Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tunnelma johtaja – Maailma on paska oon silti iloinen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Impulsiivinen on varmasti vielä lievä termi kuvamaan omaa tunne-elämääni. Tunteeni voivat muuttua eri äärilaidasta toiseen sekunnin murto-osissa. huonosti nukuttuja öitä alla, nälkä ja yksikin väärä sana, niin helvetti on irti. Tai näin oli ainakin ennen, toivon kasvaneeni tästä edes hiukan. Olen normaalistikin näkyvä persoona ympäristöissä, joissa toimin, mutta en ollut ikinä tullut ajatelleeksi kuinka suuri vaikutus minun tunteillani on muiden paikalla olijoiden tunteisiin. Havahtuminen tähän tuli vasta joidenkin viime kevään treenien jälkeen tiimiliiderimme Petran sanoessa minulle asiasta. Hän suositteli silloin, että lukisin kirjan tunnelmajohtaja. No parempi myöhään, kun ei milloinkaan ja nyt puoli vuotta myöhemmin sen tein.

 

Tunteiden vaikutus työelämässä

Olemme edelleen insinööri maa. Yritystemme johtamistyyli perustuu pitkälti Excel kaavioihin ja analyyttiseen dataan toiminnasta. Työpaikale tunteet eivät stereotyyppisesti kuulu. Vaan kyllähän ne kuuluvat. Olet varmasti kuullut sanonnan ”asiat riitelevät eivät ihmiset” Tämä on kuitenkin täysin paska puhetta. Niiden asioiden takana on aina ihmiset heidän mielipiteensä ja tunteensa. Eivät ne asiat edes osaa riidellä vaan ihmiset, emme me ole niin taitavia, että etsisimme aina parasta mahdollista ratkaisua molemmille vaan ajamme luontisesti omaa etuamme. Tunteet työelämässä ovat kuitenkin paljon muutakin kuin riitojen aiheuttajia. Positiiviset ja innostavat tunteet luovat oppimisympäristön, jossa on mahdollista kasvaa ja kehittyä, työteho paranee ja ryhmä dynamiikka kukoistaa. Tiimiakatemian toimintaa peilattuna ollaan tällä hetkellä juuri siellä heikolla kentällä tämän suhteen. Tiimiyrittäjät kokevat, etteivät he voi vaikuttaa toimintaan, johon he osallistuvat organisaatiossa, jonka tulisi olla litteä. heidän tunteitaan ei kuunnella, se luo merkityksettömyyden tunteen työtä kohtaan. Ei ihme, ettei talon johtovirkoihin ole hakijoita. Sampsan siirtyessä pois talo jäänee ilman markkinointitiimin johtajaa mutta samapa tuo, ei se ketään kiinnosta, kun usko vaikuttamiseen on jo kadonnut. Tilalle on tullut pakotetut tunteet yhteisöllisyydestä. Jos joku valmentajista lukee tämän, suosittelen teille tätä kirjaa. Tiimi tasolla taas tilanne tunteiden huomioon ottamisen osalta on hyvä, se selvisi viime viikolla toteutetussa työ tyytyväisyys kyselyssä. Suurin osa tiimimäisistä koki, että tiimissä on turvallista ilmaista omat tunteensa ilman pelkoa leimaantumisesta. Vaikeistakin asioista voidaan keskustella ja tiimi on valmis tukemaan sen jäseniä tunteiden ollessa negatiiviset. Tämä on varmasti ollut osittain syy, miksi toiminta on lähtenyt nousuun ja tavoitteisiin päästään. Tutkimuksen mukaan vain 13 % maapallon töissä käyvistä ihmisistä kokee olevansa tyytyväinen työhönsä. Samalla taas nämä 13 % jotka tuntevat niin toimivat keskimäärin 144% tehokkaammin, kuin ne yksilöt, jotka eivät koe tyytyväisyyttä työtään kohtaan. Milleniaaleista taas vain 1/5 vastaajasta kokee pitävänsä nykyisestä työstää. Ehkäpä tässä on juuris syy milleniaali sukupolven laiskuudelle työelämässä?

