Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Palapeli loksahti kohdalleen. Luin Partasen Tiimivalmentajan parhaat työkalut, jossa kerrotaan Tiimiakatemialla käytettävistä metodeista ja arviointimenetelmistä. Aiemmin, olin toki ymmärtänyt, että meillä on hienoja työkaluja, mutta en ollut kovin tietoinen niistä. Niitä on Partasen sanojen mukaan 63, joista nyt osaan ainakin muutamia ja haluan tuoda niitä tiimiini.

Isoimpia kolahduksia itselle oli projektiluokkien koko esimerkiksi A-luokan projektiksi lasketaan vasta kun sen liikevaihto on yli 50 000€. Olin ajatellut liian pienesti Tiimiakatemian mittapuulle. Tämä herätti sisäisen kunnianhimoni ja halun tehdä ”iso” projekti. Halun ottaa seuraava askel. Toki raha ja liikevaihto ovat vain sivutuotteita huikeasta mahdollisuudesta luoda jotain, joka auttaa isoa joukkoa ihmisiä.

Myös ajatus että projektipääliköiksi haetaan, houkutti. Ja tämän jälkeen, että projektitiimeihin haetaan, eikä vain kävellä sisään, koska henkilöllä ei ole muuta tekemistä. Ajatus isosta tekemisestä iskoutui vahvemmin itseeni.

Ymmärrän, että kaikkea ei voi tehdä tai opetella nyt. Looginen järjestelmä, kuten rakettimalli tai taitopankki, auttaa minua viemään kehitystäni haluamaani suuntaan. Minulle oli yllätys, että kaupallisia taitojamme voi oikeasti pisteyttää, sillä koulussa aiemmin olen tottunut vain kurssiarvosanoihin, jotka pohjautuvat tentteihin. Nyt kun itselläni on mittari taitoihini, joita aiemmin olen ajatellut todella subjektiivisesti, koen, että pystyn keskittymään opettelemaan oikeita asioita sillä hetkellä.

Rakettimalli vie koko Tiimiä ja Tiimiakatemiaa eteenpäin. Se on ainakin omassa tiimissäni jäänyt harmillisesti taka-alalle. Seuraavissa treeneissä aion esitellä rakettimallia ja kertoa, miksi tiimimme olisi erittäin hyödyllistä ottaa askelia täpitysmallin täppiä kohti. Haluan itse ottaa kaiken irti akatemiasta minkä saan ja rakettimallin laiminlyöminen on kuin jättäisi osan aivokapasiteetista käyttämättä. Kuten, sanoin, emme ole tiiminä perehtyneet rakettimalliin, joten uskallan sanoa, että meillä on todennäköisesti 0 täppää. Tämä tulee muuttumaan ja teemme temposta yhdessä Krokodiilin kaltaisen huipputiimin.

Osaan myös rekrypäälikkönä selittää Tiimiakatemian malleja ja pohjaa paremmin. Esimerkiksi Tiimiyrittäjän kuudes teesi ”Tiimiyrittäjyys lähtee jokaisen sisältä eikä liikeideasta. Me tutkimme itseämme, haluamme ja löydämme vähitellen oman ideamme.” tiivistää hyvin hakija näkökulmasta hyvin, että ”valmista” ideaa ei tarvitse olla tänne tultaessa. Tosin idea tai tuote ei ikinä ole valmis, mutta valmiilla tarkoitan riittävän hyvää. Ymmärsin, miksi Tiimiakatemia on paras paikka, jos sinulla on intoa, mutta ei ideaa. Nämä työkalut ja ilmapiiri avaavat sinulle juuri niitä ovia mitä olet aina toivonut, mutta et ole ehkä tiennyt niiden olemassa olosta.

Tiimiakatemia on kuin palapeliä, josta et edes tiedä mitä palasia sinulta puuttuu. Mielestäni joka tiimin pitäisi lukea kyseinen kirja ja käydä se treeneissä yhteisesti läpi nähdäkseen mitä paloja ei ole aiemmin nähnyt.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!