Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tiimiytys ja sen läpivienti – oma matkamme huipputiimiksi

Kirjoitettu 13.11.17
Esseen kirjoittaja: Otso Qvintus
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tiimiytys ja sen läpivienti
Kirjan kirjoittaja: Antti Skyttä
Kategoriat: 1. Oppiminen, 1.1. Oppimisen suuntaviivoja, 1.2. Oppimisen taidot ja työkalut, 1.3. Oppivan organisaation ja tiimiyrityksen kehittämistyökalut, 1.6. Oppimisen käsikirjat, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Antti Skyttä on luonut tutkimalla tiimiytykseen liittyviä nyansseja laajan kokonaisuuden siitä, mitä kaikkea huipputiimin muodostus vaatii. Tiimin muodostaminen ei ole erityisen yksinkertainen asia, ainakaan jäykissä organisaatioissa. Mutta mihin tiimejä edes tarvitaan? Tähän on perusteltu monia syitä, joista mielestäni tärkeimpiä on juuri edellä mainittujen jäykkien organisaatioiden päätöksenteon nopeuttaminen. Tiimin kesken asioita pystyy yleensä päättämään nopeammin kuin kuljettamalla asiaa monen organisaatioportaan läpi.

Mitä tiimiytyksen todellinen käynnistäminen sitten vaatii? Jos ei mitään muuta, niin ainakin paljon aktiivisuutta. Luonnollisesti tiimi tarvitsee myös jonkinlaisen tiimisopimuksen ja säännöt, joiden pohjalta yhteisiä hommia tehdään. Asialliset hommat tulee aina hoitaa. Muuten tiimin toimintaa on todella vaikea ohjata, ja ilman minkäänlaista ohjausta oltaisiinkin sitten kuin ne ellun kanat. Tässä astuu varsinkin alkuvaiheessa esiin meidän tapauksessamme valmentaja. Hän on mentori ja valvoja, joka tarkkailee, että hommat rullaavat eteenpäin. Oman tiimin toiminnan nostaminen huipputiimin tasolle on pitkä ja rankka matka. Sitä varten meidänkin tulee vielä tarkistaa sääntömme ja sopimuksemme, koska alkuvaiheen huuman jälkeen on alkanut tuntua, että yhteiset pelisäännöt ovat välillä meinanneet jäädä unholaan. Vain selkeiden linjojen kautta toimintamme voi olla itseohjautuvaa ja toimivaa.

Tiimiksi kasvamisen prosessissa käydään Skytän mukaan viisivaiheinen portaikko läpi. Jos noudattelemme tätä portaikkoa joukko, klikit, ryhmä, tiimi, huipputiimi, niin saatamme joissain asioissa olla lähellä jo ryhmän toimintatasoa, mutta kun miettii, mitä tiimin sisällä tällä hetkellä tapahtuu, niin olemme melko varmasti klikkivaiheessa. Sille ominaista on omien pienten klikkien syntyminen, joihin vaikuttavat usein taustatekijät: sama työhistoria, koulutus, ikä ja sukupuoli. Myöskin ristiriitoja tiimin sisällä tässä vaiheessa on, ja mielestäni meidän tiiminkin sisällä näitä on. Seuraava työ tiimimme kehittämisessä onkin lähteä purkamaan näitä jännitteitä ja etsimään yhdessä niihin oikeanlaisia ratkaisuja. Muuten tiimimme kehitys tyssää, ja jäämme puhumaan näitä mieltä painavia asioita vain toisten selkien takana. Käytännössä meidän pitäisi pystyä luomaan myönteisyyden tunnelmaa käsittelemällä näitä ongelmia. Siten pystymme nostamaan positiivisuuden esille, ja voimme nousta tiimiportaita ryhmän tasolle. Skytän mukaan tällöin toiminnassa vallitsisi jopa yltiöpositiivisuus. Ei sinänsä vaarallinen asia, koska silloin eteenpäin on selkeästi menty. Tässäkin vaiheessa täytyy kuitenkin osata jo keskittyä enemmän asiakkaisiin, jotta positiivisuuden tiimin toiminnan taso nousee neljännelle tiimiportaalle. Neljän ja viidennen portaan aikana meidän pitäisi siis pystyä luomaan oma toimintamme helposti ja asiakkaiden kautta. Meillä olisi selkeät päämäärät (MYM) ja keskeinen luottamus olisi korkealla tasolla. Sinne on vielä matkaa, mutta uskon, että tulemme sen saavuttamaan. Meillä on hyvä porukka kuitenkin kasassa. Ensin pitää kuitenkin käydä läpi tämän hetken ongelmat, jotta voimme nostaa tasoamme.

