Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiyrittäjyys ja oppiminen

Kirjoitettu 29.01.14
Esseen kirjoittaja: Henri Niemi
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tiimiakatemia - kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi
Kirjan kirjoittaja: Timo Lehtonen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Meille Tiimiakatemian tiimiyrittäjille on tärkeää lukea Timo Lehtosen Tiimiakatemia – Kuinka kasvaa tiimiyrittäjäksi – kirja. Lehtonen, meille tutummin LeTim, on yksi tiimivalmentajistamme ja kirjaan on kasattu yrittäjien sekä valmentajien mietteitä Tiimiakatemian arvoista ja käytännöistä. Miksi kirjan lukeminen sitten on tärkeää? Pointti ei mielestäni ole siinä, ettetkö muistaisi esimerkiksi Tiimiakatemian johtavia ajatuksia tai käytäntöjä ja termejä. Mielestäni jokaisen meidän on syytä palauttaa nämä asiat mieleen ja miettiä mitä olen onnistunut noudattamaan ja mitä en. Kirja on varmasti tarkoitettu enimmäkseen juuri Akatemialla aloittaneille, mutta oikeastaan omalla kohdallani oli jopap parempi, että luin kirjan vasta ensimmäisen syksyn jälkeen.

 

Puoli vuotta kestänyt tuskailu ja tiimiytymishaasteet ovat puuduttaneet koko tiimiämme. Belbinin tiimiroolitestien tuloksetkin tarkastettiin uudelleen ja omalla kohdallani mietin hetken, olenko enää samaa mieltä itsestäni nyt kun olen kohdannut tiimini. Jokaisella meistä on erilaiset tavoitteet ja myös motiivit olla Tiimiakatemialla ja kokonaisen tiimin yhtenäistäminen erilaisia tavoitteita huomioiden on todella haastavaa. Se mikä kiinnostaa ja motivoi toista, saattaa jarruttaa toista. Olen itse nyt kaksi kertaa pysähtynyt pohtimaan kannattaako minun jatkaa Tiimiakatemialla ”opiskelua”. En haluaisi jarruttaa muiden tiimiläisten tekemistä sillä, että haluan etsiä itseäni motivoivia asioita rauhassa. Tiimiakatemia- kirja kuitenkin sai minut hetkeksi taas luopumaan näistä ajatuksista, kun kertasin erilaisia tiimirooleja ja niiden merkityksiä. Toimiva tiimi koostuu täysin erilaisista henkilöistä, jotta kaikkien vahvuuksia osattaisiin käyttää. Mielestäni oma tiimini pyrkii ehkä huomaamattaankin muokkaamaan jokaista jäsentään samanlaiseen muottiin. Mikäli tiimissämme siis on esimerkiksi ”Keksijä”-tyyppinen henkilö, hänen vahvuutensa jäävät täysin käyttämättä mikäli häntä painostetaan tiettyihin asioihin. Myöskään perus tiimipelaajaa on turha laittaa ”Takojan” rooliin tekemään päätöksiä, koska se ei ole hänen paikkansa. Mielestäni tiimiyrityksen ja tiimin tulisi kehittää jokaisen jäsenen omia vahvuuksia, elleivät he itse halua kehittyä johonkin tiettyyn suuntaan.

 

Ymmärrän, että jokaisen täytyy kantaa oma kortensa kekoon, jotta tiimin talousasiat pysyvät hallinnassa, mutta mielestäni tiimirooleja voitaisiin tutkia enemmänkin ja käyttäytyä niiden mukaan. Tällä hetkellä koen itseni ”Tiedustelija” -tyyppiseksi tiimiläiseksi. Tykkään ottaa selvää ympärillä tapahtuvista asioista ja olen kiinnostunut kuulemaan kaikesta. Tykkäisin myös välittää tietoa eteempäin omalle tiimilleni ja olenkin alkanut mielestäni tekemään sitä enemmän. Oma ongelmani on kuitenkin se, että minun on vaikea itse innostua kuulemistani asioista niin, että lähtisin itse projekteihin mukaan. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö haluaisi tiimimme parasta ja tahdon tehdä kaikkeni innostaakseni tiimini jäseniä heidän omissa projekteissaan.

 

Tiimiroolien lisäksi koin hyväksi asiaksi kerratta Tiimiakatemian kymmenen ohjetta tiimiyrittäjälle.

Ohjeita lukiessani mietin itseäni ja persoonallisuuttani ja valitsin kolme kohtaa joihin koitan keskittyä jatkossa. Koska olen tällä hetkellä ”hukassa” omien unelmieni suhteen minun täytyy keksiä tapa etsiä kiinnostavia asioita ja motivoida itseäni etsimään niitä myös paikoista, joissa niitä ei välttämättä heti näy. Kolme kohtaani ovat:

 

  1. (ohje numero 3.) ”Uskalla kokeilla. Tee virheitä ja opi niistä.” Tällä hetkellä olemme kaavailleet ajatustasolla urheilubisnekseen keskittyvän tapahtuman luomista. Erilaisten vaikutusvaltaisten kontaktien etsiminen ja idean esille tuominen tulee todennäköisesti vaatimaan rohkeutta ja varmasti opettaa meille, kuinka ihmiset saadaan vakuuttuneeksi.

