Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tunne lukkosi

Kirjoitettu 09.04.19
Esseen kirjoittaja: Annika Palmari
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tunne lukkosi
Kirjan kirjoittaja: Kimmo Takanen
Kategoriat: 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Idiootit ympärilläni -kirjan lukemisen jälkeen innostuin tutkimaan lisää eri ihmistyyppien toimintamalleja, joten olen lukenut aiheesta useita opuksia lisää, ja tämä on yksi näistä kirjoista. Yleensä nämä kirjat keskittyvät vain kuvailemaan yleisellä tasolla erilaisia toimintamalleja ja niiden ilmenemistä, mutta tämä kirja esitteli pikemminkin näiden mallien taustoja sekä ratkaisuja siihen, miten toisten pelkoja ja tottumuksia sekä haasteita voi ottaa huomioon. Juuri näitä asioita tulee ottaa jatkuvasti huomioon, kun työskentelee viidentoista hyvin erilaisen ihmisen tiimissä, joten tiedot tulivat tarpeeseen.

 

Kirja oli perusteellinen ja ehkä jopa hieman monimutkainen: kuvaukset jokaisen ihmistyypin ongelmista olivat turhankin tarkkoja. En jaksanut keskittyä kuin omaan persoonatyyppiin: kun käsiteltäviä tyyppejä on valtava määrä ja jokainen käsitellään yhtä perinpohjaisesti, on vaikea samaistua jokaiseen.

 

Tajusin kuitenkin kirjaa lukiessani, kuinka tärkeää on keskittyä myös muiden kirjan esittelemien ihmistyyppien ominaisuuksiin. Olen aiemmin katsonut asioita vain omalta kantiltani ja pyrkinyt vain kehittämään itseäni, vaikka ehkä suurin hyöty olisikin selvittää, mitkä ovat muiden tiimiläisteni ja läheisteni haasteita ja toimintamalleja. On parempi ymmärtää toisia ja mukauttaa toimintaa heidän mukaansa kuin vain itse opetella olemaan täydellinen mutta ymmärtämättä toisten tunteita, pelkoja ja heikkouksia. Ymmärrän nyt, että toimintojen taustalla ei todellakaan ole halu olla paha tai ilkeä, vaan että ihmiset haluavat vain itse selvitä parhaansa mukaan omista haasteistaan ja ongelmistaan, minkä vuoksi he toimivat omalla tavallaan. Siksi meidän jokaisen tulisi yrittää ymmärtää toisten haasteita ja auttaa heitä selviämään niistä.

 

Itselleni iso huomio kirjassa oli se, miten opitut toimintamallit ohjaavat käyttäytymistämme täysin huomaamattamme, alitajuisesti. Sen tiedostaminen, että näistä malleista voi oppia pois ja näin vähentää huonojen toimintamallien aiheuttamia ongelmia, oli sekä valasieva että helpottava ajatus. Jos ei ole tyytyväinen itseensä, voi asioita muuttaa, vaikka muutos tapahtuisikin hyvin hitaasti. Prosessi on erittäin haastava, sillä jotkin toimintatavoista on niin automaattisia, että itseään täytyy valvoa tarkasti, että sen huomaa ja siihen pystyy vaikuttamaan.

 

 

Omassa tiimissämme on ollut ongelmana, että teemme enemmän yksilösuorituksia kuin koko tiimin menestystä parantavia tekoja. Ajattelemme, ettemme ole yksilöinä vastuussa tiimin kehityksestä. Esimerkiksi kirjapisteet koetaan omaksi suoritukseksi eikä koko tiimille tärkeäksi asiaksi, minkä vuoksi lähes jokaisen kirjojen lukeminen on myöhässä eikä esseitä tai opittuja asioita tuoda koko tiimin tietoisuuteen kovin usein. Tähän voisi auttaa juuri se, että ymmärtää mistä ongelmat johtuvat yksilöillä. Miksi jollekkin on vaikeaa kokea yhteishenkeä tiimissä? Miksi joillekkin on vaikeaa hoitaa aikatauluttamista? Miksi joillekkin on vaikeaa kehittyä hyväksi tiimipelaajaksi? Miksi jotkut pelkäävät haasteita?Kun jokaisen yksilön taustat ja haasteet ymmärretään, voidaan heitä tukea oikeilla toimilla. Helposti yritetään auttaa ja tukea toisia aina samalla tavalla: tietty toimintatapa voi olla loistava yhdelle tiimiläiselle mutta toiselle loukkaava, painostava, ahdistava tai ärsyttävä. Kun ymmärtää, mitkä tekijät vaikuttavat toisen toimintaan tahattomasti, on toisten auttaminen tehokkaampaa. Oikealla toiminnalla vältetään se, että ärsytetään ja lannistetaan tahattomasti toisia, mikä ajaa heitä henkisesti loitommalle tiimistä.

 

 

Kirjan lukemisen jälkeen päätin, että keskityn itseni kehittämisen sijaan toisten tomintamallien ymmärtämisen opetteluun. Aiemmin luulin, että olemalla täydellinen olen myös rakastettu ja arvostettu mutta kirjan myötä tajusin, että täydellinen ihminen on jokaisen ihmisen mielestä erilainen eikä yhtä oikeaa toimintatapaa ole, joka pätisi kaikkien ihmisten kanssa. Yritän opetella, miten olla täydellinen vastapeluri jokaisessa keskustelussa jokaisen erilaisen ihmisen kanssa. Tavoitteena olisi se, että en yrittäisi enää käännyttää ihmisiä ajattelemaan kuin minä, vaan sen sijaan pyrin opettelemaan ajattelemaan kuin muut.Jos onnistun muuttamaan omaan napaan tuijottamisen muiden hyvinvoinnin ajatteluun, uskon, että pikkuhiljaa alan arvostamaan enemmän tiimiläisiäni ja sen myötä myös koko tiimin yhteishenki paranee.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!