Tarvitsemme luonnollisesti myös joitain taitoja selvitäksemme läpi tiimin kehitysprosessista. Keskeisiä tiimitaitoja ovat Skytän mukaan tunneäly, anteeksianto ja ristiriitojen selvitystaito. Uskon itsekin, että meidän pitää pystyä paremmin asettumaan toisen asemaan, ja sitä kautta ymmärtää miksi joku toinen teki nyt juuri noin. Myös tunteiden merkitystä meidän tulee pystyä hyödyntämään, koska sekin on puhtaasti ongelmanratkaisutyökalu. Miten ilmaisemme omat tunteemme asiaan, joka on meille tärkeä? Miten tiedostamme nämä tunteet itsessämme ja toisissa. Siinäkin meillä on vielä kehittämistä. Anteeksiantoa emme ehkä vielä joutuneet kenellekään antamaan, koska kukaan ei ole töpännyt pahasti. Varmasti jossain vaiheessa tämäkin tulee meille eteen. Silloinkin asiat pitää käydä vain läpi, ja yrittää päästä asiassa yhteisymmärrykseen. On ilkeää olla turhaan riidoissa. Sama homma ristiriitojen kanssa. Niitä on varmasti jo tulossa, ne eivät vain ole vielä esillä. Nekin pitää käsitellä, ja yrittää löytää sellainen ratkaisu, että sen jälkeen jokainen tietää tiimissä tehtävänsä, ja mitä sen suorittaminen vaatii. Kun tiimin jäsenet tietävät tehtävänsä ja roolinsa, asiat voivat sujua hyvinkin. Aina on kuitenkin toinenkin mahdollisuus, että asioista joutuu koko ajan muistuttelemaan. Sitä minä en haluaisi.

Mitkä ovat sitten ne viimeiset tekijät, jotka voivat nostaa meidät huipputiimin tasolle? Omat arvomme luonnollisesti! Jokaisella tiimillä on varmasti hieman omanlaisensa arvot, kuten jokaisella yritykselläkin. Kuitenkin, Skytän esille nostamat arvot ovat oikein hyviä. Mielestäni niistä tärkein on tällä hetkellä meille vastuunottohalu. Kun otetaan vastuuta ja tehdään töitä, voidaan ruveta puhumaan kehittymis- ja muutoshalusta, jotka potkivat ihmisiä ja tiimiä kohti yhteisiä tavoitteita. Kehittyminen joustavasti ja nopeasti reagoivaksi tiimiksi ja ihmiseksi tuo taas uuden ulottuvuuden omaan toimintaan. Nämä kaikki asiat kasvattavat tiimin itseohjautuvuutta, joka on erityisen tärkeä asia työnteon sujuvuuden kannalta. Positiivisen avoimuuden kautta pystymme tekemään töitä asiakkaillemme, jonka pitäisi mielestäni olla jokaisen yrityksen tärkein arvo. Jos meillä ei ole asiakkaita, ei ole töitäkään. Tämän takia alusta asti asiakaslähtöisen toiminnan kautta voimme kehittää kaikkia edellä mainittuja tekijöitä, joiden avulla tiimimme kasvaa ja nousee joskus huipputiimiksi. Tästä vain sitten kasaamaan yhdessä tiimin kanssa pohjia, ja kohti maailmanympärysmatkaa!!!

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!