Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tuloskunnossa

Kirjoitettu 31.03.13
Esseen kirjoittaja: Jugi
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tuloskunnossa
Kirjan kirjoittaja: Torfinn & Anne Slåen
Kategoriat: 3.2. Yrittäjän taidot ja työkalut

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Mikä on Innomon tuloskunto? Tuloksenteossa on kaksi merkittävää osaa: tulokset ja tuloskunto. Tähänastiset tulokset riippuvat aiemmasta tuloskunnosta ja tulevat tulokset riippuvat tämän hetken tuloskunnosta ja sen kehityksestä. Kutakuinkin näillä sanoin Tuloskunnossa kirjan kirjoittajat Anne ja Torfinn Slåen kuvailevat tuloskuntomallin. Kirja on hyvä opus, joka kertoo useamman suomalaisen huippuyrittäjän tavoista ja keinoista saavuttaa ja säilyttää tuloskunto huipussaan.

Rehellisyyden nimissä Innomon tuloskunto oli syksystä lähtien aivan katastrofaalisella tasolla ja sen seuraukset kävivät viimeistään alkuvuodesta karulla tavalla ilmi. Kävi juuri niinkuin Tuloskunnossa kirjassakin sanottiin. Meidän aiempi tuloskunto kun oli ollut hyvin heikolla tasolla se tulikin sitten näkyviin pienellä viiveellä, mutta sitäkin rajummin. Nyt viime ajat ollaan taas painettu hiki hatussa hommia ja tehty suurinpiirtein mitä vain, mitä tarjolla on ollut. Tällä työllä paikataan se aiempi saamattomuus ja saadaan tulos taas paremmalle tasolle. Sen korjaaminen kestää aikansa, mutta ehdottomasti taas oikeaan suuntaan ollaan menossa. Moni asia on kärsinyt tästä meidän pienestä notkahduksesta ja hyviä projekteja on jouduttu pistämään väliaikaiselle paussille, kun on pitänyt keskittyä nopeaan tuloksen parantamiseen.

Tulevat tulokset siis riippuvat tämän hetken tuloskunnosta. Tällä hetkellä Innomon tuloskunto on hyvä. Työllä, mitä me juuri nyt teemme mahdollistamme porukan haaveet huippuhienoista kesäprjojekteista. Ilman perusteellista ryhtiliikettä ei olisi toivoakaan niille hommille, mitkä nyt toteutuvat. Kohta Innomo avaa Pielavedelle upouuden keilahallin. Mahtava osoitus, että kaikki on mahdolliista kun käärii hihat ja alkaa hommiin. Ja kun kesä koittaa, toukokuun lopulla myös Satamaravintola Laivuri avaa jälleen ovensa Innomosta tulleiden yrittäjien voimalla.

Tuloskuntoon vaikuttavat ensisijaisesti viisi eri elementtiä, jotka ovat:

– Tehtäväkenttä

– Tulokset, vaikutukset

– Resurssit

– Voimat

– Työtavat, työkalut ja ajatusmallit

Tehtäväkentän tärkeimpänä kohtana on halu tehdä töitä. Mielestäni tällä hetkellä Innomolta löytyy oikea halu tehdä töitä ja se näkyykin viimeaikaisissa parantuneissa tuloksissa. Tämä seikka on edesauttanut myös seuraavaa kohtaa tulokset ja vaikutukset. Sen voimavarana toimii halu saavuttaa. Innomolla siintää kesäprojektit mielessä ja se on ajanut ihmisä yhä kovempaan vauhtiin, koska varmasti kaikki haluavat että mahtavat kesäprojektit on mahdollista toteuttaa.

Ongelmat, mitkä viimeaikaiset työtavat ovat synnyttäneet on resurssit ja voimat puolella. Resursseihin kuuluvat omat ja muiden aika, raha ja energia. Kaikkeen ei yksinkertaisesti ole ollut tarpeeksi resursseja panostaa ja tämä on juuri tilanne, josta aiemmin puhuin kun joitain hyviäkin projekteja on jouduttu ainakin väliaikaisesti pistämään paussille. Oikeilla työtavoilla, työkaluilla ja ajatusmalleilla nämäkin ongelmat ovat mahdollista minimoida.

Innomon tuloskunto on juuri nyt koko ajan nouseva. Todelliset tulokset ovat toivottavasti nähtävissä kesällä ja eritoten syksyllä, kun huippukuntoinen Innomo palaa jälleen akatemialle.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!