Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Totuus taloudestasi

Kirjoitettu 12.09.16
Esseen kirjoittaja: Teemu Lamminaho
Kirjapisteet: 2
Kirja: Totuus taloudestasi
Kirjan kirjoittaja: Terhi Majasalmi
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Totuus taloudestasi

 

Valitsin kirjan lukuuni, koska talous kiinnostaa minua suuresti. Olen tähän asti lukenut yrityksen taloutta käsitteleviä teoksia vain. Tämä oli ensimmäinen henkilökohtaista taloutta koskeva.

Heti kirjan alkumetreillä tuli ”valaistuminen” omasta rahasta.

Miten asenteesi vaikuttaa siihen onko sinulla mahdollisuutta ansaita rahaa vai ei.

Kirjassa oli lueteltu positiivisia ajatuksia rahaan ja vaurauteen liittyen. Nämä ovat semmoisia asioita, joista moni ei puhu ja jos puhuu, häntä pidetään ylimielisenä mukamas onnellista elämää elävänä ihmisenä.

 1. Raha tuo vapautta.
 2. Raha luo mahdollisuuksia.
 3. Rahalla voin auttaa perheenjäseniä.
 4. Minulla on mahdollisuus vaurauteen ja taloudelliseen riippumattomuuteen.
 5. Minulla on paljon ideoita, kuinka saan varani kasvamaan.
 6. Kun hoidan oman talouteni kuntoon, jää minulle energiaa muihin tärkeisiin asioihin.
 7. Omalla osaamisellani pystyn luomaan kassavirtoja.
 8. Opiskelemalla raha-asioita tulen taitavammaksi.
 9. Rahalla voin toteuttaa unelmiani.
 10. Rahalla voin tehdä mittavia hyviä tekoja.
 11. Raha rauhoittaa.

Saattaa kuulostaa tyhmältä, mutta tämä lista loi minuun ainakin tietynlaista halua kehittyä omassa elämässä. Lähes kaikkia ihmisiä raha motivoi tiettyyn pisteeseen asti, mutta ei kuitenkaan loputtomiin. Missä vaiheessa siis tulee se, että raha ei olekaan se tärkein motivoija, vaan itse työ jota teet.

Kirjassa oli myös käsitelty mistä pitäisi lähteä ratkomaan omia rahaongelmiaan. Rahan hallinta tapoja oli lueteltuna. Kyky ansaita rahaa, säästää ja sijoittaa.

Ensimmäisenä totta kai pitää olla jokin tulonlähde. Seuraavana tulee säästäminen. Älä siis viritä talouttasi äärimmilleen, jolloin sinulla on kuluja yhtä paljon kuin menoja. Nykyään on niin helppo saada osamaksulla lähes kaikkea, jolloin kulut kasvavat huomaamatta hyvinkin korkeiksi per kuukausi. Jos tulot jostain syystä laskevatkin, niin nopeasti siinä tulee paniikki, että mistä maksaa kaikki kulut, kun ei niitä osamaksusopimuksia pystykään purkamaan. Tämän takia Terhi Majasalmi suositteleekin, että jokaisella ihmisellä olisi 6-24 kuukauden kuluja vastaava summa säästössä aina. Tämä säästäminenhän ei ole tietenkään mitenkään mahdollista, jos olet kerennyt hankkimaan kuluja niin paljon, ettei kuukaudessa jää yhtään ylimääräistä.

No seuraavaksi, kun olet suorittanut taloutesi järkevästi, niin on mahdollista sijoittaa ylimääräiset rahat osakkeisiin tai vastaaviin lisää rahaa tuottaviin asioihin. Tämä onkin se pelottava asia, jota varsinkin moni keski-ikäinen ei suostu omilla rahoillaan tekemään. Tässä tietysti on omat riskinsä sitten. Joko voit ansaita sillä tai sitten et.

Kirja oli kokonaisuutena hirveän mielenkiintoinen ja haluaisin perehtyä vielä tarkemmin oman talouden hallintaan ja sijoittamiseen. Voin suositella luettavaksi jokaiselle. Tästä on varmasti hyötyä, jos joutuu kamppailemaan joka kuukausi laskujen kanssa, kun ei rahat riitä niitä maksamaan.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!