Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Jeffrey K. Likerin Toyota Way (Toyotan Tapaan) on kyllä tuhti paketti, joka sisältää Toyotan 14 johtamisen periaatetta. Syvemmin tarkasteltuna nämä 14 periaatetta sisältävät kymmeniä ja kymmeniä asioita, joita toteuttamalla pystyy parantamaan muun muassa työn tekoa ja sen mielekkyyttä, organisaation tehokkuutta sekä työn laatua. Käyn nyt nuo 14 periaatetta Idealekan näkökulmasta ja miten ne voivat näkyä Idealekan toiminnassa.

Periaate 1. Tee päätökset pitkän tähtäimen filosofian pohjalta, mutta myös lyhyen tähtäimen taloudellisten tavoitteiden kustannuksella.

Tiimissä ololle ja tiimissä työskentelyyn täytyy löytää yhteinen tarkoitus. Meillä onneksi on aika hyvin se hallussa. Meillä on hyvä visio ja nyt ensimmäistä kertaa inspiroivat tavoitteet. Tavoitteenamme on jättää jälki akatemialle sekä työllistää oikeasti itsemme eli ulkopuolisten töiden lopettaminen. Alamme rakentamaan brändiä itsestämme tiiminä akatemialla ja sitä kautta brändiä myös yksilöinä, kovina tyyppeinä. Pidämme melua itsestämme, myönnämme olevamme hyviä, ylitämme itsemme jatkuvasti. Tuomme osaamistamme akatemialla esille. Näin pääsemme yhteiseen tavoitteeseen eli Golden Stepiin ja sen jälkeen myös aikanaan Diamond Stepiin. Pitämällä kiinni omista arvoistamme ja tiimisopimuksestamme luomme Idealekalle koko ajan suurempaa ja suurempaa tarkoitusta.

Olemme alusta asti keskittyneet nopean helpon rahan sijasta pitkäjänteisiin projekteihin sekä niiden kehittämiseen ja uskon, että tämä ratkaisu tuottaa vielä tulosta ja kunnolla. Bonder, Real Techniques, Tapahtumatuotannot, Taloustalo, Promootioleka, ”Käyttäjäkokemus” sekä Rakettikorjaamo tulevat olemaan vielä niitä pääjuttuja, jotka tulevat olemaan suuressa roolissa talon vision kannalta.

Periaate 2. Luo jatkuva prosessin virtaus tuodaksesi ongelmat esille.

Toisen periaatteen voi kiteyttää Idealekassa siihen, että lopetamme kaiken turhan murehtimisen ja turhan aikaa vievän vatvomisen ja teemme niitä asioita, jotka vievät meitä eteenpäin arvojen mukaisesti.

Periaate 3. Käytä imujärjestelmiä välttääksesi ylituotantoa.

”…annetaan asiakkaalle, mitä se haluaa, silloin kun se haluaa, ja sen verran kuin se haluaa”. Meidän täytyy miettiä hankintojamme sen mukaan, mitä asiakkaat milloinkin haluavat. Esimerkiksi tulevan ex-Rakettikorjaamon tuotteita ja määriä täytyy miettiä todella tarkasti ja ajankohtaisesti. Yrittää saada toimitusajat meille mahdollisimman pieniksi, jotta pystymme vastaamaan nopeasti asiakkaidemme tarpeisiin. Tärkeää on myös saada loppukuluttaja tyytyväiseksi tuotteeseen. Esimerkkinä meikkisiveltimet. Meidän pitää ensinnäkin huolehtia, että kuluttajat ostavat jälleenmyyjiltämme, mutta sen jälkeen myös opetettava ihmiset käyttämään niitä siveltimiä. Lähipiiristä eräs tapaus, joka oli todella innostunut ensi siveltimistä, mutta kun hän ei löytänyt niistä omaan meikkaukseensa mitään lisäarvoa, niin nyt ne lojuvat hyllyssä käyttämättöminä. En sitten tiedä mikä siinä olisi oikea tapa toimia, mutta Viljan meikkivideoblogi voisi toimia aika hyvin. Tällä hetkellä RT-opetusvideot ovat kaikki englanninkielisiä, mutta jos niitä löytyisi myös suomeksi, niin se voisi parantaa onnistuessaan Real Techniquesin brändiä ja näkyvyyttä Suomessa, kuluttajien meikkaustaitoja, joiden kohennuttua he ostaisivat siveltimiä laajemmin ja suosittelisivat niitä herkemmin sekä lopulta videoblogi veisi Viljan henkilöbrändiä huippumeikkaajana eteenpäin Suomessa.

Periaate 4. Tasapainota työmäärää.

Meidän pitää jakaa työtaakkojamme, jos jollakin näyttää viikon alussa tuleva viikko hiljaiselta, mutta toisella kiireiseltä niin siirretään osa kiireisen hommista vähemmän kiireiselle. Laitetaan kalenterit kuntoon ja aikataulutetaan projektit kunnolla omiin kalentereihin asti projektisuunnitelmista. Tällä vähennetään stressin määrää huikeasti, jolloin ihmiset ovat tyytyväisiä sekä tekevät työnsä paremmin ja tehokkaammin.

Periaate 5. Luo kulttuuri, jossa pysähdytään korjaamaan ongelmia, jotta laatu saataisiin kuntoon heti ensimmäisellä kerralla.

Viidennen periaatteen ehkä tärkein oppi on, että meidän täytyy pysähtyä aika ajoin tarkastelemaan omaa toimintaamme rauhassa. Näin pystymme havaitsemaan toimintamme ongelmat nopeammin ja välttämään ongelmat tulevaisuudessa. Toimimalla alussa hieman hitaammin pystymme olemaan nopeita ja tehokkaita tulevaisuudessa. Lisäksi välillä olisi hyvä, jos joku ulkopuolinen tarkastelisi projektia, koska monesti itse on niin sokea omalle tekemiselleen, ettei pysty näkemään selkeitä virheitä.

