Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tuhonomia – Valtteri Karjula

Kirjoitettu 26.05.16
Esseen kirjoittaja: Linnea Häyrinen
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tuhonomia
Kirjan kirjoittaja: Valtteri Karjula
Kategoriat: 1. Oppiminen

Tuhonomia - Valtteri Karjula, 5.0 out of 5 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Valtteri Karjula on mystinen. Ensimmäinen kohtaaminen on aina ratkaiseva tutustuttaessa uuteen ihmiseen ja Valtterin kohdalla kohtaaminen on jopa pelottava. Riippuen siitä, millainen kokemus ihmisellä on elämästä mutta kun tupsahtaa Tiimiakatemialle suoraan lukiosta perheyrityksen keskeltä ja kohtaa Valtterin, joka ensimmäisenä ilmoittaa pöllivänsä muiden ideat ja häipyvänsä raahelaisittain puhuen, ei voi välttyä pelonomaisilta tunteilta. Tuossa jäbässä on jotain todella mystistä, ajattelin.

Valtteri päätyy viettämään akatemia-vuotensa kanssani samassa tiimissä ja saman tien hän ottaa meistä isovelimäisen otteen. Jokainen, joka ei omista isoveljeä varmasti tietoisesti hakee sen tyyppistä henkilöä elämäänsä. Isoveli kopaisee välillä arkoihin paikkoihin mutta välittää aidosti ja kertoo tarinoita. Sellainen isoveli Valtteri on myös Nimionille.

Valtteri on myyjä. Elävimmin mieleeni jää hetki, jolloin Savelan Onkapannussa harjoittelemme tiimin kanssa puhelinmyyntiä. Se on niin luonnollinen! Pälpättää raahen murteella tuiki tuntemattomalle, kylmälle kontaktille ja saa kaupan. Me muut nauretaan, mitä ihmettä toi tekee. Ensimmäiset myyntiprojektini olen toteuttanut Valtterin kanssa ja olenkin sen vuoksi kokenut myös yhteisiä onnistumisen tunteita hänen kanssaan myynnin saralla paljon. Pinkkuvuonna pääsemme kolmen muun tiimiläisen kanssa pohjanmaalle myyntiseminaariin Valtterin avulla. Tuo seminaari avaa minulle myyntiä ja sytyttää kipinän myymään asiakkaille ratkaisuja!

Tuhonomia kertoo Valtterin tarinan Tiimiakatemialta. Väkisinkin alan miettiä omaa tarinaani ja kehityskaarta Tiimiakatemialla. Täytyy palata alkuun. Lukiossa olen äänekäs, olen mukana eri toimikunnissa. Yläkoulussa vaikutan Nuorisovaltuustossa sekä oppilaskunnan puheenjohtajana. Olen todellinen jokapaikanhöylä. Olen aina se kaveriporukan äänekkäin ja rohkein toteuttaja. Astellessani Tiimiakatemialle huomaan, että se lukioaikainen sosiaalisuus ei ole mitään verrattuna tähän Tiimiakatemian meininkiin ja huomaan olevani hiljaisempi. Tai oikeastaan en ole hiljaisempi, kaikki muut vaan ovat minua sosiaalisempia ja äänekkäimpiä. Miten saisin oman ääneni kuuluviin…Ajan kanssa, olemalla oma itseni.

Valtterin hienoimpia ominaisuuksia on erilaisuuden hyväksyminen ja parin vuoden aikana hän saa istutettua tuon ajatuksen meihin muihin Nimionilaisiinkin. Erilaisuuden hyväksyminen on välttämättömyys tiimiytymisen kannalta. Meidän tiimi palkitaankin syksyllä 2015 rakettipäivillä hienolla Golden Step-tiimipalkinnolla. Olemme siis ottaneet ison harppauksen tiiminä ja se näkyy myös tiimistämme ulospäin.

Kolme ja puoli vuotta on hyvä aika yhteen elämänvaiheeseen ja Valtteri tuntuu ottavan kaiken ilon siitä Tiimiakatemialla irti. Hän valmistuu meistä ensimmäisenä puoli vuotta etuajassa meihin muihin verrattuna. Hänellä on opintopisteitä edellisistä opinahjoista. Valtteri kokee sen hetken ensimmäisenä tiimistämme, valmistumisen. Sitä kaikki odotamme ja siihen pyrimme. Valtteri näytti koko Nimionille kuinka opinnäytetyö kirjoitetaan kahdessa viikossa ja napataan arvosanaksi vitonen. Viimeisenä keväänä tiimissä Valtteri otti roolia tiimimme tulevaisuuden coachina hyvin Valtterimaiseen tyyliin, esimerkillä johtamalla, turhaa paapomatta.
Valtteri työllistyy heti valmistuttuaan verkkoratkaisuja tarjoavan yritykseen ja pääsee tekemään niitä hommia missä hän on taitava, markkinointia. Siinä vaiheessa kun Tiimiakatemialta valmistuu ei riitä, että on verkosto, jota hyödyntää vaan täytyy olla myös hyvä tyyppi. Hyvä tyyppi Valtteri totisesti on!

Kiitos Valtteri lukukokemuksesta. Suosittelen kirjaa kaikille Tiimiakatemiasta kiinnostuneille, siellä käyneille tai muuten vaan mielenkiintoisen tekstin janoisille lukijoille.

Linnea Häyrinen
linnea.hayrinen@nimion.fi

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!