Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tuloskunnossa

Kirjoitettu 20.10.13
Esseen kirjoittaja: Niko Niemelä
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tuloskunnossa - Rohkeita ratkaisuja
Kirjan kirjoittaja: Tårfinn Slåen & Anne Slåen
Kategoriat: Yleinen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tuloskunnossa – Rohkeita ratkaisuja

Jaksavatko ihmiset tehdä asioita elleivät ole kunnossa? Jaksaako urheilija tehdä huipputuloksia kilpailusta toiseen puolikuntoisena? Tekevätkö yritykset huipputulosta jos organisaatio tai sen johtaja eivät ole kunnossa? Tuskin. Tårfin ja Anne Slåenin kirja Tuloskunnossa esittää eräänlaisen näkemyksen siitä, mitä vaaditaan tuloskunnon ylläpitämiseen yksilössä ja ryhmässä. Itse halusin kovan paineen ja kiireen keskellä pysähtyä ja miettiä juuri vastausta tähän riemulliseen haasteeseen: Kuinka jaksan ja kuinka saan sekä itseni että muut ympärilläni toimimaan tuloksen eteen pitkäjänteisesti.

”Tärkeitä tuloksia syntyy harvemmin kertatapahtumista, yksittäisistä tekemisistä. Suurin osa tuloksistasi syntyy toistuvista tekemisistä. Näin ollen työtapasi ja rutiinisi tehokkuus on ratkaisevaa, toisin sanoen se, kuinka suuri osa käytettävissä olevista resursseistasi menee haluttujen tulosten tekemiseen ja kuinka paljon menee muuhun.”

Mietin paljon tätä kirjaa lukiessani Tiimiakatemiaa ja tällä hetkellä suurinta projektiani Innovate or die! – innovaatiokilpailua(myöhemmin IOD). Kun luin yllä olevan lainauksen mietin miten tällä hetkellä Tiimiakatemiassa toimitaan. Kuten kolikossa, myös työskentelyssä TA:lla on kaksi puolta. Toisaalta panostetaan paljon kokeiluihin ja yksittäisiin keisseihin. Kokeillaan vähän myyntiä sitten vähän tapahtumia, järkätään ehkä pikku bileet. Ja vain kerran. Toisaalta taas meitä kehotetaan luomaan uutta ja tekemään jokin valmis asia paremmin. Ja mielellään toistamaan jotta edellisen kerran kopit voidaan ottaa käyttöön. Itse olen tehnyt viimeisimpinä projekteina tapahtumia. Tapahtumat eivät välttämättä ole niitä kaikkein suurimpia kultakaivoksia rahallisesti mutta pohjattomia timanttitehtaita opillisesti. Koen, että varsinkin tapahtumia toistamalla on mahdollista oppia paljon. Varsinkin johtamisen saralla olen huomannut että narujen pysyminen käsissä vaatii tapahtumien tuottamisessa voimaa ja kuntoa.

Se, miksi olen ollut tekemässä nyt toista tapahtumaa, on valtava halua saada tapahtumatkin tuottamaan. Moni tapahtuma tekee sen jo ja helppoa olisi mennä kysymään miten he sen tekevät mutta haluan keksiä itse. Yhdistelemällä palasia, keräämällä palautetta, luomalla uutta ja ylittämällä itsensä ja muiden odotukset ja varsinkin tekemällä kovasti töitä aion tähän päästä. Koen itse vain sen että kun toistaa tiettyä juttua hetken aikaa, opin itse enemmän. Totta kai täytyy kokeilla mutta miten ikinä voit oppia jonkun tietyn taidon jos vain säntäilee kokeilusta toiseen toistamatta? Muistaakseni on sanottu että vaatii 10 000 tuntia/toistoa että voit sanoa olevasi ammattilainen. Niinpä.

Entäpä mitä tuloskunnon ylläpitämiseen vaaditaan? Kirjassa esitetään yhdeksän kohdan ”voimakenttä”, joita ajattelemalla ja hyödyntämällä tuloskunto säilyy.

Energia

Sydämen palon voima

Läsnäolon voima

Vipuvoima

Piilevät voimavarat käyttöön

VALO-voima

Uskomusten voima

Uuden voima

Henkimaailman juttuja

Tarkoituksen voima

Näkymättömän voima

Kiitollisuuden voima

 

Kun luin yritysjohtajien tarinoita miten he ovat toimineet omissa yrityksissään hyödyntäen näitä ”voimia”, ajattelin että huh huh. Toki se on heidän oma kertomansa tarina ja näkemys mutta kaikista tarinoista löysin kolme yhdistävää ja omaa johtamisfilosofiaani silmällä pitäen tärkeää tekijää:

–          Jokaisella on oma persoonallinen ja vahva tapa johtaa

–          Jokainen johtaja luo omalla persoonallaan ja ammattitaidollaan onnistumisen edellytykset

–          Saadakseen itsensä ja organisaationsa toimimaan tuloksekkaasti, jokainen johtaja on läsnä, palkitsee onnistumisista ja pohtii riemullisia haasteita rakentavasti.

En ole vielä määrittänyt/kirjoittanut omaa johtamisfilosofiaani. Jokainen noista kolmesta kolahduksesta tulee olemaan siinä varmasti. Mietin tätä kirjaa siis pelkästään johtamisen näkökulmasta, kuten saattaa huomata.

IOD on ollut ja siitä on tullut minulle yhä enemmän tärkeä asia. Olen paljon miettinyt omaa johtamistani ko. projektissa. Siinä on ollut paljon hyvääkin mutta paljon tietysti parannettavaa. Jos mietin johtamistani noiden kolmen tärkeän kohdan kautta, tilanne selkeytyy paljon. Minulla on vahva tapa johtaa. Se että näkyykö johtamistyylini persoonallisuus kovin räiskyvästi ulospäin, sitä minun on vaikea sanoa. Käytän johtamistyylissäni totta kai omaa persoonaa paljon. En ainakaan tiedosta omassa käytöksessäni mitään pakotettua. Mielestäni luon myös projektille onnistumisen edellytykset omalla osaamisellani ja ennen kaikkea sitouttamisella ja mahdollisuuksiin uskomisella. Mielestäni otan roolia paljon etulinjassa ja olen läsnä. Pyrin palkitsemaan onnistumisista ensi kädessä heti tilanteessa ja aina kun jokin maali on saavutettu. Itse kuitenkin uskon palkitsemisen voimaan.

Kun katsotaan tulevaisuuteen, on selvää että paljon täytyy tehdä asioita, jotta tuloskunto säilyy. Kun IOD ensi keväänä järjestetään suurempana, myös johtamiseen tulee haastetta. Haastetta täytyy aina tulla sopivassa suhteessa rutiiniin ja onnistumisiin. Se, mitä aion selkeästi saada omaan toimintaani lisää, on löytää enemmän merkitystä (tarkoituksen voima) omaan tekemiseen. Ennen kaikkea täytyy muistaa pitää merkitys läsnä omassa työssä joka tilanteessa. Lisäksi täytyy pystyä luomaan uutta, ennen kaikkea omassa toiminnassa. Jos itse et kehity, eivät kehity muut eikä tekeminen.

 

Niko Niemelä

niko.niemela(at)idealeka.fi

 

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!