien tiedostaminen. Kukaan ei ole ikinä täysin ”valmis”. Vaikka osaan markkinoinnin perusteet silmät kiinni nukkuessani, ei tarkoita sitä että olisin täysin valmis. Tieto vanhenee nopeasti ja on arvoton hetkessä. Kirjoitamme itsellemme henkilökohtaisen oppimissopimuksen aina lukauden alussa, kahdesti vuodessa. Oppimissopimuksiin laadimme henkilökohtaiset tavoitteet että mitä haluamme oppia ja missä haluamme kehittyä. Oppimis sopimuksiin täytyy merkitä konkreettiset keinot miten itsellemme asetetut tavoitteet toteutetaan. Olemme oppimissopimukseen liittäneet henkilökohtaisen lukusuunnitelmamme. Lukusuunnitelman tarkoituksena on selkeyttää itselleni, että mitä kirjoja tarvitsen, kehittääkseni jotain osa-aluetta projektissa tai omaa tieto ja taito tasoa. Lyhyesti oppimissopimuksen tarkoituksena on määrittää oppimistarpeitani, tavoitteitani ja laatia lyhyt toimintasuunnitelma, kuinka päästä asettamiini tavoitteisiin. Mitä konkreettisempi oppimissopimus on niin sitä helpompi on lähteä niitä asetettuja tavoitteita kohti. Olemme nyt ottaneet taitoprofiilin käyttöömme kehityskeskustelujen yhteydessä. Taitoprofiili koostuu 21 tiimiyrittäjille tärkeistä taidoista, joista osa on asenteellisia taitoja ja suoraan sanottuna niitä on vähän hankala lähteä arvioimaan. Taitoprofiiliin kuuluu myös asiakkaan arviointi tekemästämme työstä, jota tosin emme suoraan taitoprofiilin kautta käy läpi vaan enemmänkin jälkimotorolan muodossa asiakkaan kanssa palautekeskustelussa.

Treeneissä jaetaan projekteista, kirjoista tai asiakaskäynneiltä saadut tulokset ja opit, mutta viime aikoina tätä ei hirveästi ole tapahtunut. Oppien jakaminen tapahtuu treeneissä dialagoiympyrässä keskustelemalla. Koen että en ole treeneissä viime aikoina ollut kauheasti äänessä. Pitäisi olla aktiivisempi, mutta päädymme yhdessä aika usein tiiminä järkeviin lopputuloksiin päätöksissämme, että harvoin olen eri mieltä. Joten en koe mitään syytä puhua jos ei minulla ole asiaan mitään lisättävää aiheeseen treeneissä. Kun olen eri mieltä asioista, niin uskallan kyllä avata suutani ja kertoa oman mielipiteeni.  Otan muistiinpanoja ja pidän treenipiväkirjaa treeneistä jotta voin palautella mieleeni treeneissä käytyjä asioita.

 

Projekti lähtee yleensä liikenteeseen omasta valmiista ideasta tai sitten useamman ihmisen projekti-ideasts. Ennen projektin aloittamista vadiitaan suunnittelua ihan samalla tavalla niinkuin missä tahansa muussakin firmassa. Omissa projekteissamme suunnittelu tulee esille, esimotorolan ja projektisuunnitelman kautta. Molemmat ovat hyviä työkaluja jolla voi oman projektin aloittamista suunnitella. Pakko kyllä myöntää että tuntuu ihan siltä kuin itselläni esimotorolan tekeminen ja käyttäminen olisi jäänyt tosi vähäiselle, vaikka se ei kyllä sitä ole. Ihan perus motorolaa vaan käytetään yksinkertaisesti enemmän. Kun ollaan saatu joku harjoitus, kokeilu tai muu vastaava päätökseen niin käymme sitä aika usein motorolan muodossa läpi, mutta harvoin tulee mietittyä että tähän olisi hyvä tehdä esimotorola. Ymmärrän myös että se saattaa johtua siitä, kun motorolan kysymykset ovat käytännössä sovellettavissa mihinkä tahansa asiaan mikä ollaan saatu päätökseen. Esimotoraln kysymykset ovat enemmän asiakas ja tavoite painotteisia. Hyvässä projektisuunnitelmassa on myös aikataulu, budjetti ja toiminta suunnitelma.

Projektia on puskettava suunnittelusta toteutukseen päin. Tähän mennessä kaikissa projekteissa missä olen ollut niin olemme sopineet tavoitteet yhdessä projektiryhmän kanssa jotta saamme kaikki sitoutettua projektiin. Toteutukseen lähdettäessä niin sopivan projektiryhmän löytäminen on minulle ongelma. Valitsen ehkä liian helposti projektiin mukaan sellaisia henkilöitä kenen kanssa minun on mukava ja helppo tehdä työtä. Olen viime aikoina valinnut ihmisiä mukaan projekteihin myös heidän omien unelmiensa ja intohimojensa perusteella. Yksi tärkeimmistä paikoista mielestäni mistä saamme oppeja ovat, kun sovellamme oppimiamme teorioita käytännössä, eli projekteista.

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!