Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

Tuntematon Kimi Räikkönen

Kirjoitettu 09.11.20
Esseen kirjoittaja: Matti Linna
Kirjapisteet: 2
Kirja: Tuntematon Kimi Räikkönen
Kirjan kirjoittaja: Kari Hotakainen
Kategoriat: 9. YPK:n ulkopuoliset, 9.08. Henkinen kasvu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Tuntematon Kimi Räikkönen

 

Kuuntelin kesällä rekkaa ajaessa Kari Hotakaisen Tuntematon Kimi Räikkönen ja huomasin, että vajaa kuusi tuntia vilahti ennen kuin huomasinkaan. Kirja on todella helppo ja mukava kuunnella. Päällimmäinen ajatus kirjan jälkeen oli, että en enää ikinä ole mitään muuta, kuin sitä mitä todella olen. Haluan tehdä vain niitä asioita, joista todella tykkään.

 

Tuntematon Kimi Räikkönen, kertoo Kimimäiseen tyyliin Kimin elämästä, asiat asioina, eikä sen enempää. Kimi Räikkösen, kuten niin monen muunkin menestyneen ihmisen takana on perhe, joka on yhdessä uskonut Kimin lahjakkuuteen. Matkan varrelle on mahtunut monta onnekasta ja epätodennäköistä sattumaa, mutta onhan sanottu että taito ilmenee toistuvana tuurina. Kun on tarpeeksi paljon lahjoja, halua ja rohkeaa tekemistä tavoitteiden saavuttamiseksi, ei monesti ole muuta mahdollisuutta kuin se, että hyviä asioita jossain vaiheessa tapahtuu.

 

Tässä on paljon asioita, joita pitäisi myllyttää enemmän tiimiakatemialla. Kannustaa kaikin keinoin rohkeaan tekemiseen ja tukea yksilöitä siten, että he ovat oikeasti valmiita työskentelemään määrätietoisesti tavoitteiden eteen. Jos haluaa oppia jotain, täytyy tätä asiaa lähteä rohkeasti työstämään jotakin kautta. Tiimiakatemialla asioita on hyvä opiskella yhdessä asiakkaan kanssa.

 

Kimi Räikkönen on yksi Suomen kuuluisimmista henkilöistä ellei jopa kuuluisin. Hänen kuuluisuutensa perustuu F1:n ja WRC:n lisäksi vahvaan henkilöbrändiin, joka on syntynyt vahingossa. Kimi on vain ollut oma itsensä, eikä ole puhunut tai tehnyt asioita niin kuin joku häneltä odottaa. Hän ei kuitenkaan ole itsekäs, päinvastoin hän on epäitsekäs ja sisimmältään äärimmäisen ystävällinen. Hän on jopa joutunut kärsimään hyväsydämisyydestään, kun sitä ovat ihmiset käyttäneet hyväkseen.

 

Tämä on mielestäni asia, josta jokainen saisi ottaa oppia. Olla se versio itsestään, joka todellisuudessa on. Se ei tarkoita sitä, että jos on huonoja tapoja tai kehitettäviä asioita omassa itsessään, ettei niiden eteen tulisi tehdä töitä. Minun tapauksessa se tarkoittaa sitä, että voin vapaasti tehdä asioita omalla tavallani tai tuoda esille omat mielipiteeni sellaisina kuin ne ovat. Minun ei tarvitse miellyttää ketään vain sen vuoksi, että muut sitä haluavat.

 

Kirjasta Kimistä saa ihan “tavis ihmisen” kuvan, jolle perhe on tärkein asia elämässä. Kimin elämässä on ihan samanlaisia elementtejä kuin kenen tahansa perheen isän elämässä. Lapsille täytyy vaihtaa vaippoja ja heidät täytyy illalla laittaa nukkumaan. Välillä täytyy käydä töissäkin. Kuinka voisi olla enemmän perheen kanssa. 

 

Kirjan oppien kiteytys:

  1. Ole oma itsesi
  2. Älä mielistele, kerro todellinen mielipiteesi
  3. Uskalla ajatella ja toimia eri tavalla kuin valtavirta

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!