Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Totuus toiminnastasi

Kirjoitettu 18.02.15
Esseen kirjoittaja: Aleksi Ihalainen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Totuus taloudestasi
Kirjan kirjoittaja: Terhi Majasalmi
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Älä koskaan tee työtä rahasta, muuten olet vangittu koko elämäsi tuloihin. Miten tämän pystyy välttämään, pitääkö olla menemättä töihin kokonaan. Itse koen sen enemmänkin vain hyvänä tavoitteena, mitä kohti pyrkiä, koska sinne ei heti tule pääsemään. Täytyy olla jotain tavoittelemisen arvoista elämässä, jotta näkee merkityksen tehdä asioita saavuttaakseen sen.

 

Sanoista tulee tekoja, teoista tulee sanoja.

Häviäjä sanoo, en pysty siihen. Ja sitä kautta sanoista tulee tekoja!

Olet mitä puhut! Haluatko puhua mitä olet?

Lähes joka päivä törmää ihmisiin joilla ei ole mitään tarkoitusta tehdä elämälleen yhtään mitään, ja se johtaa todella negatiiviseen ajatteluun. Heistä erossa pysyminen ei ole aina niin helppoa, mutta en itse ainakaan halua olla heidän seurassaan, jotka vievät unelmaani ja toimintaani kauemmas siitä mitä haluan oikeasti tehdä. Haluan 10 vuoden päästä herätä aamulla ilman ”herätyskelloa” mitä tämä tarkoittaa, niin sen voi tulkita monella eri tavalla, mutta miten tämän pystyy saamaan aikaan? Siihen minulla on kaksi ratkaisua joita toteutan tulevaisuudessani.

 

Liian moni ihminen ottaa ohjeita vastaan heiltä ketkä eivät oikeasti tee mitään. Rikastuminen on ilmaista, täytyy vain opetella tekemään rahaa, pitämään rahaa ja saada se tuottamaan sinulle.

Näinkin yksinkertaisen asian oppimiseen, harva viitsii käyttää edes 15min päivästään, jotta pystyisi nauttimaan tulevaisuudessa ”työllä” ansaitusta vapaa-ajasta. Se että ihmiset viettävät aikaa toistensa kanssa on hyvä, mutta harva miettii kenen kanssa sen ajan viettää oikeasti, tai mistä keskustelee. Itse turhaudun todella nopeasti, kun en jaksa kuunnella jonkun selittämistä. Liian monella on vain tarve kertoa miten asioiden pitäisi olla, mutta ovatko he valmiita ottamaan ensimmäisen askeleen muuttaakseen sitä asiaa? No ei todellakaan. Sillä aikaa kun monet miettivät, niin ne ketkä eivät jaksaneet kuunnella ovat jo tehneet asialle jotain.

 

Turvallisuus ei ole vapautta, vapaus on turvallisuutta!

Vääristyneet mielikuvat turvallisuudesta olivat minullakin muutama vuosi sitten, koska sain palkkatuloa ja se tuntui turvalliselta kun sitä tuli joka kuukausi tehtyä työtä vastaan, mutta entä jos olisin sairastunut tai loukkaantunut. En minä semmoisia mieti nuorena, mitäpä minä oikeastaan olisinkaan miettinyt nuorempana. Nyt kun ymmärrän että tarvitsen useampia tulon lähteitä, niin on todella tyhmää olla rakentamatta niitä itselle. Koska ei sitä kukaan mukaan tule minulle tekemään, vaikka kuinka odottaisin.

 

Idioottikin löytää keinon menettää rahaa, mutta vaikeampaa on löytää keinoa tuottaa rahaa. Kun löydät henkilöitä/ tapoja tehdä rahaa niin opettelen se kerran hyvin ja rupea monistamaan sitä. Sitä kautta saa suuren kassavirran.

Kaikki tämä lähtee pienistä askeleista, ne ovatkin usein ne vaikeimmat. Kun muut sanovat, että miksi sinä jotain tuollaista lähdet tekemään. Eihän siitä saa edes palkkaa! Ei niin, ei ole tarkoituskaan. Haluan jatkuvaa itsestä riippumatonta tuloa. Sitä kun ei tarvitse uudestaan tehdä, vaan pitää huolehtia sen toimivuudesta ja hoitaa sitä.

 

Jos haluat olla erilaisissa paikossa, niin täytyy sinun mennä niihin paikkoihin. Ne antavat sinulle aivan uutta näkemystä asioista, toisin kuin turvalliset samankaltaiset maat tai oma koti kuntasi.

Minä en ainakaan elä täällä töitä varten, vaan haluan elää omaa elämääni ja tehdä siitä oman näköiseni. En kenenkään muun näköistä. Sekä haluan olla ihmisten kanssa joiden kanssa nautin olostani. Ja reissaaminen on asioista mitä tulen tekemään ja paljon. Halusit tai et!

 

 

 

Osuuskunta Millio

Aleksi Ihalainen

aleksi@millio.fi

Tagit: , , , , , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!