Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tuloskunnossa

Kirjoitettu 13.12.15
Esseen kirjoittaja: Camilla Heikkilä
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tuloskunnossa
Kirjan kirjoittaja: Torfinn Slåen & Anne Slåen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

”Kun urheilija on hyvässä kunnossa, hän tekee hyviä tuloksia. Kun kunto heikkenee, hänen tuloksensa heikkenevät myös. Hyvää kuntoa tarvitaan myös työnteossa. Kutsun sitä tuloskunnoksi”

Syksyn viimeiseksi kirjaksi otin lukuun Torfinn ja Anne Slåenin Tuloskunnossa.

 

Syksyllä huomasi aika hyvin, kuinka oikeasti oma kunto ja hyvinvointi vaikuttaa tuloksiin ja tekemiseen. Monesti ratkean siihen ajattelutapaan, että no kyllä minä pärjään kunhan nyt vaan hommat tulee hoidetuksi hyvin. Mutta tietyssä vaiheessa se alkaa olemaan niin raskasta, että vaikka kuinka yrittäisikin, niin tulokset ja tekeminen kärsii.

Kuinka nyt sitten pidän itseni tuloskunnossa ensi keväänä?

Slåeneiden mukaan tuloskuntoon vaikuttavat ensisijaisesti:
1. Tehtäväkenttä
2. Tulokset & vaikutukset
3. Resurssit
4. Voimat
5. Työtavat, työkalut ja ajatusmallit

 

Työtyytyväisyys riippuu pitkälti siitä, kuinka hyvin tehtäväkenttä ja tulokset vastaavat syvimpiä haluja. Jos omassa tehtäväkentässä on riittävästi asioita, joita oikeasti haluaa tehdä ja niistä tulee riittävä määrä haluamia tuloksia, se lisää työtyytyväisyyttä sekä energisyyttä. Kaikilla on eri vaatimukset sille, mikä on riittävä määrä, mutta työmotivaation kannalta se on tärkeää ainakin kokea toivoa siitä, että haluttujen asioiden osuus voi kasvaa. Itse jos mietin omalle kohdallani tätä, että millaisia asioita ja tuloksia on ollut minun tehtäväkentälläni, niin ei – siellä ei  ole ehkä ollut tarpeeksi niitä haluttuja, energisoivia ja voimaannuttavia asioita. Kaikista tekemistäni projekteista olen oppinut ja oppinut huomaamaan vähän omaa osaamis- ja kiinnostusaluettani, mutta kyllä monet projektit ovat syöneetkin ihan turhaa omaa energiaani. Nyt kuitenkin keväällä tulee olemaan ainakin JTC, Marun kehitystä ja toteutusta sekä Jyväskylän yläkaupungin ja sataman markkinointihommia. Kaikki nämä ovat sellaisia mistä ainakin tällä hetkellä tunnen saavani energiaa, ja jotka ovat minusta samalla kivoja hommia, mutta myöskin sellaisia joista saan opillisestikin paljon irti. Keväällä omissa tavoitteissa on myöskin kartoittaa kiinnostavia yrityksiä ja toimialoja, ja löytää opariaihe. Nämä tulevat projektit ovat sellaisia, joiden tekemisestä pidän, mutta ovatko ne osana omaa tulevaisuuttani? Luultavasti ei. Tai ei välttämättä. Eihän sitä tiedä. Tavallaan olen miettinyt sitä, että onko viimeisenä vuonna ”väärin” tehdä asioita, joista saattaa tietää, että ne eivät ole tulevaisuuden juttuja… Mutta toisaalta taas jos en tiedä omaa tulevaisuuden juttuani, niin miksi en tekisi niitä mitkä tuntuu tällä hetkellä hyvältä?

Suuri osa tuloksista muodostuu toistuvista tekemisistä, jonka takia työtavat sekä rutiinien tehokkuus on ratkaisevaa; kuinka suuri osa käytettävissä olevista resursseista menee haluttujen tulosten tekemiseen ja kuinka paljon menee muuhun. Ovatko minun työtapani ja rutiinit tehokkaita? Käytänkö oman aikani tehokkaasti? Vastaus on: EN. Välillä itsekin ihmettelen, että vaikka omasta mielestäni itselläni itsensäjohtamisen taidot ovat suht korkealla, niin silti oman aikani hallitseminen ja sen johtaminen on käsittämättömän vaikeaa. Venytän usein asioiden tekemistä mahdollisimman pitkälle, käytän aikaani täysin turhiin asioihin ja sitten ahdistun kun asioita on tekemättä. Tiedostan sen, että lykkään asioita, se ahdistaa minua ja silti teen niin. Jos kaikki asiat hoitaisivat aina samantien, kun ne tulevat mieleen, niin luultavasti itsellä ainakin stressitasokin olisi paljon matalampi. Ensi kevään tavoitteeksi otan myös sen, että en lykkää asioita. Kun postiluukusta tulee lasku, maksan sen samantien. Kun maksan firman kortilla, laitan kuitin menemään samantien eteenpäin. En siirrä niitä seuraavaan päivään, tai seuraavaan viikkoon, milloin nyt huvittaisi hoitaa ne, vaan teen ne samana päivänä.

