Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Toisten esseiden tirkistely

Kirjoitettu 18.10.20
Esseen kirjoittaja: Elisa Sihvonen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Ei enää koskaan yksin – Teen ja opin tiimissä
Kirjan kirjoittaja: Timo Lehtonen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Ei enää koskaan yksin – Teen ja opin tiimissä

By Timo Lehtonen

 

Kirja oli hyvä ja havainnollistava. Huvittavaa lukea, miten samanlaisia ajatuksia tiimiyrittäjillä syntyy vuodesta toiseen. Ymmärrän nyt sanat paremmin: ” Luota prosessiin”. Jostain syystä on todella vaikea tuottaa tällä hetkellä tekstiä. Tuntuu, että olen hetkellisesti mouhoomiseni mouhonnut ja ahaa elämykseni elänyt. Nyt pitää välissä taas kokea lisää, jotta syntyisi uusia ajatuksia.

 

Kirjoittamisen tuskissani menin lukemaan muiden kirjaesseitä Lehtosen kirjasta. Pankista löytyi melkein kaikkien tiimikavereideni essee ja innostuin lukemaan niitä. Se oli kuin aikamatka Cleveran menneisyyteen. Joskus pohdin, mitä meidän hiljaisemmat tyypit mahtaa tuumia ja sieltähän se löytyi suoraan avaimet käteen mallilla.

 

Shrekistä oppineena ja sipulikerroksiin perehtyneenä ja esseitä lukiessani pääsin suoraan kuorimaan yhden kerroksen jokaisen sipulista. Esseetä kirjoittaessa, jokaisella on oikeus omiin ajatuksiinsa. Kukaan ei tule siellä haastamaan niissä ja saa vapaasti kertoa asioista omalla tyylillään. Esseet olivat ihanan henkilökohtaisia, tuntui, että pääsin tutustumaan vielä paremmin tiimisisariini ja veljiini.

 

Sama tapahtui valmentajamme Lehtosen kirjaa lukiessa. Hän aina istuu hihitellen ympyrässä, piirtää sarjakuvaansa havainnoistaan ja jakaa hupsuja tarinoita. Mystinen mies. Ei enää koskaan yksin on kirjoitettu valmentajille ja se oli todella mielenkiintoista saada tirkistellä tiimiä heidän silmin ja tuntein. Olisi jännittävää saada tietää, mitä kaikkea Lehtonen on meidän kanssa oikeasti ajatellut ja tuntenut. Mitä kaikkea on jäänyt piiloon, koska on halunnut meidän itse keksivän ratkaisun tai tekevän omat virheemme.

 

Puhutaan, että kuuntele enemmän ja puhu vähemmän. Osoita kiinnostus toiseen ihmiseen. Toisten esseiden lukeminen on minusta juuri sitä, toiseen ihmiseen perehtymistä. Se voi olla myös aika intiimiä ja tuntua toisen ajatuksiin tirkistelyltä. Saanko minä lukea tätä? Mutta kun lukee toisen tilityksiä tai tarinoita oppii tuntemaan ja ymmärtämään heitä paljon paremmin. Niin kuin miekin Lehtosta hänen kirjaa lukemalla.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!