Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimivalmentajan parhaat työkalut

Kirjoitettu 27.05.13
Esseen kirjoittaja: Anu Kuivaniemi
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tiimivalmentajan parhaat työkalut
Kirjan kirjoittaja: Johannes Partanen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Yksi tehtävistämme JTC valmennuksessa oli miettiä, mitkä ovat tiimivalmentamisen mahdollisuudet ja haasteet. Keskustelimme aluksi siitä, mitkä ovatkaan johtajan ja valmentajan eroja tiimissä. Tulimme siihen tulokseen, että tiimissä johtajan rooliin ei kuulu niinkään tiimin ja tiimiläisten kehittäminen, vaan se on tiimivalmentajan tehtävä. Tiimiliideri olisi varmasti parhaimmillaan kun osaisi tehokkaasti yhdistää valmentavan johtajuuden elementtejä työhönsä.

Otimme tehtävään lähtökohdaksi politiikan. Mitä tapahtuisi, jos Suomen hallituksella, eduskunnalla puolueryhmissä tai ministeriöissä olisi tiimivalmentaja? Hallituksesta ei kannattaisi muodostaa erillistä tiimiä, koska he voisivat olla ikään kuin foorumi, joka myös puhaltaa yhteen hiileen ja johtaa koko orkesteria, mutta heillä olisi jokaisella kuitenkin se oma tiimi missä olisi myös tiimivalmentaja.

Ministeriöissä sekä puolueryhmissä valmentajalla voisi hyvinkin olla paikkansa. Yhteistyö poliitikkojen välillä paranisi, kun opittaisiin tiimityöskentelyn perusteet. Dialogi veisi keskusteluja hyvin eteenpäin, ja jos kaikki hallitsisivat nämä tekniikat, yhteistyö paranisi varmasti. Yhteisten innostavien visioiden kirkastaminen puolueryhmissä sekä ministeriöissä toisi kaikki samalle viivalle. Olisi mukava päästä selvittämään miten asiat nykyisellään hoituvat – miten yhteiset visiot on saavutettu ja miten niitä seurataan? Onko ryhmillä mitään yhteisiä arvoja, joiden mukaan jokainen haluaa toimia?

Esimerkki muulle maailmalle ja Suomen kansalaisille olisi valtava! Olisimme edelläkävijänä uudenlaisessa politiikan tekemisessä, ja parhaassa tapauksessa muut seuraisivat perässä. Poliitikkojen toimintaa miettiessä on vaikea olla spekuloimatta ja olettelematta asioita, mutta luulisin, että yhdessä työskentelyssä olisi parannettavaa joka taholla. Toiminta voisi olla läpinäkyvämpää sekä rehellisempää, niin talon sisällä kuin ulkopuolisillekin. Haasteina voisi olla prosessin käynnistäminen ja sen käynnissä pitäminen alkuvaikeuksien aikana. Kyllähän tämä kuulostaa aika hullulta ja taivaanrannan maalaamiselta, ja mielenmallien murtaminen olisikin yksi suuri haaste.

Ideaa pitäisi tietysti testata käytännössä erilaisilla piloteilla ja kehittää menetelmää. Ajattelin ensin kunnan tai kaupungin elimiä, kuten lautakuntia, koska siellä on samankaltainen järjestelmä kuin eduskunnassa. Jyväskylässä on suuri kaupunginvaltuusto, ja sitä myöten myös suurempia puolueryhmiä kuin esimerkiksi Ilmajoella, mutta en tiedä miten suurista määristä todellisuudessa puhutaan. Ilmajoella tätä ei välttämättä otettaisi hyvin vastaan, koska se on maalaiskunta, jossa tykätään tehdä asiat mahdollisimman perinteisellä tavalla. Jyväskylä voisi olla kehittymishaluisempi, siitä on esimerkkejä ainakin yrityspuolella.

Keksin kuitenkin jotain vieläkin parempaa. Jostain sanasta tai lauseesta sain välähdyksen, että NUORISOVALTUUSTOT olisivat ihanteellisia koekaniineja tämän tyyppiseen kokeiluun! Niitä on monessa kunnassa ja kaupungissa, joten monistaminen olisi mahdollista tarpeen tullen. Nuorisovaltuustojen liitossa ollaan vastaanottavaisia, joten tuki kattojärjestöltä voisi olla saatavilla. Nuoret ovat yleisesti valmiimpia uusiin kokeiluihin kuin kokeneemmat (lue: muutosta vastustavat) poliitikot. Nuorisovaltuustotoiminta on kevyempää asiasisällöltään kuin kuntapolitiikka, joten tiimivalmennuskokeilun riski häiritä työskentelyä olisi pienempi.

Olen itse toiminut nuorisovaltuutettuna vajaat 10 vuotta, joten toiminta on tuttua. Tunnen lisäksi liiton työntekijöitä sekä nuorisovaltuutettuja, ja ennen kaikkea Jyväskylän avainpelaajan tässä asiassa. Uskon, että kaikki ovat valmiita keskustelemaan tästä ideasta, ja voimme kehittää sitä yhdessä.

Teo on usein sanonut haaveilevansa nuorten kanssa työskentelystä. Tämä olisi Teolle ja minulle loistava tilaisuus harjoitella valmentajan taitojamme, koska uskon että täydennämme toisiamme paljon. Teolla on jokin henkinen ominaisuus, mitä esimerkiksi minulla ei ole, mutta joka sopii valmentamiseen hyvin. Hän on rauhallinen, keskusteleva, tasainen eikä hermoile, sekä helposti lähestyttävä persoona. Teoa ei niinkään kiinnosta politiikka, mikä on taas minun vahvuuteni. Tunnen toimintaa niin nuoriso- kuin kuntatasolla vähän, joten pystyn näkemään sen osa-alueen laajan kuvan helpommin kuin Teo. Toivoisin, että Teo lähtee selvittelemään asiaa kanssani, jotta näemme, olisiko tässä todella aineksia uudenlaiseen valmennusprojektiin.

Anu Kuivaniemi

Osuuskunta Mittava Innovations

anu (a) mittava.fi

045-1374745

Tagit: , , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!