Periaate 6. Standardoidut tehtävät ovat jatkuvan parantamisen ja työntekijöiden sitouttamisen perusta.

Sparrataan niitä projekteja treeneissä. Piste.

Periaate 7. Käytä visuaalista ohjausta, jotta ongelmat eivät jää piiloon.

Yksinkertaistetaan tekemisiämme. Less is more ja niin edelleen. Tehdään mieluummin pari asiaa tarkasti ja pirun hyvin, kuin monta asiaa vähän sinnepäin. Luodaan mallinnuksia, jotka kertovat enemmän kuin 4 sivun essee ja tehdään niistä visuaalisesti näyttäviä, jotta ne innostavat käyttämään niitä.

Periaate 8. Käytä ainoastaan luotettavaa perusteellisesti testattua teknologiaa, joka palvelee ihmisiä ja prosesseja.

Käytetään vain hyväksi havaittuja viestintäkanavia ja työkaluja, jotka palvelevat tiimiläisiä ja projekteja.

Periaate 9. Kasvata johtajia, jotka ymmärtävät työn perusteellisesti noudattavat filosofiaa ja opettavat sitä muille.

Tulevan johtoryhmän pitää osata katsoa Idealekaa lintuperspektiivistä ja ymmärtää kokonaisuus. Johtaa Idealekaa mahdollistaen arvojen mukaisen työnteon tiimisopimuksessa pysymisen. Toivon hartaasti, että tuleva johtoryhmä tulee näkemään jossain vaiheessa Idealekan suunnan ja näin ollen pystyen ohjaamaan sen paremmin tavoitteisiinsa ja visioonsa. Siihen onneksi toisen vuoden johtoryhmällä on paljon paremmat edellytykset kuin ensimmäisen vuoden, koska nyt tavoitteet ovat jo valmiina ja ne ovat kaiken lisäksi todella hyviä.

Periaate 10. Kehitä poikkeuksellisen eteviä ihmisiä ja ryhmiä, jotka noudattavat yrityksen filosofiaa.

Toivon johtoryhmän myös saavan sitoutettua ihmiset tiimiin ja koko Tiimiakatemiaan. Johtoryhmän jäsenenä olo on tärkein projekti vuoden ajan ja siihen pitää oikeasti panostaa. Sen kun ensin sisäistää, niin on paljon helpompi lähteä myös itse johtamaan. Tärkeimpänä tehtävänä näkisin tällä hetkellä sen, että saamme ihmiset oikeasti tekemään töitä yhdessä tiimeinä tavoitteiden eteen töitä.

Periaate 11. Kunnioita yhteistyökumppaneilla ja alihankkijoilla laajennettua verkostoa tarjoamalla heille haasteita ja auttamalla heitä kehittymään.

Tämä on jo todella hyvin hallussa. Autamme muutamien asiakkaan kanssa toinen toisiamme kehittymään ja asiakassuhteet syventyvät sen myötä koko ajan. Me myös haastamme, niin akatemian tasolla, kuin asiakastasolla yrityksiä. Näitä asioita vain lisää, niin meillä on tulevaisuudessa monta syvää asiakassuhdetta.

Periaate 12. Mene itse paikan päälle, jotta ymmärrät tilanteen perusteellisesti.

Johtoryhmä projekteihin mukaan. Tätä itse aloitin jo talouspäällikön roolissani budjettivalmennuksilla/sparrauksilla. Kun johtoryhmän jäsen menee oman roolinsa toimesta projektipalaveriin mukaan hän pystyy ratkaisemaan projektien ongelmia paremmin ja nopeammin. Projekteihin mukaan meno tuo myös lisää läpinäkyvyyttä ja pientä haastamista projektiryhmälle, mutta sitten myös johtoryhmää lähemmäksi tiimiläisiä ja projekteja. Ainakin itse koin oman hyvän palautteen johtuvan siitä, että tein töitä projektitasolla lähes kaikkien tiimiläisten kanssa ja olin jatkuvasti mukana auttamassa projekteja sekä aina tavoitettavissa.

Periaate 13. Tee päätöksiä hitaasti yksimielisyyden pohjalta kaikkia vaihtoehtoja perusteellisesti harkiten ja toteuta päätökset nopeasti.

Jotta pystytään tekemään hyviä päätöksiä, meidän täytyy ensin ymmärtää tilanne ja sen taustat, tunnistaa miten tähän on tultu. Meidän pitää tarkastella nykytilannetta, miltä se näyttää, minkä jälkeen voimme ruveta miettimään tulevaisuutta. Suunnitellaan huolella, minkä jälkeen toteutetaan jämäkästi ja nopeasti. Ja tarkastellaan jatkuvasti tekojen onnistumista, jotta pystytään tekemään mahdollisia korjausliikkeitä. Tämä näkyi ensi kertaa tänä syksynä onnistuneena tavoitteiden asettamisena. Annoimme sille aikaa, emme kiirehtineet sen kanssa ja saimme loistavat tavoitteet kuin itsestään!

Periaate 14. Tee yrityksestäsi oppiva organisaatio väsymättömän arvioinnin ja jatkuvan parantamisen kautta.

Kysy viisi kertaa miksi. Suunnittele–>Toteuta–>Tarkista–>Toimi–>Suunnittele–>jne. Eli suomeksi: tee motorolat, pitkissä projekteissa myös välissä. Hanki ulkopuolisia pölyttäjiä projektipalavereihin ja mikä tärkeimpänä, toteuta ja toimi asioiden eteen.

Aku Oikari / Idealeka

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!