Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tulokseen tiimityöllä

Kirjoitettu 20.11.18
Esseen kirjoittaja: Johanna Lamberg
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tulokseen tiimityöllä
Kirjan kirjoittaja: Kari-Magnus Spiik
Kategoriat: 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

”Tiimi on itseohjautuva työryhmä”

Halusin ottaa kyseisen kirjan lukuun, koska haluan saada tietoa, kuinka voimme yhdessä viedä meidän tiimiä eteenpäin. Olemme kokeneet niin onnistumisen hetkiä, kuin myös haastavia tilanteita. Kuinka saamme tiimistämme tehokkaan, itseohjautuvan ja pääsemme hyvään tulokseen?

Olemme olleet tiiminä nyt kolme kuukautta. Luottamusta on syntynyt ja alamme tuntemaan toisiamme paremmin. Silti tiimissämme osa tuntee, että eivät koe kuuluvansa porukkaan. Kuinka saamme kaikki tuntemaan olonsa arvostetuksi tiimissä? Jotta arvostuksen tunteet täyttyvät, tarvitsee yksilö mahdollisuuden vaikuttaa tiimintoimintaan, osallistumista asioiden suunnitteluun ja päätöksentekoon. Tiimissämme on niin hiljaisempia  kuin äänekkäitä persoonia. Hiljaisemmat jäädessään pois päätöksenteosta, suunnitelusta ja ideoinnista voivat kokea olonsa ulkopuoliseksi. Jotta kaikki kokisivat kuuluvansa tiimiinsä, täytyy puhua avoimesti, tehdä yhdessä ja kantaa vastuu yhdessä. Tiimimme onkin hajautunut tällä hetkellä pienempiin porukoihin projektien mukaan. Tämä vaikuttaa siihen, että emme vietä kaikkien kanssa niin paljoa aikaa kuin mitä ihan opintojen alussa vietimme. Se, että emme tee yhdessä projekteja vaikuttaa siihen, että emme pääse tutustumaan kunnolla toisiimme ja rakentamaan kunnon luottamusta. Kehityksenä tässä voisi toimia, että yritämme tehdä projekteja mahdollisimman paljon eri ihmisten kanssa tiimistämme, eikä aina niiden kenen kanssa tulee parhaiten toimeen. Lisäksi hankkisimme koko tiimiä työllistäviä projekteja. Yhteinen työreissu vaikka Tampereelle, kyllä varmasti rakentaisi meidän tiimiä!

 

Oma-aloitteisuus tiimityöskentelyyn

Jotta saamme tiimimme toiminaan paremmin, se vaatii henkilökohtaisesti jokaiselta panostusta asiaan. Ei voi vain odottaa, että eiköhän tämä tästä kehity. Itsensä arvostaminen, positiivinen asenne muita kohtaan, kärsivällisyys sekä rohkeus asettaa itsensä peliin ovat tärkeimpiä asioita mitä yksilöltä vaaditaan tiimityössä. Näiden lisäksi tarvitsemme myös jämäkkyyttä pysyä omissa kannoissa, vaikka tekisi mieli antaa periksi. Jos yksilö ei anna mielipiteitään tai ajatuksiaan palavereissa, on vaikea kokea kuuluvansa tiimiinsä. Tarvitsemme oikeat menetelmät saadaksemme meidän hiljaisemmat persoonat myös ääneen. Suunnittelutuokiot voitaisiin pitää ensin pienemmissä ryhmissä, mikä pienentäisi kynnystä antaa omaa ääntä esille. Näistä kokoonnuttaisiin jakamaan ideat koko tiimille. Annetaan tilaa ja aikaa heille, eikä varsinkaan puhuta kenenkään päälle.

Oma-aloitteisuutta tuhoaa valtavasti liiallinen vertailu. En ole varma onko tiimissämme koettu sitä, että vertaillaan ihmisiä ja heidän osaamista toisiin. Jos ihmisellä on huonoja kokemuksia tilanteista, jossa on jäänyt ryhmän huonoimmaksi, vaatii se aikansa ennekuin hän ottaa jämäkästi oman paikkansa uudessa tiimissä. Emme kuitenkaan ole menneisyytemme armoilla, vaan meillä jokaisella on mahdollisuus tehdä uusia valintoja.

Itse opiskellessani ennen Tiimiakatemiaa puoli vuotta Tampereen Proakatemiassa, koin itseni tiimistä ulkopuoliseksi. Suurin syy siihen oli oma-aloitteisuuteni. En saanut itseäni ääneen, enkä tuotua omia mielipiteitäni esille. En osannut arvostaa itseäni, enkä kokenut omia ajatuksiani yhtä tärkeiksi kuin mitä muilla oli. Kun sain uuden alun aloittaa Tiimiakatemialla uuden tiimin kanssa, osasin ottaa erilaisen asenteen toimintatapaani ja pystyn helpostikin jakamaan ajatukseni ja mielipiteeni muille. Ymmärrän myös paremmin uudessa tiimissäni niitä hiljaisimpia ihmisiä, koska koin itse saman Tampereella ollessani. Ehkä tärkeimpänä oivalluksena olen tajunnut, että mitään pahaa ei tule tapahtumaan vaikka sanoisinkin välillä väärin tai jotain ei niin tärkeää. On hyvä aloittaa pienestä ja sanoa esimerkiksi treenien aikana yksi mielipide. Kun ensimmäinen mielipide on sanottu, kokee olonsa helpommaksi sanoa uudestaan jotain.

