Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Timo ja tiimiyrittämisen taito

Kirjoitettu 27.01.13
Esseen kirjoittaja: Timo Kasurinen
Kirjapisteet: 1
Kirja: The Art of War
Kirjan kirjoittaja: Sun Tzu
Kategoriat: 1. Oppiminen, 4. Johtaminen, 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ja niin suuri Sun Tzu sanoi:  “A leader leads by example not by force.”

Oli mielenkiintoinen kokemus lukea yli 2000 vuotta sitten kirjoitettu sodankäynnin klassikko e-kirjana puhelimen näytöltä. Sun Tzu olisi varmasti maksanut maltaita älypuhelimen kommunikointi ja karttamahdollisuuksista, sillä Jo Kiinan dynastien ajalla sodankäynnissä tärkeintä oli viestintä joukkojen välillä sekä ennen kaikkea perinpohjainen tiedustelu. Voiko tiimiyritystä pyörittää menestyvästi Sun Tzun opeilla? Se selviää pian.

Luin kirjasta englanninkielisen version, joten kaikki sitaatit tulevaat olemaan kyseisellä kielellä.

“For to win one hundred victories in one hundred battles is not the acme of skill. To subdue the enemy without fighting is the acme of skill.” – Näin sanoi suuri Sun Tzu

Mitä suuri Sun Tzu yrittää sanoa on se, että aina ei tiimiyrittäjän tarvitse ajautua konfliktiin toisten kanssa, vaikka tietäisikin voittavansa. Hyvällä tilannetajulla ja ennakoinnilla ristiriidat voi nähdä ennen aikojaan ja suorittaa tarvittavat toimenpiteet ennen kuin mitään kerkeää tapahtua. Näin jokainen voittaa ja vieläpä ilman taistelua. Huikeata!

 

“What the ancients called a clever fighter is one who not only wins, but excels in winning with ease.”

– Suuri Sun Tzu

 

Onko väkinäisestä voitosta iloa, jos se on kuluttanut loppuun kaikki resurssit ja henkiset voimavarat? Luulin tietäväni kaiken voittamisesta, mutta siinäkin voi tulla paremmaksi. Taitava pelaaja voittaa kuluttamatta itseään loppuun niin sodassa, kuin myös bisneksessä.

 

“Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.” – Suuren Sun Tzun sanat

Suunnittelmallisuus! Jo suuren Sun Tzun aikana tiedettiin, ettei takki auki ole sotaan mitään asiaa. Tästä meidän tiimi sai koppia muutama viikko sitten, kun tajusimme että lähes kaikista projekteista puuttuu asiaan kuuluva dokumentointi.

Onneksi tästä voi vain parantaa. Motorolat, laskelmat, mittarit, kaikki tämä tuntuu välillä puuduttavalta, mutta niiden puuttumisen huomaa ja vieläpä nopeasti!

 

Suuri Sun Tzu: ”To see victory only when it is within the ken of the common herd is not the acme of excellence

Suomeksi: Tiimiyritykselläkin on heikkoja hetkiä, mutta se ei saa epäonnistua näkemään vaikeuksia mahdollisuuksina. Kun löytää voiton mahdollisuuden mitä oudoimmista paikoista voi todella sanoa olevansa asiansa osaava tiimiyrittäjä!

 

 

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!