Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tribes

Kirjoitettu 07.06.17
Esseen kirjoittaja: Neea-Eveliina Mäkinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tribes -we need you to lead us
Kirjan kirjoittaja: Seth Godin
Kategoriat: 4.3. Johtamisen ja organisaation kehittämisen työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Seth Godin kirjoittaa kirjassaan heimojen merkityksestä ihmisille ja ns. heimojohtajien merkityksestä heimoille.

Jokaisella meistä on tarve kuulua johonkin, tarve vaikuttaa, olla mukana ja jakaa samaa ajatusmaailmaa toisten kanssa. Kuitenkin vain harva meistä haluaa ja pystyy johtamaan tällaista yhtenevää ihmisjoukkoa. Kyse ei ole pelkästään taidoista johtaa, vaan enemmänkin merkityksen luomisesta toisille. Kun heimo merkitsee jotain, se ajaa jotain yhteistä, tärkeää asiaa, siinä halutaankin olla mukana.

Heimon johtajana voi toimia yksi tai useampi henkilö, sillä kyse ei ole vallalla mässäilystä ja sen hakemisesta, vaan ihmisten ymmärtämisestä ja yhteisen hyvän toteuttamisesta. Siinä missä ns. asiajohtajat pitävät huolen suoritusten täyttymisestä resurssien mukaan, ihmisjohtajat pyrkivät luomaan pysyvää muutosta asioihin, joihin he uskovat. Ihmisjohtajilla on seuraajia ja he aikaansaavat muutoksia. Asiajohtajilla on alaisia ja he aikaansaavat tehtäviä. Kun on kyse ihmisten johtamisesta, toisten inspiroiminen ja merkityksen myyminen ovat avainasemassa.

Tätä kirjaa lukiessa minulle tuli heti mieleen yksi oikean elämän esimerkki heimosta ja heimon johtamisesta. Kanadalaisnainen Abby Pollock on sosiaalisessa mediassa toimiva personal trainer ja fitnessfanaatikko. Mikä tekee Abbysta erilaisen näkemiini muihin vastaaviin, on se, että Abby on hyvin aito, samaistuttava ja hyvin helposti lähestyttävä. Hän on nuori, itseoppinut ja omilla elämänkokemuksillaan muita inspiroiva ja saa kaikki tuntemaan olonsa tervetulleiksi. Abby tekee ohjevideoita Youtubessa ja hänellä on julkinen Facebook-ryhmä missä ihmiset oikeasti tukevat toisiaan niin, kuin he olisivat isoa perhettä. Tämä oli minulle täysi ihme, että tällaisia on oikeasti olemassa. Ihmiset vilpittömästi ovat iloisia toistensa puolesta ja pitävät yhteisöä yllä. Abby takaa paljon ilmaista materiaalia ja julkisia live-streamejä, mutta hänellä on myös maksullinen, hieman henkilökohtaisempi ryhmä, joille hän jakaa vielä enemmän tietoa ja yksilöllisempää opastusta. Olen oikeasti pitkään miettinyt, mikä pitää ihmiset niin tiiviisti kiinni tuollaisissa ryhmissä, mutta oltuani hetken mukana tajusin sen olevan luottamus, muiden kannustaminen ja ihmisten jatkuva aktivointi. Aluksi sitä ei edes huomaa, mutta kun siihen kiinnittää huomiota, tajuaa oikeasti, kuinka hyvin Abby johtaa omaa heimoaan ja pitää heitä kasassa.

Nyt kun vertaan Godinin kirjoittamaa listaa heimon parantamisesta, huomaan joka kohdan toteutuvan myös Abbyn heimossa.

Heimon edellytyksiä ovat

  • Yhteinen kiinnostuksenkohde (urheilu)
  • Alusta/tapa kommunikoida (Facebook)

 

Kuinka johtaja pystyy kasvattamaan heimon ja sen jäsenien tehokkuutta:

  • Muuttamalla yhteisen kiinnostuksen intohimoiseksi tavoitteeksi ja haluksi aikaansaada muutosta (urheilu ja sen kautta oman kehon muokkaus)
  • Antamalla työkaluja, jotta jäsenet pystyvät olemaan vielä paremmin yhteydessä toisiinsa. (maksullinen ohjelma, Facebookryhmät)
  • Hyödyntämällä itse heimoa sen kasvattamisessa ja uusien jäsenten hankinnassa (puskaradio toimii, kuka ei haluaisi olla tuollaisessa tukiryhmässä mukana, tulokset puhuvat myös puolestaan)

 

 

Vaikka näen Tiimiakatemian yhtenä isona heimona, sanoisin, että nuo kohdat heimon ja sen jäsenien tehokkuuden kasvattamisesta toteutuvat paremmin tiimitasolla. Ainakin minusta on tuntunut, että viime aikoina koko talon johtaminen tai ainakin sen inspiroiminen on ollut puutteellista. Tiimit onnistuvat tässä paremmin, ovathan ne myös helpommin johdettavissa, koska ne ovat pienempiä ihmismassoja, mutta myös, koska niiden johto on jatkuvaa, fokusoitua ja tavoitepohjaista, jossa on jatkuva seuranta. Valmentajat kyllä asettavat rajoja ja kertovat mikä meidän visio on, mutta, jotenkin se ei tunnu toimivalta johtamiselta. Esimerkiksi käytännössä kaikki talon tapahtumat, ovat tiimiyrittäjien järjestämiä. Niihin kyllä annetaan rajat, mitä se saa tai ei saa olla ja jotain asioita, millainen tunnelman tulisi olla. Mutta kuitenkin mielestäni valmentajilla on tässä vähän liian valmentajamainen ote. Emme me kaikki osaa ymmärtää talon suuntaa ilman, että sitä kerrotaan suoraan tai, että sitä tuotaisiin useammin esille. Olisi hienoa nähdä joskus, esim. valmentajien itse järkkäämä tapahtuma, jossa he oikeasti toisivat esille, mihin me haluamme tähdätä ja kuinka kehittyä. En tiedä, ehkä tätä on luvassa nyt kun 2018 vuoden alussa Tiimiakatemialle synnytetään uudet johtavat ajatukset.

Tagit: , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!