Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tuhonomia

Kirjoitettu 11.09.16
Esseen kirjoittaja: Teemu Lamminaho
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tuhonomia
Kirjan kirjoittaja: Valtteri Karjula
Kategoriat: 1. Oppiminen

Tuhonomia, 1.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

 

Tuhonomia

 

Odotin mielenkiinnolla Valtterin kirjaa ja pakkohan se oli saada sitten kun se ilmestyi. Kirjasta ilmenee pitkälti millainen tyyppi Valtteri on ja minkälainen hänen taipaleensa on Tiimiakatemialla ollut.

Meillä Valtterin kanssa on useampia isompia tekijöitä yksityiselämässä, jotka yhdistävät meidän tarinaamme.

Tätä kautta alkoi miettimään omaa matkaa Tiimiakatemialla, joka on myöskin kohta ohitse. Aloitimme molemmat 2013 Akatemian ja nyt Valtteri on jo valmistunut ja itse pitäisi jouluna tästä paikasta siirtyä seuraavaan elämänvaiheeseen. Aika menee niin älyttömän nopeasti, ettei sitä tajuakkaan. Alussa mietti miten on mahdollista edes selvitä tästä koko 3,5 vuodesta, mutta on sitä huomaamatta vain tehnyt hommia ja samalla suorittanut tutkintoa.

Laivuri on itselläni ollut hyvin suuressa osassa opiskelua. Sitä kautta olen saanut todella paljon tietoa ja taitoa tulevaisuutta varten. Toinen on oma tiimi. Kaksi kertaa viikossa tapaaminen ja asioiden käsittely on kasvattanut kyllä itseä paljon. Tajuaa jotenkin aivan erilailla nykyaikaisen johtamisen ja organisaatioiden toiminnan. Miten tärkeä on viestiä ja ottaa kaikki huomioon toiminnassa.

Tajusin tuossa jokin aika sitten, kun valmistuminen lähestyy, että samalla mallillahan pystyy toimimaan myös akatemian jälkeen, jolla olemme toimineet tämän 3,5 vuotta. Keksimällä liikeidean, hankkimalla siihen tietoa, hommaamalla projektiryhmän jonka kanssa toimia. Usealta ihmiseltä saa kuitenkin, niin paljon erilaisia näkökulmia, joita ei yksinään osaa ottaa huomioon.

Oli myös hauska huomata miten rohkea Valtteri on teoissaan. Hän uskaltaa olla oma itsensä ja toimia niin kuin parhaaksi näkee. Myynti tuntuu olevan hänen mielenkiintonsa ja sitä hän rohkeasti osaa toteuttaakin. Itsellä ei esimerkiksi olisi tullut pieneen mieleenkään, että voisi valmistua puolta vuotta aikaisemmin, jos pystyisi.

Hänellä oli myös työpaikka valmiina, kun valmistui. Tämä on kyllä arvostettavaa toimintaa, kun taas monilla ei ole minkäänlaista hajua siitä mitä tekisi valmistumisen jälkeen.

Kirja oli kokonaisuudessaan mielenkiintoinen. Johtuen varmastikin siitä, että tunsi tämän kirjoittajan. Silloin kun sai kuulla, että Valtteri kirjoittaa kirjaa, oli jo itsestään selvyys, että haluaa sen lukea. Mutta voin suositella luettavaksi Tiimiakatemiasta kiinnostuneille tai muuten vain mielenkiintoisen tekstin vuoksi.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!