 

Ihmisten tarpeet tunnetasolla

Mitä ihmiset sitten tarvitsevat, jotta he ovat tunne tasolla tyytyväisä työhönsä? He haluavat tulla kuulluksi. Kaikkein lamauttavin tunne on, jos ketään ei kiinnosta mitä olet mieltä. Kirjassa esiintyneen tutkimuksen mukaan, usein jopa negatiivinen vastaanotto ihmisen tuomia ajatuksia kohtaan luo ihmiselle paremman fiiliksen kuin se ettei hänelle vastata ollenkaan. Kuuluksi tulemisen tarve on meillä jo vauvasta lähtien vauva alkaa huutaa, kun se kaipaa äidiltään huomiota se parkuu kunnes äiti ottaa hänet syliinsä ja antaa ruokaa. Sama tarve säilyy meillä läpi elämämme. Jotta olemme innostuneita työstämme, meille tulee antaa mahdollisuus vaikutta työhömme ja siihen mitä työympäristössämme tapahtuu. Ilman tätä menetämme merkityksellisyyden tunteen ja samalla motivaatio työtä kohtaan katoaa. Kolmas tärkeä tunne on arvostuksen tunne meitä kohtaan. Kaipaamme aina arvostusta, että joku näkee arvon sille mitä teemme työksemme. Se on motivaatiota kasvattava tekijä ja kasvavassa määrin huomioitava asia työelämässä. Aina arvostuksen ei tarvitse, olla suurta vaan omassa tiimissämme tiiminliideri palkitsee satunnaisesti tiimiläisiä antamalla heille tarran, kun he osoittavat hyvää tiimihenkeä treeneissä. Ele on pieni, mutta merkityksellinen. Tärkeää on myös työn tarjoama onnistumisen tunne, jos kaikki menee aina päin persettä ja pomo huutaa kun palosireeni kukaan ei jaksa sellaista. Onnistumiset luovat intoa kokeilla ain jotain suurempaa se parantaa itsevarmuutta työtaitojaan kohtaan.

 

Tunteiden johtaminen esimerkillä.

Tämä on itselleni näistä kappaleista se tärkein. Kuten alkupuheenvuorossa sivusin, olen usein tilanteiden tunnelma johtaja. Kun olen hyvällä tuulella se tarttuu, kun olen pahalla tuulella se tarttuu, etenkin se. Ennen asiasta sanomista en ollut ajatellut asiaa. Ajattelin, että kyllä minä saan olla välillä, kun niin kuin muutkin. Asia ei kuitenkaan ole niin yksioikoinen. Moneen muun ihmisen tunne ei ole yhtä tarttuva kuin minun. On pakko oppia hillitsemään omat tunteensa paremmin etenkin negatiiviset, etenkin pitkään jatkuvina ne vaikuttavat koko tiimin mielialaan se taas vaikuttaa tekemisen tasoon ja motivaation. Olen tämän jälkeen alkanut kiinnittää huomiota asiaan. En tietenkään voi aina olla iloinen ja onnellinen eihän kukaan ole, mutta joku kontrolli tunteiden ilmaisussa on hyvä sälyttää.

Loppusanat

Tämä essee ei missään nimessä ole parhaita onnistumisiani, sain kirjasta todellisuudessa huomattavasti enemmän irti kuin tähän sain kirjoitettua, yksinkertaisesti aika vaan loppui kesken. Tämä oli siis välitavoitteemme. Yleisesti tunteista ja niiden vaikutuksesta. Omat tunteeni ovat vaihdelleet läpi elämän on ollut syviä masennus kausia ja intoa täynnä olevia hyviä kausia. Jotenkin tämän keskeltä olen löytänyt sisäisen rauhan, pääosin maailman on paska paikka, mutta ajattelen sitä silti positiivisesti. Asiat ovat oikeasti hyvin, eikä kaikesta pienestä kannata stressata ja ahdistua.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!