Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tunteella! Voimaa tekemiseen

Kirjoitettu 19.05.13
Esseen kirjoittaja: Ida Permikangas
Kirjapisteet: 3
Kirja: Tunteella! Voimaa tekemiseen
Kirjan kirjoittaja: Jarkko Rantanen
Kategoriat: 8. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tunteita on koko ajan ja joka tilanteessa ja ne vaikuttavat toimintaamme paljon enemmän kuin tiedämmekään. Itsellä oli tunteista kovin hämärä kuva, mutta kirjan lukeminen hieman kirjasti ymmärtämistä. Kuten kirjan kirjoittaja Jarkko Rantanen sanoi, kirjan luettuaan maailma näyttää erilaiselta ja tunteita näkee joka tilanteesa. Niin; naapurin hymy, asiakkaan ilme, lasten kirkkaat kasvot, Jukka Jalosen pettymys ja ystävän hämmennys.

 

Myönnän, että suhtauduin lievästi varauksella Tunteella! Voimaa tekemiseen –kirjaan, sillä olen viime aikoina yrittänyt lukea tunteita koskevia kirjoja, jotka ovat jääneet kesken.Tunteista on olemassa liian paljon ympäripyöreitä kirjoja, joka auttaa ehkä ymmärtämään niitä, mutta ei hyödyntämään käytännössä.

 

Jarkko Rantanen ei otsikoissa lupaa liikoja”Tunteella vai järjellä”, ”Mitä tunteet ovat”, ”Miten tunteet vaikuttavat suorituskykyyn”. Nämähän ovat kaikille tuttuja asioita, huomaan ajattelevani sisällysluetteloa selatessa. Mutta kirja imeekin heti johdannosta mukaansa ”Tutkimustulokset ovat yksiselitteisiä – suorituskyvyn näkökulmasta tunteet ovat kovaakin kovempia asioita.”

 

Tunteista puhutaan vain yleisellä tasolla ”tunteina”. Kuvitelkaapa, jos ”taidoista” puhuttaisiin vain taitoina, ei eritellen erilaisia taitoja. johtaja voisi todeta, että ”olisi tärkeää ottaa myös työntekijöiden taidot huomioon heitä johdettaessa”. Huvittavaa, sillä tietenkin taidot huomioidaan monin tavoin jo rekrytoitaessa, mutta tilanne on sama tunteiden osalta. Tunteita on paljon ja ne vaikuttavat kukin eri tavalla, jokaisessa ihmisessä ja tilanteessa joka päivä.

 

Rantanen käy läpi tärkeitä tunteita yksitellen, hyvin konkreettisesti. Hän todistaa, kuinka tärkeitä tunteet ovat ja miten ne vaikuttavat päätöksentekoomme ja tämän lisäksi hän kertoo konkreettisesti, miten voisimme hyödyntää tunteita paremmin. Tunteet tarttuvat ja niitä voidaan herättää tai hillitä. Pääasia on, että emme yritä olla kuin tunteita ei olisi.

 

Ilman tunteita ei synny mitään. Kun tunteet vähenevät, myös mielikuvitus, aloitteellisuus, luovuus, pääteksenteko ja kiinnostuneisuus vähenevät. Tiimissämmekin on tärkeää antaa jokaisen tuntea tunteita, ja rohkaista näyttämään tunteensa. Positiiviset tunteet parantavat yhteistyöstä ja tiimin toimivuutta. Positiiviset tunteet lisäävät työntekijöden työpanosta ja siksi meidänkin tiimissä tulisi mahdollistaa positiivisia tunteita. Niiden avulla sitoutuminen ja tavoitteiden saavuttaminen onnistuisivat.

 

Negatiivisia tunteita ei tarvitse tietoisesti aiheuttaa, mutta niitä syntyy erilaisten tilanteiden yhteydessä. Esimerkiksi kilpailevan tiimin menestymisen aiheuttava kauteus voi auttaa tarkastelemaan tilannetta tarkemmin ja yksityiskohtaisemmin, miten he onnistuivat? Miksi me emme? Avoimesti negatiivisesti tunteista puhumisesta on myös hyötyä kun halutaan ratkoa tiimin epäselviä/ ongelma tilanteita. Tärkeää on, millä tavalla negatiivisia tunteita ilmaistaan. Rakentava käsittely saa aikaan positiivisia tunteia.

 

Kirja antoi itselle vinkkejä onnellisuuteen omassa elämässä sekä positiivisten tunteiden lisäämiseen työelämässä/opiskeluelämässä. Kirjasta sai oppeja ja ymmärrystä muiden käyttäytymisen ymmärtämiseen. Johtamisessakin tunteet ovat isossa roolissa. Järki ei riitä, kun pitäisi saada asioita tapahtumaan. Ihmisten johtamisessa tulee ottaa tunteet huomioon. Kirja on erittäin selkeä, helppotajuinen ja kirjoittajan tyyli on elävää. Lukeminen tuntuu hyvältä ja innosti. Suosittelen kaikille tunteita kiinnostuneille.

 

Ida Permikangas

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!