Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tuloskunnossa – Torfinn Slåen, Anne Slåen

Kirjoitettu 02.12.14
Esseen kirjoittaja: Oskari Rouhiainen
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tuloskunnossa
Kirjan kirjoittaja: Torfinn Slåen, Anne Slåen
Kategoriat: 1. Oppiminen, 7.3. Innovatiivisen yrityksen kehittäminen, 7.4. Tulevaisuuden mahdollisuudet

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tuloskunnossa

Torfinn Slåen, Anne Slåen

 

Oskari Rouhiainen

Ideaosuuskunta Into

 

Kirjaan on haastateltu yhtätoista työelämän huippusuorittajaa jotka kertovat seuraavista tuloskuntoon vaikuttavista asioista:

 

Tärisyttävän tavoitteen voima

Valikoivuuden voima

Seurannan voima

Sydämen palon voima

Läsnäolon voima

Vipuvoima (eng. Leverage)

VALO-voima

Uskomusten voima

Uuden voima

Näkymättömät voimat

Kiitollisuuden voima

 

Haastattelut olivat pääosin hyvin mielenkiintoisia muutamaa tylsää lukuun ottamatta.

 

Ajatuksiani joidenkin kyseisten voimien pohjalta

 

Tärisyttävän tavoitteen voima
Minun tärisyttävä tavoitteeni on valmistua Tiimiakatemialta Tradenomiksi ja saada Tiimiakatemia-diplomi. Haluan myös tehdä opinnäytetyön tärisyttävässä ja pärisyttävässä paikassa. Kun tavoitteet ovat selkeät ja ne pitää mielessä niin lähes huomaamattaankin kehittyy kohti niitä. Tavoitteet täytyy asettaa päräyttäviksi koska silloin siitä saatava energia ja drive on suurempi kuin silloin jos tavoite on laimea.

 

Valikoivuuden voima

Minulle valikoivuuden voiman merkitys on oleellinen. Olen usein laittamassa lusikkani jokaiseen soppaan minkä jälkeen moni asia jää tekemättä ja lopputulos on suoritetuissa hommissakin heikohko. Nyt olen 2. vuodelle akatemiaa valinnut yhden yksilöprojektin tiiimin tapahtumatuotannon ohelle ja se on ainakin näin aluksi tuntunut hyvältä valinnalta. Olen sellainen ihminen että minulle optimaalinen tilanne olisi se että teen tasan yhtä hommaa kerrallaan.

 

Seurannan voima

Toimistomme seinällä oli ensimmäisenä vuonna kirjaviisauden sauva. Sauvassa oli jokaisen tiimiläisen naama ja käyntikortti sekä suoritettujen kirjapisteiden määrä. Se oli hauskan näköinen mutta siitä ei nähnyt selkeästi missä kukin menee kirjojen lukemisessa. Nyt toimistomme seinälle on ilmestynyt Afrikan tähti-pelin tyylinen kartta missä tiimiläisten naamat ovat sinitarralla siinä kohtaa reittiä missä kukin kirjapisteissään on ”matkalla”. Tämä on erinomainen visuaalinen tapa seurata ja vertailla omaa kehitystään.

Kotona voisi samalla tavalla laittaa tavoitteitaan kuvaavia mittareita näkyville. Jos esim. tavoitteena olisi säästää 10 000€ asuntolainaa varten voisi seinällä olla vaikka €-kuvia. Lattian tasolla ensimmäisen 1000€  ja katonrajassa 10 000€ kohdalle päästäessä kasassa siis 10 € kuvaa. Työntekijöinä meillä yleensä esimies joka asettaa tavoitteet työntekijän kanssa ja mittareina on usein vain excel-taulukko lukuineen. Henkilökohtaisissa tavoitteissa asia on eri. Ne tavoitteet asetamme itse ja seurannasta vastuussa on aina vain minä. Kannattaa tehdä itselleen niin työpaikalle kuin kotiin omia tavoitteita seuraavat työkalut jotta pystymme seuraamaan päivittäin kehitystämme. Visuaaliset mittarit toimivat myös hyvinä muistutuksina tavoitteista.

 

Sydämen palon voima

Sydämen palon voima tarkoittaa minulle sitä voimaa minkä tuntee kun tekee työtä asian eteen jonka tuntee tärkeäksi ja omakseen. Tiimiakatemia on siitä upea paikka että täällä voit toteuttaa unelmiaan ja periaatteessa tehdä juuri sellaista projektia minkä tuntee omakseen. Aina ennen olen tehnyt kouluissa sitä mitä opetussuunnitelmassa lukee enkä siis ole voinut suuremmin vaikuttaa siihen mitä teen. Haluan tulevaisuudessa työskennellä yrityksessä joka tuntuu omalta tai yrityksessä joka on oma. Silloin tämä voima tulee mukaan peliin.