 

  1. (ohje numero 6) ”Näe mahdollisuuksia, älä esteitä” Mikäli tulen löytämään itseäni kiinnostavia projekteja ja mahdollisuuksia, koitan jatkossa keskittyä enemmän positiivisiin asioihin. Myös ohje numero 4 liittyy hyvin tähän aiheeseen: ”Kohdista energiasi ratkaisuihin, älä ongelmien murehtimiseen”. Mielestäni tämä kohta kuuluu koko tiimillemme, sillä aistin ryhmän sisällä luovuttamishenkeä ja pelkoa epäonnistumisista. Keskitymme treeneissä suurimmaksi osaksi vain negatiivisiin asioihin ja ongelmakohtiin, mikä masentaa jo ennestään turhautunutta porukkaa turhan paljon.

 

  1. (ohje numero 8) ”Hymyile, nauti ja heittäydy”. Tämän ohjeen muistamalla pystyn todennäköisesti välttämään stressiä ja ottamaan haasteita vastaan helpommin. Lisäksi oma negatiivinen asenteeni ja pitkään jatkunut väsymisen tunne on syytä yrittää poistaa vaikka väkisin. Tiedän, että osaan olla oma itseni ja se on asia josta en aio tinkiä, mutta positiivisen asenteen kautta on helpompi hyödyntää omia vahvuuksiaan, olivatpa ne sitten vain muun tiimin tsemppaamista, tiedustelua tai projektien toteuttamista tai jopa johtamista.

 

Tiimi käy läpi monenlaisia vaiheita ja alkutaipaleen jälkeen tuntuu seuraavan useastikin turhautumisjakso. Uskon kuitenkin, että pääsemme sen yli mikäli ymmärrämme erilaisuutemme ja keskitymme näkemään mahdollisuuksia. Toivoisin, että nämä kaksi asiaa olisivat tiimiyrityksemme arvoja jatkossa.

 

Tiimiakatemian kulttuuri on mielenkiintoien asia monessakin mielessä. Akatemia tarjoaa lähes rajattoman määrän mahdollisuuksia, mutta kaikki on kiinni siitä, kuinka moneen haasteeseen uskaltaa tai tajuaa tarttua. On surullista jos tiimin käytös hidastaa yksilön oppimista ja estää tätä näkemästä ja tarttumasta häntä itseään kiinnostaviin asioihin. Ei kuitenkaan ole itsestään selvää, että yksilö löytää tai keksii niinsanotun ”kuningasidean”. Ainakaan se ei ole yksinkertaista eikä helppoa. Joissain tapauksissa, ehkä suurimassa osassa, ”kuningasidea” tulee mieleen tekemällä jotain muuta. Uuden tiimiyrittäjän on hyvä ymmärtää myös tämä, ettei hän vain harrasta ”agressiivista odottelua” toimistollaan. Henkilökohtaisesti en silti kannusta tekemään myöskään sellaisia töitä jotka eivät kiinnosta tai tutustua projekteihin joita ei kiinnosta toteuttaa. Jos ei esimerkiksi halua myyjäksi, on turha kehittää myyntitaitoja. Samoin tiimi ei saisi pakottaa tekemään mitään mikä tukahduttaa jäsenen haaveet, siirtää kiinnostukset syrjään ja estää tätä käyttämästä vahvuuksiaan ja oppimaan.

 

Vaikka kaikki ovat yksilöitä ja erilaisia, tiimiakatemialla on tarkoitus jakaa oppeja sekä kokemuksia. Tiimioppiminen merkitsee minulle itselleni juuri sitä, että tiimissä jaetaan tuntemuksia ja vinkkejä. Mielestäni sillä ei ole väliä minkätyyppinen projekti kullakin on menossa, sillä myös erilaisista projekteista ja niiden toteutuksesta voi imeä oppeja myös omaan projektin kehittämiseen. Oppien jakamisen tärkeyttä voitaisiin korostaa Tiimiakatemialla vielä enemmän, silllä etenkin meillä pingviineillä (1. vuoden tiimiyrittäjillä) se näyttää unohtuvan. Treeneissä ei kerrota kirjoista ja teorioista, ei pyydetä vinkkejä projekteihin eikä tutustuta muiden tiimien tekemisiin. Omat työt pyritään pitämään salassa, eikä apua pyydellä. Ehkä siksi, että pelätään julkista epäonnistumista?

Tahtoisin, että ymmärtäisimme miksi olemme tiimeissä ja jakaisimme tietoa. Erilaisuuden hyväksymisen ohella tahtoisin myös tästä tiimillemme jonkilaisen säännön tai arvon.

 

Tiimiakatemia luo monille paljon paineita. Osa ei kestä tiimin vaatimuksia ja rahan tuomisen painetta tai deadlineja. Osalle tiimissä työskentely luo sosiaalisia ongelmia. Akatemia ei sovi kaikille, mutta uskon että moni esimerkiksi ensimmäisenä vuotenaan lopettanut ei välttämättä ehdi kokea kaikkia tämän paikan hyviä puolia. Mielestäni tiimiakatemian arvoja, johtavia ajatuksia ja kulttuuria voitaisiin tutkia ”pinkkuvuotena” enemmän. Ehkä silloin vältyttäisiin turhalta säädöltä ja tiimin sisäisiltä ongelmilta. Ymmärrän, että jokaisen tiimin täytyy luoda oma identiteettinsä ja sääntönsä, mutta omalla kohdallamme uskon että olisimme säästyneet turhilta palavereilta jos olisimme ymmärtäneet kuinka meidän on tarkoitus oppia täällä Tiimiakatemialla.

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!