 

Pelisäännöt

Tiimit tarvitsevat aloittaessaan pelisäännöt. Loimme tiimillemme yhteiset pelisäännöt opintojen alkuvaiheessa, mutta en ole varma muistetaanko niitä enää kunnolla. Pelisääntömme eivät ole missään näkyvillä muistuttamassa tiimiämme niistä. Olemme sopineet, että voisimme arvostaa toisten aikaa tulemalla ajoissa palavereihin sekä treeneihin. Edelleenkin osa ihmisistä valuu paikalle myöhässä. Toiset arvostavat sitä, että palaverit päästään aloittamaan ajallaan ja kokevatkin myöhästymiset turhauttavaksi. Mitäpä jos pelisäännöt olisivatkin meidän tiimipöydällä koko ajan näkyvillä? Muistuttaisiko se tiimiläisiämme niistä joka päivä, kun saapuvat toimistolle. Pelisäännöt on luotu noudatettavaksi. Niiden noudattaminen kasvattaa luottamusta toisiin, sekä sitoutumista tiimiin. Kun yksikin ihminen jättää noudattamatta sääntöjä, vaikuttaa se koko tiimiin.

Suurinta osaa pelisäännöistä kuitenkin noudatetaan erittäin hyvin. Se on positiivinen askel parempaan suuntaan. Viestintä toimii hyvin ja asiat ilmoitetaan Slack-sovellukseen ajoissa. Olemme pitäneet virkistäytymisiltoja viikoittain, jossa pääsemme tutustumaan toisiimme myös työajan ulkopuolella. Pidämme maanantaisin aina yhteisen Kickstartin, jossa käymme viikon tehtävän ja tavoitteet läpi. Nämä ovat hyviä asioita.

 

Kuinka pääsemme hyvään tulokseen?

Meillä täytyy olla pohjana luotuna pelisäännöt ja luottamus toisiin. Jokaisen tiimiläisen on oltava oma-aloitteinen ja tuoda ajatuksiaan tiimille. Olla positiivisilla asenteella!

Näiden lisäksi on tärkeää projektien suhteen, että kaikilla on yhteinen päämäärä ja yhteiset tavoitteet. Tavoitteet käydään selkeästi läpi, jotta ne ovat täysin selvät kaikille. Aikaa käytettään riittävästi ennakkosuunnitteluun ja suunnitelmat ovat nähtävillä koko ajan. Jokaisen mielipidettä kuunnellaan ja annetaan mahdollisuus vaikuttaa suunnitteluun. Vuorovaikutus palavereista siirtyisi myös muihin tilanteisiin työpäivän aikana. Jokainen hoitaa oman vastuunsa ja voidaan luottaa siihen, että se hoituu.

On tärkeää osata arvostaa myös erilaisia persoonia, vaikka kaikkien kanssa ei tulisi täydellisesti toimeen. Tiimissämme on paljon erilaisia persoonia, mutta se luo sen, että työskentelymme on rikkaampaa. Yksi tärkeä kysymys kuitenkin on, että osaammeko tiiminä käsitellä erilaisuuden aiheuttamia ongelmia ja ristiriitoja rakentavasti? Kun tiimissä on paljon erilaisia persoonia, syntyy myös hyvin erilaisia mielipiteitä. Päätöksenteko on ollut haastavaa tiimissämme. Käsitellessä tiettyä aihetta, saatamme toistaa asioita uudestaan, emmekä etene mihinkään. En tiedä, olisiko ratkaisuna tähän jopa perinteinen käsiviittaus äänestysmenetelmä. Jos kaikki eivät olet tyytyväisiä tulokseen, käydään asia vielä läpi ja yksilö yrittää sopeutua tilanteeseen.

Kirjassa annettiin vinkkejä, kuinka parantaa tiimipalavereiden tehokkuutta. Palaverisisältö jaetaan kolmeen osaan: tiedotettavat, päätettävät ja keskusteltavat. Tiedotettavat osio sisältää vain tiedotettavia asioita ja niitä ei käsitellä sen enempää eikä niistä keskustella. Päätettävät osiossa käsitellään tulevia asioita, jotka tarvitsevat jonkun päätöksen tai ratkaisun. Jos keskustelu alkaa rönsyillä liikaa tai toistaa itseään, voi vetäjä todeta, että tästä eteenpäin puheenvuorot saavat päättyä päätösehdotukseen tai kannatukseen. Keskusteltavat osio sisältää vapaata ideointia ja keskustelua mitä voitaisiin tehdä.

 

Loppusanat:

Tiimimme on kehittymässä hyvään suuntaan, mutta se tarvitsee vielä parannuksia niin pelisääntöjen noudattamisessa, kuin oma-aloitteisuuden parantamisessa. Meidän tulee saada kaikki ääneen antamaan mielipiteitänsä ja myös hallita niitä, jotka yrittävät ottaa liikaa valtaa. Meidän tulee ymmärtää erilaisuutemme ja arvostaa muita ja heidän tekemiään töitään. Käyttää aikaa tehokkaasti ja löytää oikeat menetelmät siihen. Antaa niin positiivista kuin rakentavaa palautetta muille. Potentiasta kehittyy vielä huippu tiimi!

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!