 

Läsnäolon voima

Läsnäolon voimasta tulee mieleen esimerkki raksahommista missä tein kesätöitä nuorempana n. kymmenisen kesää.

Rakennustyömaalla missä työskentelin oli hyvin päteviä ja reiluja jätkiä töissä mutta kun johtaja ei ollut paikalla niin tauot pidentyivät ja työtahti hidastui silmissä. Johtaja ei ollut pelätty vaan hyvin kunnioitettu. Kun pomo tuli paikalle niin työtahti varmaan tuplaantui.

Johtajan on oleellista näkyä alaisilleen henkilönä joka antaa palautetta niin hyvässä kuin pahassa. Hänen tulee myös olla läsnä ja helposti lähestyttävissä. On yrityksen ja johtajan itsensä hyöty jos tämä tekee itsestään helposti lähestyttävän.

 

Vipuvoima (Leverage)

Purjehdus on opettanut minulle paljon hyödyllisiä taitoja ja ominaisuuksia.

Harjoittelu

Ensimmäisissä kisoissani tulin viimeiseksi ja tunsin että olen aivan kökkö purjehtija. Aloin treenaamaan paljon enemmän kuin seurani muut nuoret. Treenasin myös omatoimisesti ohjattujen treenien ulkopuolella. Mitä enemmän treenaa niin sitä paremmin oppii ja kun tekee jotakin mitä todella rakastaa niin harjoittelu ei tunnu pakolta koskaan. Ensimmäisen kilpailukauteni jälkeen voitin lähes jokaisen kilpailun mihin otin osaa.

Valmentaminen

Ollessani 14-vuotias tuli seuraamme valmentajakato kun suurin osa valmentajista lähti jatko-opiskelemaan muille paikkakunnille. Aloin vetämään treenejä silloin tällöin ja seura alkoi kouluttamaan minusta valmentajaa. Olen toiminut valmentajana purjehduksessa yhteensä 8 vuotta. Ennen kuin muutin Jyväskylään Olin toiminut Lohjan Purjehtijoiden päävalmentajana 3 vuotta ja Kantvikin Purjehtijoiden Päävalmentajana 4 vuotta. Valmensin niin lapsia, nuoria kuin aikuisiakin. Valmentaminen on opettanut minulle kuinka olla tykätty valmentaja mutta samalla hyvin auktoritäärinen eri ikäluokille. Valmentaminen antaa minulle todella paljon. Vaikka merellä tai järvellä olisi ollut raksas päivä olin useimmiten tyytyväinen ja iloinen. Se tunne minkä opettaminen antaa on hyvin vaikea kuvailla. Muistan kaiholla sitä lämmittävää tunnetta rinnassani kun lapsi tulee leirin jälkeen kysymään miten voi jatkaa harrastusta ja päästä minun valmennusryhmääni. Juuri eilen sain tällaisen tunteen kun eräs entisistä valmennettavistani kysyi Facebookissa tulenko KVP:n pikkujouluihin kun hänellä on ikävä minua! Aivan upea tunne! Siitä on yli 2 vuotta kun olen häntä viimeksi valmentanut.

 

Tarkoituksen voima

Usko omaan tekemiseen tulee siitä kun tekee työtä minkä kokee tarkoitukselliseksi. Kirjassa kerrottiin esimerkki tutkimuksesta missä palkattiin hyvällä tuntipalkalla ihmisiä siirtämään hiekkakasa paikasta A paikkaan B ja sitten takaisin. Tarkoitukseton duuni johti siihen ettei yksikään palkatuista kestänyt merkityksetöntä työtä kovinkaan pitkään hyvästä tuntipalkasta huolimatta.

Intossa tilanne on nyt hieman sellainen että ollaan herätty sysyn aikana siihen että halutaan tehdä enemmän yhdessä ja sitä myös vaaditaan tiimiläisiltä mutta jotkut valittavat sitä ettei tiimillä ole projekteja jotka tuntuvat omilta. Tarkoituksen voiman mukaisesti projektien tietysti pitäisi olla mielekkäitä jotta niitä on kiva tehdä ja jotta saa itsensä sen eteen liikkeelle. Jokaisen omalla vastuulla on löytää tiimiläisiä joiden mielenkiinto on samanlainen ja sitten etsiä projekti mikä tuntuu tarkoituksenmukaiselta omalle kohdalle. On ihan turhaa valittaa ettei olemassa olevat projektit innosta riittävästi jotta haluaisi olla yhteisessä projektissa mukana.

Tunnen Torfinnin purjehduspiireistä ja minulle tuli pienoisena yllätyksenä se kuinka kivaa tätä kirjaa oli lukea. Suosittelen!


 

 

 

 

 

 

 

 

Tagit: , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!