 

Tehtäväkenttä, tulokset ja niiden vaikutukset, resurssit, työtavat jne. kaikki ovat tärkeitä seikkoja tuloskuntoa rakentaessa, mutta Slåeneiden kirjoittaessa tätä kirjaa, he huomasivat voimien olevan tuloksenteon kannalta vähintään yhtä tärkeitä kuin muutkin elementit. Slåenit ottivat tuloskuntomallissa huomioon 12 eri voimaa:

 

1.Tärisyttävän tavoitteen voima

Tavoitteiden tärkeys ja merkitys tuloksenteossa on lähestulkoon välttämätön. Ratkaisevaa on myös se, että syntyykö kaikille tekijöille ymmärrys siitä, miksi tavoite on asetettu.

Ehkä tässä on syy, miksen kovinkaan usein tunne tulosten saavuttamisen hienoutta – minulla ei ole tarpeeksi tavoitteita. Tavoitteeni on suurimmilta osin tullut ulkopuolelta, ja niistä suoriudun ja niistä tulee se tunne, että on suoriuduttu, mutta entäpä oman elämän tavoitteet. Niitä on vähän. ’

 

2.Valikoivuuden voima

Tuloksenteko on niin yksinkertaista tai monimutkaista kuin mitä siitä itse tekee. Usein ihmiset saattavat uskoa, että mitä monimutkaisempi järjestelmä, sen fiksumpi ihminen on sen takana. Mutta Slåenit havaitsivat yritysjohtajien haastattelujen kautta, että enemmän uskotaan yksinkertaistamiseen ja selkeihin ratkaisuihin. Pelkistäminen ja perusasioiden löytäminen on oleellista.

Mitä yksinkertaisempia ja selkeämpiä prosessit ja järjestelmät ovat, sitä helpompi myös muiden on ymmärtää niitä. Ja koska tuloksien kannalta usein on välttämätöntä, että myös muita ihmisiä on mukana, niin yksinkertaistaminen ja selkeys ovat ainoastaan tehokkaampia keinoja.

 

3.Seurannan voima

Tämä on tullut monen monta kertaa huomattua Dynaamiassa ja omissa projekteissa. Mikäli seurantaa ei ole, niin tavoitteet ovat yhtä tyhjän kanssa. Sitä myöten ei myöskään saavuteta tuloksia. Ilman seurantaa ei synny tuloksia.

 

4.Sydämen palon voima

Fyysinen ja psyykkinen läsnäolo johtaa pitkälle, mutta yhtä tärkeää (ellei jopa tärkeintä) on sydämen läsnäolo. Se, että uskoo omaan asiaan myös silloin, kun muut eivät vielä tai enää usko. Kun tekee työtä sydämen palolla ja innolla, työ ei edes tunnu työltä. Tämä on ominaista monelle huippusuorittajalle ja se on yksi tärkeä edellytys huipputuloksille.

Toivon, että vielä jonakin päivänä minullekin tulee jotakin asiaa tai työtä kohtaan niin kova palo, että se ei tunnu työltä.

 

 

5.Läsnäolon voima

Olemalla fyysisesti läsnä, pystyy luomaan turvallisuuden tunnetta sekä luotettavuutta omaan organisaatioon. Aidosti läsnäolemalla pystyy myös selvittämään vertaistensa tarpeita, mutta tämä vaatii myöskin ajatuksien läsnäolemista – fyysinen läsnäolo ei enää riitä.

Dynaamiassa fyysinen ja henkinen läsnäolo on kaikista tärkeintä treeneissä. Huomaa kyllä, kun joku on paljon poissa, niin se verottaa sitä poissaolevaa, kuin koko tiimiäkin. Ainakin itsellä on sellainen olo.

 

6.Vipuvoima

”Kun haluat tuloksia, satsaa muiden energian valjastamiseen”

Varsinkin tiimissä, ja tiimien tuloksien kannalta juuri tämä seikka on olennainen johtamisessa. Itse ainakin on tullut huomattua, että tavoitteilla, tuloksien saavuttamisella jne. ei ole mitään merkitystä mikäli kaikkien energia ja halutaso ei ole suunnattu sinne päinkään. Slåeneiden mukaan aito yhdessä tekeminen, arvostus ja kunnioitus ovat avaimia yhteisen myönteisen energian saavuttamiseen.

