Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Toimiva johtoryhmä

Kirjoitettu 05.12.19
Esseen kirjoittaja: Johanna Lamberg
Kirjapisteet: 2
Kirja: Toimiva johtoryhmä
Kirjan kirjoittaja: Anneli Valpola
Kategoriat: 1. Oppiminen, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 4. Johtaminen, 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Emme ole vielä tiimissämme ymmärtänyt johtoryhmän tarkoitusta kunnolla. Tiimiliiderimme vaihtui kuukausi sitten Esasta Hannaan, mutta emme ole sen jälkeen vielä kertaakaan pitänee tapaamista johtoryhmän kanssa. Itse olen talouspäällikön roolissa, joten kuulun johtoryhmään myös. Tämän takia halusin ottaa lukuun Anneli Valpolan kirjoittaman kirjan ”Toimija johtoryhmä” ja löytää oppeja mikä on johtoryhmän tehtävä ja millainen on hyvä johtoryhmä.

Johtoryhmän tehtävä

Johtoryhmän tehtävän saa määriteltyä kysymällä jokaiselta jäseneltä, mikä on johtoryhmän tehtävä? Yleensä näissä vastauksissa on iso hajonta, mikä taas kertoo eri ihmisten johtamisnäkemyksistä. Meidän olisi hyvä tehdä heti ensimmäisessä tapaamisessa uuden johtoryhmän kanssa tämä harjoitus. Jokainen kirjoittaa yhden lauseen, mikä on hänen mielestään johtoryhmän tehtävä. Tämän jälkeen yksi kerää jokaisesta lauseesta kaikki verbit, tyylistä/tunteista kertovia sanoja, toiminnan kohteen sanat.

Verbejä voi olla esimerkiksi: koordinoi, informoi, päättää, tiedottaa, keskustelee, suunnittelee…
Tyylistä ja tunteista kertovia sanoja: yhteistyössä, kaikille, oikea, sama, tehokkaasti…
Toiminnan kohde: liiketoiminta, resurssit, kokemus, arvo, organisaatio, voitto…

Näistä sanoista kiteytetään lause, joka kertoo johtoryhmän tehtävän. Se voi olla esimerkiksi, että ”Johtoryhmän tarkoituksena on informoida, sekä ohjata liiketoimintaa oikeaan suuntaan tehokkaasti!”

Johtoryhmä tehtävä on tiedottaa, tehdä ymmärrettäväksi muut toiminnasta. Meidän tilanteessamme esimerkiksi johtoryhmän tehtävä olisi tiedottaa Tiimiakatemian talon sisäisistä asioista muille tiimiläisille, sekä tiedottaa miten meidän tiimiyrityksellä kokonaisuudessaan menee. Niin taloudellisesti kuin toiminnallisesti. Johtoryhmän tapaamisissa myös kehitetään asioita yhdessä. Johtoryhmällä tulee olla halua parantaa tapoja ja löytää toimivia ratkaisuja ongelmiin. Lisäksi meidän tulisi ohjata ja seurata tiimiä. Meidän tulisi olla ne esimerkki tiimiläiset, jotka näyttävät mallia muille. Tapaamiset olisi hyvä olla säännöllisesti kerran viikossa tai kerran kuukaudessa. Meidän tilanteessamme olisi hyvä pitää kerran viikossa tiettyyn kellon aikaa tiivis tapaaminen ja seurata meidän tiimimme tilannetta. Haluamme, että johtoryhmän tapaamiset ovat kaikille avoimia ja sinne saavat tulla myös ne ketkä eivät ole missään johtotehtävässä.

 

Potentian johtoryhmä

Meidän tulisi aloittaa säännöllinen tapaaminen heti vuoden alusta johtoryhmän kanssa mihin kuuluvat siis tiimiliideri, talouspäällikkö, asiakaspäällikkö ja markkinointipäällikkö. Lisäksi johtoryhmän tapaamisen ajat ilmoitetaan koko tiimille, jos jollain tiimiläisellä on halukkuutta tulla tapaamiseen mukaan tai hänellä on jotain annettavaa tapaamiseen.

Tiimiliideri suunnittelisi tapaamisen agendan ja tekisi esityslistan, mikä on kaikkien nähtävillä siis koko tiimin nähtävillä. Tapaamisissa käydään läpi taloustilanne ja tiimin onnistumiset ja huolet ja miten niiden kanssa edetään. Kirjassa kerrotaan, että kannattaa miettiä, missä järjestyksessä mikäkin asia käydään läpi. Sillä taloustilanne voi kestää tapaamisen alussa 20 minuuttia, mutta tapaamisen lopussa vain 5 minuuttia. Jos tapaamisessa on esimerkiksi projektipäälliköitä mukana, on hyvä miettiä, että kävisikö tiimiliideri heidän kanssaan kahdestaan projektin tilanne läpi vai käytetäänkö koko johtoryhmän aikaa asian käymiseen läpi tapaamisessa.

Kuitenkin ihan ensimmäisellä tapaamisella luomme johtoryhmän tavoitteet, pelisäännöt ja aikataulut meidän tapaamisille. Se on meidän seuraava steppi!

 

Olemmeko ryhmä johtajia vai johtoryhmä?

Ensinnäkin tulisi miettiä onko jokainen meidän johtotehtävässämme olevista sitoutunut tehtäväänsä? Esimerkiksi meidän nykyinen markkinointipäällikkö ja asiakaspäällikkö ei ole saanut asioita vauhtiin. Mitään ei ole juurikaan tapahtunut sillä osa-alueella. Onko meidän vaikea lähteä johtoryhmänä näyttämään esimerkkiä tiimille, kun edes meidän johtotehtävissämme olevat eivät saa mitään aikaiseksi?  Siinäopä vasta kysymys, joka varmaan selviää, kun aloitamme yhteiset tapaamiset. Tiimiliiderin vastuulla on kokonaisuuden hallitseminen.

Emme ole tällä hetkellä johtoryhmä vaan tarvitsemme nyt ajan milloin tapaamme ja päätämme Potentian johtoryhmän tehtävästä, tavoitteista ja pelisäännöistä. Tämän jälkeen luomme tapaamisille säännölliset ajat ja teemme johtoryhmästämme kaikille läpinäkyvän, avoimen ja tehokkaan!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!