Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Trenders, 2020 maalsikuu

Kirjoitettu 25.05.20
Esseen kirjoittaja: Henrikki Kulmala
Kirjapisteet: 1
Kirja:
Kirjan kirjoittaja:
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Trenders, 2020 maalsikuu

 

 

Kevät on ollut kaikin puolin etätyöskentelyyn adaptoitumisen aikaa ja paljon on uusia työkaluja tullut opittua lyhyessä ajassa. Niinhän sitä sanotaan, että pakon edessä moni asia on mahdollista. Tiimiakatemian puolesta järjestetty Trenders tapahtuma on hyvä esimerkki tästä adaptoitumisesta. Livevedoksi tarkoitettu tapahtuma toimi oikein hyvin, myös näin etäaikaan, kun sai nauttia kahvia koti sohvalla sitä seuratessa. Puhumaan oli rekrytoitu sijoittamisen ihmeellisestä maailmasta Varapuun Mikko Sjögren sekä Mimmit Sijoittaa yhtiöstä Pia-Maria Nickström.

 

Odotukseni webinaarista oli ehkä jopa liiankin korkeat. Lähdin ehkä hakemaan esiintyjiltä niin sanotusti kultaisia neuvoja sijoittamisen maailmaan, sillä aihe on kiinnostanut jo pidempään. Erityisesti rahastot ja asuntosijoittaminen. Näihin odotuksiin nähden esitykset olivat ehkä hieman vaisut ja molemmat esiintyjät toistivat lähes samoja asioita, mutta kyllähän sieltä jotain käteen jäi.

 

Mikko puhui hyvin laajasti koronan vaikutuksista taloudessa ja sijoitusmarkkinoilla. Hän antoi myös hyvin konkreettisia vinkkejä, miten myös nyt korona-aikaan tulisi säästää ja sijoittaa rahaa. Muun muassa jokaisella pitäisi olla aina säästössä tällaisia tilanteita varten 2-6kk puskuri rahaa, jotta koskaan ei pääsisi putoamaan tyhjän päälle. Oman rahavirran seuranta ja tarkkailu mihin rahaasi käytät ovat myös tällaisia mittareita, joiden avulla Sjögren kehottaa pohtimaan omaa taloutta. Nopeasti rahaa saa huomaamattaan kulumaan päivässä paljon enemmän mitä todellisuudessa tarvitsisi, jollei pidä kirjaa tekemisistään. Niin kuin henkilöillä niin myös yrityksillä on ja tulee olemaan vaikeaa vallitsevan tilanteen vuoksi. Monet yhtiöt joutuvat karsimaan rutkasti kuluja, sekä rahoittamaan toimintaansa lainarahalla. Koronan todelliset vaikutukset tulevat ilmi vasta myöhemmin.

 

Nickström puolestaan luennoi myöskin sijoittamisesta henkilökohtaisella tasolla. Hän pyrki avaamaan sijoittamisen mahdollisimman yksinkertaisiksi palasiksi. Itse en hänen puheenvuorostaan oikein niin paljon saanut irti. Ehkä Sjögren tyhjensi pankin juuri sopivasti ennen häntä eikä puhujilla ollut aikaa sopia aiheistaan yhdessä etukäteen. Who knows.

 

Webinaari kuitenkin nosti jo pitkään päässäni painanutta ajatusta sijoittamisesta ja sen hyödyistä. Olen koko opiskelujeni ajan ajatellut, että esimerkiksi opintolaina olisi hyvä hajauttaa esimerkiksi rahastoihin tms, jotta siitä saisi maksimaalisen hyödyn. Olen kuitenkin tullut siihen lopputulokseen, että ensimmäinen tavoitteeni on saada kasaan akatemian aikana käsiraha omaan asuntoon.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!