Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Toimiva johtaminen käytännössä.

Kirjoitettu 17.02.13
Esseen kirjoittaja: Ibrahim Sekersöz
Kirjapisteet: 3
Kirja: Toimiva johtaminen käytännössä
Kirjan kirjoittaja: Fredmund Malik
Kategoriat: 4. Johtaminen, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut

Toimiva johtaminen käytännössä., 3.0 out of 5 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (3 votes cast)

Tämä on tuhdein johtajuuden kirja kirja minkä olen nyt pinkkuvuonna lukenut. Kirjaa suositteli päävalmentajamme Ulla, kun kävin orientaatio päiviä varten kysymässä kirja vinkkejä. Kirjassa on tuhtia tavaraa, jokaisen johtajuudesta kiinnostuneen kannattaisi harkita kirjan lukemista.

 

Kirjan mukaan pitäisi luopua kysymyksestä minkälainen on ihannejohtaja? sen sijaan pitäisi kysyä että millainen on tehokas johtaja? Olen samaa mieltä  kirjailijan kanssa koska se on kaksi eri asiaa näyttää kiireiseltä ja olla aikaansaava. Koska neroja on harvassa ja  muunlaisia johtajia ei ole olemassa. Kaikki ihmiset ovat vain tavallisia ihmisiä, vaikka se olisi joidenkin meidän mielestä vaikea myöntää.  Koska kysymys ei ole että miten nerot saadaan yltämään huippusuorituksiin? Vaan kysymys kuuluu että miten  saadaan tavallinen ihminen yltämään poikkeuksellisiin suorituksiin?

Koska kukaan ei pysty jatkuvasti huippusuorituksiin, ei edes huippu-urheilija. Mutta toisaalta pelkkä tavanomainen suorituskaan ei enää vaan riitä, on pystyttävä johonkin paljon parempaan. Tämä on kirjan mukaan nykyjohtamisen paradoksi. Millaisia ovat sitten tehokkaat johtajat? mielestäni tehokas johtaja on semmoinen joka käyttää aikansa hyvin yhden homman tekemiseen mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Eikä semmonen on kiireinen ja hommia riittää vaikka kuinka moneksi päiväksi kun todellisuudessa ne hommat saisi tehtyä parissa päivässä kunhan jaksaisi painaa tehokkaasti hommia. Mutta toisaalta kysymykseen millainen on tehokas johtaja? Löytyy monia täysin erillaisia vastauksia, se riippuu aina että keneltä sitä kysyy.

 

Tehokkaan johtajan tehtäviin kuuluu:

  1. Tavoitteista huolehtiminen
  2. Organisointi
  3. Päätöksenteko
  4. Valvonta
  5. Ihmisten kehittäminen ja tukeminen

 

 

Tavoitteista huoletiminen

Tavoitteet on tärkää olla, koska ilman tavoitteita on vähän hankala ohjata yritystä yhteiseen päämäärään. Tavoitteiden asettelu meidän yrityksessämmekin on ollut hieman hitaamman puoleista. Emme ole päässeet yhteisymmärrykseen siitä että mihin suuntaan haluaisimme kehittyä tiiminä. Osittain tätä hommaa hidastaa se että löytyy tiimistämme henkilöitä jotka hidastavat toimintaa näitä henkilöitä löytyy jokaisesta tiimistä. Kutsun heitä nimellä ilmapiiriterroristi.

 

Organisointi

Homman täytyy olla hanskassa ja tärkeiden päivien kalenterissa. Täytyy pitää tietty roti asioissa mutta ikinä ei kannata unohtaa sitä että välillä saa ottaa rennosti työpaikalla ja kaiken ei tarvitse olla täysin organisoitua vaan antaa välillä virran viedä mukanaa. Tottakai jokaista ketuttaa välillä kun aloitetaan palaveri hieman myöhässä tai joku jaarittelee puolituntia sellaisesta asiasta mikä olisi voinut esittää viidessä minutissa. Joskus kannattaa vaan antaa asioiden mennä eteenpäin omalla painollaa ja yrittää olla hetken aikaa ohjaamatta.

 

Päätöksen teko

Päätöksen teko kasvattaa ja näyttää oikeasti että millainen johtaja on. Joskus on pystyttävä tekemään vaikeitakin päätöksiä. Täytyy aina kuitenkin muistaa että jokaisella päätöksellä on tapana vaikuttaa positiivisesti tai negatiivisesti. Päätöksen toteutusta on seurattava ja tutkittava että onko päätös johtanut haluttuun tulokseen.

 

Valvonta

Valvonnalla ei tarkoiteta 24/7 yrityksen työntekijöiden seuraamista ja niskaan hengittämistä. Vaikka useat ihmiset olettavat sen olevan niin ja seuraukset ovat huonot. Valvonnassa omasta mielestäni kuuluu vähän seurata hieman tuloksia ja motivoida henkilöstöä pyrkimään parempaan tulokseen

 

 

Ihmisten kehittäminen ja tukeminen

Henkilöstön kehittäminen ja uudelleen kouluttaminen on erittäin tärkeätä organisaatiossa. Työtavat muuttuvat ja aina keksitään uusia työkaluja jotka kehittävät ajattelumaailmaamme sekä työympäristöämme. Jos haluamme pysyä muutoksen mukana niin meidän on pystyttävä uudelleen kouluttamaan ja kehittämään henkilökuntaamme. Tämä asia on järkestyksessä meidän firmassamme, jokaisella on mahdollisuus osallistua koulutuksiin ja seminaareihin.

 

Tagit: , , , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!