Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tulos syntyy teoista

Kirjoitettu 08.12.15
Esseen kirjoittaja: Aleksi Suomala
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tulos syntyy teoista
Kirjan kirjoittaja: Keijo Mäenpää
Kategoriat: 2.2. Tiimityön taidot ja työkalut, 4.6. Strategiakirjat

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Oikea kirja tähän paikkaan?

Tulos syntyy teoista, en voisi olla enempää samaa mieltä kirjan kirjoittajan Keijo Mäenpään kanssa. Kirja on kirjoitettu hyvin esimerkkejä käyttäen, jotta tällainen tampiokin ymmärtää mistä oikein on kysymys. Mielestäni kirja sopii enemmän isompien yritysten talouden johtamiseen, mutta paljon löytyy myös poimintoja aivan tiimiakatemian arkeenkin.

Otan kirjan uudestaan lukuun jos päädyn pyörittämään isompaa yritystoimintaa, jossa en voi vaikuttaa kuin isoihin linjoihin. Koen kirjan antavan apua enemmänkin esimiesten johtamiseen talouden kautta. Pitää nähdä iso kuva ja jokaisen pienen teon vaikutus nettotuloksessa.

Miellä ei mielestäni ole tällä hetkellä kuin yksi projekti johon voi oikeasti käyttää järkevästi aikaa myyntikatteen ja käyttökatteen laskemiseen. Pop up myymälä, tässäkin jälkeenpäin huomattiin että miten perseelleen ne voikin mennä jos näitä ei huomio ennen projektin aloittamista. Merkitys nousee arvoon arvaamattomaan, kun tuotetta aletaan monistamaan, siinä vaiheessa pienetkin erot määrittävät sen mitä jää viivan alle.

Yrityksen toiminnan suunnittelu

Tämä on ensimmäinen lukemani kirja missä mielestäni kerrottiin selkeästi mission, vision, arvojen ja päämäärän ero.

Missio, miksi yritys on olemassa ja mikä on sen perustehtävä?

Visio, Millainen toimija yritys haluaa olla tässä tehtävässä?

Päämäärät, Mitä yritys haluaa saavuttaa tässä tehtävässään?

Arvot, Mitä asioita yritys arvostaa ja mitä periaatteita haluaa noudattaa toteuttaessaan tätä tehtävää?

Näistä muodostuu yrityksen TAHTOTILA, Millainen yritys haluamme olla?

Minusta tuntuu että ainakin minulla on mennyt nämä välillä sekaisin ja taas toisaalta en osaa vastata näihin kaikkiin, muuta kuin omasta puolesta. Sanoisin että tällä hetkellä tekemisestämme puuttuu nämä tärkeät asiat.

Tiimissämme on ainakin kahdenlaista missiota, jotka eivät sulje toisiaan pois. Toisaalta olemme perustaneet osuuskunnan siksi että saisimme opetella yrittäjyyden taitoja ja yrityksen pyöritystä käytännössä. Toinen versio on se että tekeminen ja kokeilu jahtaavat vahvasti unelmia tai niiden etsimistä ja tässä versiossa yrittäjyydellä ei ole painoarvoa. Silti niissä on ristiriitaa, minun tapauksessani yrittäjyyden taitojen opettelu ja jo akatemian aikana bisneksen teko on osuuskunnan ainoa tarkoitus.

Visio paistaa monesti silmään reeneissä, the new era of business. Olemme yksimielisesti käsittäneet visiomme seuraavasti, kuljemme omaa polkuamme ja emme lähde tekemään helppoja projekteja mielellämme ja siitä on seurannut hyviä ja huonoja asioita. Kassakriisiä ja toisaalta paljon erilaisia kokeiluja. Tällä hetkellä visiomme on enemmänkin arvo, eli arvostamme omaa tietä ja oppimiskokemuksia. Visio ei enää ole jokseenkin hämärä tulevaisuuden kuva, tai ainakaan se ei minua enää innosta, se on arvo minulle.

Päämäärät vastaa kysymykseen mitä halutaan saavuttaa. En kyllä osaa vastata todellakaan että mitä Bisnera haluaa saavuttaa. Mymmin? Valmistumisen? Rahaa? En minä tiedä, pitäisihän varmaan tietää se että mihin toiminnallamme tähtäämme. Olemme kuin laiva joka seilaa ilman suuntaa, tuurilla voimme osua johonkin mielenkiintoiseen, mutta toisaalta voimme ajelehtia pitkäänkin ja osua karille. Korostan taas että monella meidän tiimistä on ajatuksia Bisneran päämääristä, mutta mitää yhteistä linjaa ei ole vedetty.

Arvot ovat alkaneet muodostua tiimiimme tekemisen kautta. Arvothan ovat yrityksessä muodostuneita vakiintuneita toiminta tapoja. Tiimimme arvostaa läsnäoloa treeneissä ja tiimiakatemian pippaloissa. Arvostamme yhteistä tekemistä, tiedon jakamista, osaamisen jakamista, ja Aimoa näin äkkisetään mietittynä.

Nämä kaikki muodostavat yhdessä tahtotilan, tahtotila on loistava kuvaamaan tätä kaikkea. Mielestäni emme ole oikeassa tahtotilassa tällä hetkellä, suuri muutoksemme kärsii koska kaikilla ei ole missio, visio, päämäärät ja arvot samoja. Tahtotila muodostuu kun saamme yhteisen kuvan Bisnerasta ja sen tulevaisuudesta. Edessä on varmaankin taas tunnepitoinen keskustelu.

Strategia

Strategia on suunnitelma jolla saavutamme yhdessä mietityn tahtotilan. On nurinkurista puhua strategiasta jollei edellä mainitut asiat ole mietitty ja lyöty lukkoon tiimissämme. Päämääränä on määrittää tapa toteuttaa liiketoimintaa niin, että pystymme toimimaan valituilla markkinoilla. Nämä ovat sellaisia asioita jotka lyödään lukkoon usein moneksi vuodeksi. Meidän tapauksessa onkin ehkä järkevämpää miettiä toimitasuunnitelman kautta tätä asiaa. Eli mietitään vuoden kestävä toimintasuunnitelma ja budjetti sille.

Seuraavaksi vaadin kyllä keskustelun siitä että mitä me oikein yhdessä meinaamme tehdä. Joku yhteinen sävel on löydyttävä jotta tämä on oikeasti järkevää. Joonatanin aloittama muutos on ehdottomasti askel oikeaan suuntaan. Laitoimme rivimme kuntoon ja haluamme yhdessä muutosta, mutta aivan perusasioista keskustelu onkin jäänyt vähemmälle ja vaarana on se että rakennamme huonolle alustalle tulevaa bisnesmahtia. Meillä on oltava selvillä missio, visio, päämäärät ja arvot. Niiden pohjalta on paljon helpompi ponnistaa.

Tagit: ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!