Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Toimiva tiimi

Kirjoitettu 03.03.13
Esseen kirjoittaja: Teo Tarri
Kirjapisteet: 1
Kirja: Toimiva tiimi
Kirjan kirjoittaja: Tulostietoinen johtaja -sarja
Kategoriat: 2. Yhteisöllisyys, 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 4. Johtaminen

Toimiva tiimi, 3.9 out of 5 based on 7 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.9/5 (7 votes cast)

Luin Toimiva tiimi – kirjan. Kirja on tulostietoinen johtaja – sarjaa, johon on kerätty artikkeleita Harvard Management Update ja Harvard Management Communiction Letter –julkaisuista. Kirja on tiivis ja lisäksi helppo lukea. Perusajatuksena on, että tiimityöskentely vaatii perinpohjaista ymmärrystä ryhmädynamiikasta ja siitä miten ryhmän identiteetti syntyy.

Mitä on tehokkuus?

Kuten parisuhteissa, niin työryhmissäkin on selittämätöntä kemiaa. Ja aivan kuin parisuhteessa, myös työ- ja ystäväsuhteessa luottamus on kaiken kivijalka. Jokaisen vahvuuksien esiintuomiseksi tarvitaan kirjassa kerrotun mukaan kolme tärkeää osasta.

1. Luottamus. Jäsenten tulee huolehtia toisistaan sekä luottaa ja uskoa toistensa rehellisyyteen ja sioutuneisuuteen.

2. Ryhmäidentiteetti. Kun rymän jäsenet ottavat ryhmän tavoitteet omikseen, he tuntevat, että tarvitsevat ryhmää, että ryhmä tarvitsee heitä ja heidän työllään on merkitys.

3. Ryhmätehokkuus. Jäsenten tulee olla varmoja, että he voivat suorittaa tehtävänsä paremmin ja saavuttaa enemmän yhdessä kuin yksilöinä työskentelemällä.

Luottamus ei välttämättä tarkoita samaa kuin allekirjoitus tai lupaus hoitaa jokin suorite. Se on mitattavissa arkipäivän teoista. Esimerkiksi jos saan sähköpostia tiimiläiseltäni. Siinä hän pyytää jotain välittömästi. Silloin teen kaikkeni, jotta voin vastata mahdollisimman nopeasti, tai kerron miksi en voi tehdä sitä. Loppujen lopuksi mikään ei opeta yhtä paljon ryhmätyöskentelyä kuin kokemus siitä.

Kätkemällä mielipiteesi huijaat tiimiäsi

Työryhmät, kuten meidänkin tiimiyrityksemme, vaativat aikaa tutustua toisiinsa ja selvittää mahdolliset onglemat. Niitä seuraa, kun tiimiläiset muodostavat oman käsityksensä toisesta vähäisen kanssakäymisen pohjalta. Ensimmäisen vuoden haasteisiini mielestäni kuuluukin ihmisten tutustuttaminen ja yhteisen suunnan löytäminen. Jokainen on kykenevä työskentelemään kenen kanssa vain! Erilaisin tempauksin, reenein ja vapaa-ajan vieton kautta tutustumme toisiimme lisää. Kirjassa mainitaan tutkimustulos, jonka mukaan yksi tärkeimmistä motivaattoreista nuorille on ilonpito. Ei siis työssämmekään pidä unohtaa hauskanpitoa. Ja maistuu vapaa-aikakin monin kerroin paremmalta silloin, kun sen eteen on tehty töitä ja saatu aikaan tuloksia.

En koe ensimmäistä vuotta niin bisnesorientoituneeksi kuin seuraavia, tärkeämpää on luoda toimiva pohja tulevaa varten. Ilman mielipide-eroja emme opi tiimissämme uutta. Tulemme erilaisista koulutustaustoista, työpaikoista ja elämäntilanteista – nyt ne nousevat esille. Eikös se ole hyvä, että moni tuntee ahdistuneisuutta jollakin tasolla, se tarkoittaa että ollaan yhteisellä tiellä.

Kate Cannonin kertoo tiimin sisäisistä ristiriidoista seuraavasti: ”Useat tunteelliset haasteet, joita työryhmissä kohdataan, ovat arvoristiriitoja, kun ihmiset arvioivat toisiaan tai olettavat muiden käyttäytyvät kuten he itse.”

Koitapa koota palapeliä ihmisten kanssa, joilla kaikilla on erilainen näkemys siitä miltä valmis palapeli näyttää.

Siperiasta Saharaan

Nyt maaliskuun asiakaskuukautena, voimme luoda tiimille paljon selkeitä tavotteita. On asiakaskäyntitavoitteet, jotka ovat sidottuna myös tiimisopimukseemme. Otamme käyttöön mittareita, jotka havainnollistavat asiakaskäyntien ja oppimisen yhteyden. Työskennellessämme yksin, pareina, mutta myös tiiminä kehitämme ryhmätyötaitojamme. Lopussa odottaa arviointi ja palkitseminen. Vauhdikasta maaliskuuta siis!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!