 

7.Valovoima

V= vahvuudet
A= asenteet
L= lahjat
O= osaamiset

Hyviä tuloksia ajatellen, ihmisen on hyvä tunnistaa itsestään VALO-voiman osatekijöitä ja elementtejä.
”Valovoimainen ihminen ei murehdi puuttuvia osatekijöitä, vaan tunnistaa ja hyödyntää synnynnäisiä vahvuuksia ja lahjojaan. Hänellä on muihin ihmisiin myönteisesti vaikuttavat asenteet ja hän on kartuttanut jopa ylivoimaista osaamista niissä asioissa, joita hän oikeasti haluaa tehdä”
 

8.Uskomusten voima

Uskomuksemme voivat olla joko edistäviä taikka estäviä. Ne säätävät meidän ajatuksiamme, ja sen kautta tekemisiämme sekä tuloksiamme. Tiedostamalla omat uskomuksemme, pystymme kehittämään ja korvaamaan niitä tarkoituksenmukaisemmiksi.

Itselläni välillä ainakin tuntuu, että omat uskomukset ovat juurtuneet kiinni ja välillä niillä on enemmän estävä vaikutus kuin edistävä. Muutenkin tykkään välillä luoda olemattomia esteitä asioille, joissa ei esteitä oikeasti edes ole. Yhä enemmän ja enemmän olen kuitenkin oppinut huomaamaan ja tiedostamaan asiaa, joka auttaa taas mielenmallien kääntämisessä.

 

 

9.Uuden voima

”Kun haluat tuloksia, ole utelias ja hae uutta.”

Vaikka uudet asiat ja muutokset koetaan usein ahdistavaksi asiaksi, niin ihmisen aivot kuitenkin kaipaavat vaihtelua ja muutoksia. Kyllä itsekin huomaan sen itsestäni, että aina on pikkuinen muutosvastarinta joissakin asioissa, mutta yleensä loppujenlopuksi uusi ja erilainen tekee hyvää. Toki jos muuttuvia asioita on liikaa, niin se saattaa alkaa tuntumaan hyvinkin stressaavalta ja häkellyttävältä. Mutta kuten Slåenit toteavat, niin oikein toteutettuna ja sopivasti annosteltuna uutuudet ja muutosprosessit voivat antaa huikeasti uutta voimaa. Sen huomaa ehkä parhaiten myös siinä, kun jokin asia alkaa jossakin projektissa tökkimään, tai ei ole toiminut kunnolla, niin sitten kun keksii uuden tavan toimia tai toteuttaa, niin tulee ihan uutta puhtia tekemiseen.

 

10.Tarkoituksen voima

Mikä on työn tarkoitus? Miksi haluat tuloksia? Mikä on rahan ja tekemisen takana oleva tarkoitus?

Tämä on sellainen seikka, että se kun on kunnossa, niin se tuo minulle motivaatiota ja sitä kautta tuloksia. Siitäkin huolimatta sitä tulee pohdittua ihan liian vähän. Mutta varmaan tulevaisuuden työnkin kannalta tämä on sellainen, jota pidän isona prioriteettina. Koen, että mikäli tekemiselläni ja tuloksilla ei ole itselle mitään merkitystä, niin se syö aika nopeasti energiaani. Esimerkiksi Lunadellan loppupuolella juuri tämä oli syy miksi energia alkoi loppumaan. En yksinkertaisesti enää nähnyt minkäänlaista merkitystä sille, miksi tein sitä työtä. Okei, kivat ja kiitolliset asiakkaat olivat yksi seikka, joka sai minut pitämään siitä työstä aina silloin tällöin, mutta siinä kaikki.

 

 

11.Näkymättömät voimat

Ihmisissä on näkymättömiä voimia, joiden valjastaminen on mahdollista, muttei välttämättä kovin helppoa.

Näkymättömät voimat voidaan myöskin liittää ilmiöihin ja voimiin, joita ei pysty näkemään, mutta eri aisteja käyttämällä ne aistitaan. Hyvin usein näkymättömät voimat mielletään uskon asiaksi, eikä se ole väärin. Ihmiselämään kuuluu hengellinen ulottuvuus, ja jokainen uskoo siihen juurikin sen verran mitä uskoo.

 

 

12.Kiitollisuuden voima

”Kun haluat lisää tuloksia, ole ensin kiitollinen niistä, mitä olet jo saanut.”

 

 

 

 

Loppuun viimeiset vinkit kuinka nostaa omaa tuloskuntoa:
-Nosta  ja tutki tietoisuuttasi siitä, mitä ajattelet ja teet, mitä oikeasti haluat
-Lujita uskoasi, opi virheistä, luo pieniä välitavoitteita ja kirkasta jatkuvasti miksi-kysymystä
-Näe, usko ja toimi
-Valjasta omia ja toisten voimia
-Ymmärrä ihmismieltä
-Käytä sparraajaa
-Saa muut mukaan

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!