Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tunnista tunteesi

Kirjoitettu 22.11.20
Esseen kirjoittaja: Ida Vepsä
Kirjapisteet: 2
Kirja: Johda tunteita, menesty työelämässä
Kirjan kirjoittaja: Camilla Tuominen
Kategoriat: 4. Johtaminen, 4.1. Johtavat ajatukset, 4.4. Johtamisen haasteet, 8. Henkinen kasvu, 8.3. Havahtuminen - ihmisenä kehittyminen, 8.4. Ihmisen tulevaisuus

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

”Tunteiden tehtävänä on tuoda meille tietoa ja energiaa. Ne kertovat mihin suuntaan kannattaa mennä ja mistä pysyä erossa.”

 

Minua kiinnostaa psykologinen johtaminen ja kiinnostuin kirjasta oitis jo pelkän nimen perusteella. Kirja kertoo, kuinka johtaa tekoälyn aikakauden ihmisiä. Tekoäly tuntuu sivuuttavan tunteiden tärkeyttä työelämässä ja tässä kytee aikapommi, sillä yksilön kyky tunnistaa ja nimetä tunteita on perusedellytys työssä menestymiselle.

 

 

Luottamus

 

”Kun yksilöiden välillä vallitsee luottamus, he jakavat tietoa paremmin, totuudenmukaisemmin ja rohkeammin.”

 

Luottamus on yksi tiimimme kulmakivistä. Kun tiimissä luotamme toisiimme olemme rohkeampia ja uskallamme kokeilla asioita, joihin emme ehkä yksin ryhtyisi. Luottamuksen tunne antaa voimaa selviytyä haasteistavistakin tilanteista. Tiimillämme on vielä rakentamista luottamuksen suhteen ja tällä viikolla otimme yhden askeleen lähemmäs tilannetta jossa kaikkii tiimimme jäsenet luottaisivat toisiinsa luomalla tiimille yhteiset säännöt joihin jokainen sitoutui. Olen huomannut lisäksi, että luottamus lisää omaa hyvän olon tunnettani ja tämä luo positiivista ilmapiiriä tiimiimme.

 

 

Turvallinen ilmapiiri tiimissä

 

”Meidän pitää oppia ymmärtämään ja johtamaan tunteita, jotta ihminen tuntee olevansa turvassa.”

 

Tämä on todella tärkeää tiimin kehityksen kannalta. Kirjassa kerrotaan, kuinka Google on tehnyt tutkimuksen siitä, että parhaimmissa tiimeissä vallitsee turvallinen ilmapiiri. Jokaisen tiimiläisen pitäisi pystyä sanomaan oma mielipiteensä tilanteesta riippumatta, mutta tämä ei toteudu, jos joku kokee että ei ole turvassa tiimissä. Mielestäni meidän tiimin pitää vielä työstää tätä asiaa, vaikka hyvällä mallilla olemmekin luottamuksen ja turvallisuuden tunteen suhteen.

 

 

Läsnäolon tärkeys

 

Läsnäolo on tutkitusti yksi elämän tärkeimpiä taitoja. Se linkittyy tutkitusti terveyteen, elämästä nauttimiseen, älyyn ja tunnetaitoihin. Elämä, ilo ja tiedot menevät ohi ihmiseltä joka ei keskity tähän hetkeen vaan on koko ajan mielessään jossain muualla. Meidän tiimissä läsnäoloa harjoitetaan esimerkiksi pitämällä puhelimet laukussa treenien ajan. Olemme kokeneet tämän erittäin toimivaksi ja tämä lisää tiimimme sisäistä luottamusta, kun ihmiset keskittyvät kuuntelemiseen ja tarvittaessa muistiinpanojen kirjoittamiseen.

 

 

 

Erilaisia tunteita tulee ja menee koko ajan. Huomaan tämän erityisesti treeneissä, kun yhden treenin aikana voi aiheesta riippuen käydä läpi kymmeniä eri tunteita. Kirja antoi hyviä eväitä itseensä johtamiseen ja omien tunteiden tunnistamiseen. Opin myös miten omat tunteet ovat rikkaus koko kirjossaan.  Kirjan lukemisen jälkeen olenkin kiinnittänyt huomiota siihen, että jaan tunteita, mielipiteitä ja kokemuksia tiimilleni. Toivoisin, että jokainen jakaisi enemmän itsestään tiimeissään, sillä meillä on kaikilla valtava potentiaali annettavanamme. Lisäksi kirja sai havahtumaan siihen, että tulevaisuudessa työelämän ongelmissa korostuu itsensä johtaminen ja se, että emme ole tietoisia siitä mitä tunnemme, ajattelemme tai miten toimimme.  Itsensä tunteiden tutkiskelua ja tunnistamista on meillä oiva mahdollisuus harjoittaa turvallisessa ympäristössä  Tiimiakatemialla.

 

 

 ”Tunteisiin ei löydy selkeitä vastauksia ulkopuolelta. Sen sijaan tunteista pitää itse ottaa vastuuta, ja armollinen mutta jämäkkä katse on suunnattava ensin omaan systeemiin.”

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!