Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tunnelmamuotoilu

Kirjoitettu 12.09.16
Esseen kirjoittaja: Teemu Lamminaho
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tunnelmamuotoilu
Kirjan kirjoittaja: Marjo Rantanen
Kategoriat: 1. Oppiminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

 

Tunnelmamuotoilu

 

Otin kirjan lukuun, koska siinä oli hyvää aihetta Laivurin kehittämiseen. Lisäksi tunnelman luominen asiakkaalle ja henkilökunnalle on yksi tärkeimmistä asioista yrityksessä. Sillä on hyvin suuri merkitys ostokokemukseen.

Onnellisuus oli myös suuressa osassa kirjan sisältöä. Yhtenä hyvänä pointtina kirjasta poimin lauseen:

”Jos pidät huolta työntekijöistä, he pitävät huolta asiakkaista.”

Tunnelma työpaikalla vaikuttaa vahvasti myös siihen mitä asiakas kokee. Jos ilmapiiri on hyvä työyhteisössä, on palvelu todennäköisesti huomattavasti parempaa. Kun työntekijät saavat arvostusta työnantajaltaan ovat he onnellisempia silloin. Tämä nyt on itsestään aika selvää, koska ihminen arvostaa luonnostaan itsensä kunnioitusta. Olen itsekin työskennellyt sellaisessa työpaikassa, jossa työnantajalla ei ollut oikeastaan minkäänlaista hyvää sanottavaa koskaan. Olihan se aika inhottavaa olla töissä aina kun pomo tuli käymään. Tämän myös asiakkaat aistivat, eivätkä halunneet tulla asioimaan liikkeessä silloin kun omistaja oli paikalla.

Olimme pyrkineet Laivurissa olemaan työntekijöillemme kaverijohtajia, mutta samalla myös hyviä työnantajia. Tämä saattaa olla hyvinkin haasteellista, kun on nuoria ihmisiä kyseessä kuitenkin. Moni nuorista saattaa ajatella, ettei minun tarvitse kuunnella mitä tuo sanoo, koska olemme saman ikäisiä. Tämä on aika jännä ilmiö, koska kyseessä on kuitenkin työntekijä työnantaja suhde.

Mistä onnellisuus sitten koostuu. Mielihyvästä, intohimosta ja ylemmästä tarkoituksesta. Kukaan ei todennäköisesti ole onnellinen työssään, jos ei koe sitä intohimoksi. Tämä on eräänlainen haaste palkatessa kesätyöntekijöitä, koska yleensä heidän motiivinsa on ainoastaan ansaita kesältä rahaa. Onneksi meillä on ollut myös tuuria matkassa ja olemme sattuneet löytämään intohimoisia nuoria meille töihin, jotka oikeasti haluavat edistää meidän liiketoimintaamme. Tämä ei todellakaan ole itsestään selvyys nykyaikana.

Tunnelmaa on vaikea luoda väkisin. Olen huomannut sen Laivurissa, että se lähtee itse yrittäjistä vahvasti. Tunnelmaa on hankala myös yrittää luoda kesken kauden, jos työntekijöille on iskostunut jo tietynlainen tunnelma päälle. He menevät sillä samalla mihin ovat tottuneet jo aikaisemmin.

Kokonaisuudessa kirja oli aika puuduttavaa lukemista, mutta sai sieltä vahvistusta omaankin tekemiseen.

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!