Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tulos syntyy teoista

Kirjoitettu 23.02.19
Esseen kirjoittaja: Elina Tolppi
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tulos syntyy teoista
Kirjan kirjoittaja: Keijo Mäenpää
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tulos syntyy teoista esittää talouden yksinkertaisesti ja havainnollisesti. Kirja on täydellinen sellaiselle henkilölle, jolla on talouskäsitteet täysin hukassa. Itselleni kirja toimi hyvänä kertauksena, mutta kyllä se myös laittoi pohtimaan niin Waiston taloutta kuin omaa suhdetta talouteen.

Oma suhteeni talouteen on muuttunut merkittävästi Tiimiakatemian aikana. Lapsena olin höveli rahan käyttäjä. Kun saimme pikkuveljeni kanssa isovanhemmilta rahaa, pyöräilimme saman tien sokerihumalassa kauppaan ostamaan lisää karkkia. Olen kuitenkin vanhemmiltani oppinut, että raha ei kasva puussa ja sen eteen täytyy tehdä töitä. Olen pienestä pitäen kerännyt marjoja ja saanut siitä mukavasti rahaa, mutta aina rahoille löytyi käyttöä. Olen aina ollut kova tekemään töitä ja tienannut omat rahani mutta en ole ollut mikään maailman säästeliäisin ihminen. Tiimiakatemialla talous koskettaa kaikkia, jolloin siitä täytyy olla kiinnostunut ainakin jollakin tasolla. Tiimin talous ei kuulu vain talouspäällikölle vaan se kuuluu jokaiselle tiimiläiselle.

Vastasin viime kesänä Gr8 Waken taloudesta. Kesän aikana opin paljon talouden perusasioita, minkä lisäksi opin seuraamaan taloutta. Tärkeimpänä asiana koen kuitenkin sen, että kesän aikana kiinnostuin taloudesta ensimmäistä kertaa oikeasti. Ymmärsin, kuinka tärkeää on johtaa myös lukujen avulla. Pidimme vasta taloustreenit ja treeneissä sain uuden tittelin; ”talouspäällikön oikea käsi”. Toivon, että pikku apulaisena toimiminen auttaa talouspäällikköä, mutta tuo myös minulle vahvempaa osaamista talouspuoleen. Erityisesti haluan tehdä Waiston taloudesta näkyvämpää. Talous on meillä aina ollut kunnossa, kiitos talouspäällikköjen. Taloudella johtaminen on kuitenkin jäänyt vähäiseksi. Toivon todella, että pääsemme tänä keväänä liikevaihtotavoitteeseemme. Toivominen ei kuitenkaan riitä vaan tässäkin tapauksessa tarvitaan vankkaa johtamista niin talouspäälliköltä kuin koko johtoryhmältä.

Tänä vuonna talouteen on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota, sillä meidän tulee tehdä rahat maailmanympärimatkalle vuoden loppuun mennessä. Jokaisen tulee tänä vuonna tehdä kovasti töitä, jotta pääsemme kaikki unelmiemme reissulle. Tällä hetkellä tilanne on se, että katsomme noin kerran kuukaudessa taloustilanteen ja kevään/syksyn alussa asetamme liikevaihtotavoitteen. Silloin tällöin puhumme taloudesta. Talouskatsaus täytyy tuoda useammin tiimille, varsinkin, jos tavoitteet eivät tahdo täyttyä. Taloudesta tulisi puhua huomattavasti enemmän ja pieniäkin kauppoja tulisi juhlistaa. Talousasioiden tulee olla selkeitä, jotta jokainen tiimiläinen pysyy kärryillä ja pystyy halutessaan seuramaan sitä myös itse, vaikka päivittäin. Toivon, että saamme yhdessä talouspäällikön kanssa vietyä Waiston talouden seuraavalle asteelle.

Mielestäni kirjassa oli esitetty selkeästi yrityksen missio, visio, päämäärät ja arvot.

Missio – Miksi yritys on olemassa ja mikä on sen perustehtävä?

Visio – Millainen toimija yritys haluaa olla tässä tehtävässä?

Päämäärät – Mitä yritys haluaa saavuttaa tässä tehtävässään?

Arvot – Mitä asioita yritys arvostaa ja mitä periaatteita haluaa noudattaa toteuttaessaan tätä tehtävää?

Nämä asiat ohjaavat yrityksen kehittymistä ja kasvamista. Yhdessä näistä kaikista muodostuu yrityksen tahtotila eli se millainen yritys haluaa olla. Emme ole Waistossa vieläkään kirjanneet näitä ylös vaikka uskon, että meillä on melko samanlainen käsitys esimerkiksi päämäärästä ja arvoista. Uskon, että näistä keskusteleminen ja niin mission, vision, päämäärän kuin arvojenkin asettaminen ohjaisi tiimiä yhteiseen suuntaan. En tiedä, onko enää järkevää käyttää aikaa näiden pohtimiseen, kun aikaa on alle vuosi jäljellä. Ehkä. Kun aika alkaa vähenemään, on vaikea miettiä, mihin kannattaa käyttää aikaa ja mihin ei. Jatkossa haluan, että nämä ovat yrityksessä alusta asti kunnossa.

Tuottavuus ei tarkoita, että juostaan kovempaa. Se tarkoittaa, että kävellään lyhyempi matka.

Kyseinen lause jäi päällimmäisenä kirjasta mieleen. Osui ja upposi. Liian usein ajatellaan, että tehokkuuden tarkoituksena on puristaa viimeisetkin hikipisarat ihmisestä, vaikka tehokkuuden parantaminen tarkoittaa oikeasti parhaimmillaan henkilöstölle kevyempää ja motivoivampaa työtä. ”Tuottavuus paranee, kun ymmärretään, mikä on liiketoiminnan kannalta oleellista, ja karsitaan turhat pois.” Tavoitteet ja suunnitelmallisuus ovat tärkeitä, jotta pysymme oikeiden asioiden äärellä. Ilman selkeätä päämäärää, saatamme tehdä paljon, mutta turhaan.

Uskon, että tiimi on tehokkaimmillaan silloin, kun 1. tavoitteet ovat kunnossa, 2. ihmiset ovat ns. oikeilla paikoilla 3. uusissa projekti-ideoissa asiakas otetaan alusta asti mukaan kehitystyöhön. Tavoitteemme alkavat pikkuhiljaa olla toimivia ja olemme alkaneet löytää omat vahvuusalueemme. Suurimpana ongelmana näen sen, että asiakasta ei oteta tarpeeksi ajoissa projekteihin mukaan. Teemme hirveästi töitä, jotta projekti-ideamme tai tarjouksemme on täydellinen tietämättä, mitä mieltä asiakas on tai mitä hän oikeasti haluaa. Jos asiakas otettaisiin heti alusta asti mukaan, pysyisimme oikealla raiteella emmekä tekisi niin paljoa turhaa työtä. Nopeat kokeilut tulee viedä käytäntöön.

Tähän kirjaan on hyvä palata uudelleen, kun talouden kanssa tulee tenkkapoo-tilanteita.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!